Ексшефът на Столичното следствие напуска системата

ВСС ще се произнесе по искането му по-късно днес
Обновена: 5 мар 2015 11:22 | 5 мар 2015 11:03, Веселина Йорданова
6
Ексшефът на Столичното следствие напуска системата
Петьо Петров. Снимка: архив, БулФото

Бившият шеф на Столичното следствие Петьо Петров е подал молба за напускане на съдебната система, съобщи в началото на заседанието на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Мотивите на Петров били лични и решението му нямало връзка с проверката, която беше разпоредена от Цацаров след решението на ВКС по делото "Цонев - Попов - Сантиров", съобщи БНР.

Преди време последната съдебна инстанция оправда бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров.

Според мотивите на съда те не са предлагали пари на Петьо Петров, за да "смачка" дело срещу Николай Цонев, а по-скоро той ги е провокирал към подкуп.

Проверката все още не е приключила или поне не е публично обявен нейният финал. В телефонен разговор Петьо Петров каза, че не знае каква е съдбата ѝ, но не се притеснявал от нищо.

Петров обясни, че решението му да напусне системата било отдавна. По думите му според социолози и психолози добре е човек да сменя професията си на 5-6 години, което той сега решил да направи.

Предстои по-късно ВСС да се произнесе по искането на Петров да напусне системата.

Петров иска да бъде освободен от системата от 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRADZITE NEVINNI,VINOVNI SA DRUGI.ZONEVI OSTANALITE SA PRESTAPNIZI,A SADAT NEHAE.
2
1
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ ??? преди 9 години
Някой въобще знае ли за какво става въпрос та дрънка ???Този следовател води разследване за крупни злоупотреби срещу бившия военен министър Цонев. Както носи мълвата Сантиров и Попов са поднесли едни 20 хилядарки за да "смачка делото". Следователят обаче, вместо да гушне паричките и да си живее кротко и тихо, взел че докладвал това по съответния ред. В следствие на това беше шумния арест на Цонев (онзи, в с репликата "на колене". После в съда се оказа, че всички невинни, а следователя виновен.
1
1
 
2
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Не само оставка , а разследване и в затвора . Трябва повече от т.н. съдебна система да влязат в затвора и тогава може би ще се стреснат .