ВСС единодушно реши: Владимира Янева е аут от СГС

Отстраняването й от длъжност ще продължи до края на досъдебното производство срещу нея
Обновена: 19 фев 2015 16:39 | 19 фев 2015 16:14,
42
ВСС единодушно реши: Владимира Янева е аут от СГС
Снимка: архив Булфото

Висшият съдебен съвет единодушно реши да отстрани Владимира Янева като съдия и председател на Софийски градски съд. Това стана с явно гласуване.

Янева ще бъде извън СГС докато приключи досъдебното производство срещу нея. То се води по обвинение, че е разрешила противозаконно използване на специални разузнавателни средства за разработката "Червеи".

Още по темата

Предложението за отстраняването на Владимира Янева беше направено малко по-рано днес от главния прокурор Сотир Цацаров. По време на заседанието на ВСС новият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов пък призова отстранената вече шефка на СГС сама да се оттегли.

Янева беше поканена от съвета да обясни своята позиция, но тя не се яви, а предпочете да изпрати писменото си становище.

Преди гласуването, с което шефката на СГС беше отстранена от длъжност, Юлиана Колева от ВСС се обяви против изваждането й от СГС и като съдия. Колева обясни, че производството срещу Янева е за действия, които тя би могла да извърши само като председател на съда.

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче контрира, че не може да си представи хипотеза, в която двете качества на магистрата ще бъдат разграничени.

При разработка „Червеи” е следена информационната система на МВР в продължение на 300 дни. Използването на СРС-та в този незаконно дълъг период е подписано от Владимира Янева. По закон максималният възможен срок за прилагане на СРС е 6 месеца.

Заявител на специалните разузнавателни средства е настоящата „Дирекция” сигурност в МВР, разкри преди седмица директорът на бюрото за контрол над СДР Бойко Рашков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Владимира Янева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Towa ne мога да го разбера, защо тази жена ще я махат заради задкулисните игри на власттта !!!!!!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При разработка Червеи е следена информационната система на МВР в продължение на 300 дни.------Прилагане на СРС спрямо... информационна система?! Уау! И ний сме дали нещо на света!
31
0
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
Да видим и тоя театър за колко време ще се играе и кога ще трябва зрителите пак да плащат билети /обезщетения/.
30
1
 
22
 
! Отговори
Адвокат преди 9 години
а сега да видим Владка и нейните агентки, дето разнасяха поръчки за по 20-50-100 К насам натам, могат всичко, сега ще вземем кошничката, Боги Ж или Руми или Иво ще напишат обезпечението или решението или каквото трябва, пък ти дай само паричките, хе хе хе сега кой ще събира маята на адвокатите, бе како? кат сирачета ще плачат милите, няма вече Сейшели и Бахами всеки месец, няма вече бързи лесни пачки, пропадна бизнеса. Тия кокошки покрай ЦвЦв направиха по няколко милиона, ама свърши тая . . . .
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
простети и бе направилагое от простотия.тя е пълна съдебната система с такива момиченца и момченца като детска градина.много по податливи на съблазните.........като мъни
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мафията усети опасност и реагира както винаги е правила в такива случаи - откъсна си опашката.
27
1
 
32
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
за да станем като в Румъния ,май ще трябва първо да им направим едно показно на всяка незаконно и несправедливо забогатяла твар.Не е зле като за начало да ги избесим по стълбовете.И без това държава няма кво ли ги чакаме........
26
4
 
37
 
! Отговори
име преди 9 години
Сега с Цв Цв ще си правят компания на топло
25
3
 
45
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Янева показа на всички магистрати как се правят бързи пари, направо им скри шапката! Сега се гушат кат св* не в ***.
24
1
 
41
 
! Отговори
Глупусти преди 9 години
Пак и пак и пак ще дам за пример Румъния: Комплект в затвора-премиер, министри, кметове. Цяло правителство могат да си направят в румънските затвори.Да, ще кажете, ама в Румъния.А тука?Някаква съдийка, пък била и на по-висок пост. Горееее, горе, ония дето дават заповедите, тях подпукайте. *** май шубето ви гони...
23
4
 
38
 
! Отговори
Да, ама НЕ..... преди 9 години
А на бас, че това ще се окаже поредната ПУШИЛКА. Като се слегне прахоляка ще ви напомня приказката: кучетата си лаят, а кервана си върви.Един бушон изгърмя............някои ще го преместят в другия крачол.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Биха и дузпата, аут, корнер, пряк свободен удар. Да назначат футболни съдии да решават делата, за 90 минути ще има осъдени. Наказания: 10 сезона в затворнически футболен отбор за единия играч.
21
3
 
32
 
! Отговори
Страхил преди 9 години
Тези зад Янева, да ги хвана една по една, че да им скъсам ......................... Ушите :) от ...................... Кекс!!! Ох на дяда Меките Круши!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само една доставка е прекалено малко и твърде закъсняло.Прочистване от корен трябва там
19
3
 
40
 
! Отговори
HR преди 9 години
ама гоненето от работа е най малкото АМИ ЗАТВОР НЕЩО !!? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ забравих къде живеем.... извинете
18
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая дружката на цветанов ли беше ?
17
3
 
34
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Янева даже не ги уважи от ВСС, отиде да си харчи париците от далаверите. Тия там във ВСС могат да я обсъждат колкото акълат им стига! Някои от тях може да й завиждат даже - амсалаци!
16
6
 
35
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Следващия е "семейното" и приятелче... само, че в шарени *** !!!
15
5
 
44
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Е как се чувстваш сега др. Владимира Янева. Предаде Цветанов и си мислиш , че си хванала господ за шлифера. Защо не те спасиха новите ти господари от БСП-ДПС-ДС ? Сега тепърва ще видиш кон боб яде ли .
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По малко, но се случват някои положителни неща в държавата. Чувството за пълна недосегаемост на върхушката е леко, леко разклатено. От Европа ли ни натискат по някакъв начин, не знам, но има лека промяна.Гледам Борисов каква мишка е станал, не е поумнял, но поне спря с всекидневното си просташко и арогантно държане пред медиите. Кой знае и той на кого козирува.