Вдигнаха присъдата на убиеца на Паоло на 6 г. затвор

Почувствах справедливост, сподели майката на детето
39
Вдигнаха присъдата на убиеца на Паоло на 6 г. затвор
Георги Сапунджиев. Снимка: БТА, архив

Пловдивският апелативен съд увеличи присъдата на Георги Сапунджиев и го осъди на 6 години лишаване от свобода заради това, че на 2 юни 2014 година, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора.

Още по темата
Сапунджиев ще изтърпи присъдата си в общежитие от открит тип.

Осъденият има право да обжалва присъдата в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд (ВКС).

Освен това съставът на Апелативния съд лиши Георги Сапунджиев от право да управлява автомобил за срок от 8 години. Съдът постанови и Сапуджиев да плати разноските по делото в размер на близо 14 000 лева.

След съдебното заседание майката на 4-годишния Паоло - Красимира Иванова, каза, че е доволна от присъдата. Тя благодари на Пловдивския апелативен съд и добави, че е почувствала справедливост.

Както Dnes.bg съобщи, на първа инстанция Окръжният съд в Стара Загора осъди Сапунджиев на 3 години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Дончо преди 9 години
По-*** и селска тиква не съм виждал.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
COVEKA E NEVINEN ZASHTO SE PRESICA DORI I NA PESHEHODNA PATEKA,KOGATO SE VIGDA CE KOLATA E NA DVA METRA.
29
0
 
5
 
! Отговори
Добрева преди 9 години
До 15:06Прав/а си, че не е справедливо и нищо няма да върне нещастната, малка, погубена душица...Но ние в БГ сме свикнали и на малко да се радваме. И все пак, това че Апелативният съд не остана равнодушен и му увеличи присъдата, въпреки първоначалната изцепка на Старозагорския съд, дава все пак някаква надежда...Надежда, че някога и тук нещата могат да започнат да се случват. И, че тези, които нараняват останалите, ще си получат заслуженото!
28
0
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 9 години
Ретро мутра....
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе значи ако искам да очистя някой в България и да лежа само няколко години , да го чукна с кола смъртоносно....ясно
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека сега да обжалва, и следващата истанция да му увеличи присъдата с още две години поне. ***.
25
0
 
19
 
! Отговори
az преди 9 години
какво непредумишлено ! щом кара по пешеходна зона значи е напълно умишлено ,прокурора е взел нещо за по леко обвинение,още малко ще кажат че детето е виновно и му е смачкало джипа на тоя селянин
24
0
 
15
 
! Отговори
15:06 преди 9 години
Справедливост ли е това, майчице? 6 години за отнет детстки живот след умишлено нарушаване на Закона? И 666 години мъчения биха били малко за този!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се запомнят случаите, като този за да служи за назидание и на други, които се опитват да правят, каквото им скимне в тази държава...
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сапунджиев ще изтърпи присъдата си в общежитие от открит тип"За тези които не знаят, това не е затвор а градинка от която влизаш и излизаш когато си поискаш.
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло "6 години не са ли много за убийство по непредпазливост? То в България ерцидивистите с по няколко умишлени убийства я лежат толкова, я не.
20
17
 
9
 
! Отговори
Русначето преди 9 години
А бе това е убийство по непредпазливост без умисъл. Колко искате да му дадат? То на тези, който убиват с умисъл им дават 10 години пък за този, който изобщо не е искал да убие детето му искате доживотна присъда. Все едно на вас не може да ви се случи да убиете някой на пътя, това се случва на много хора - Ставийски, Кирил Маричков и още маса народ.
19
4
 
17
 
! Отговори
Ж преди 9 години
Колко невинно гледа?Ама хич не е виновен.Той само минава през пешеходната зона с колата и тези деца и хора защо му пречат? Щом излезе от затвора пак там ще мине.
18
3
 
22
 
! Отговори
Да човек ли е тоя? преди 9 години
Сега ще почне кръвно болести от 6 години ще лежи 3 години ефективно ще обжалва и ще го осъдят условно с 1 год. 6 изпитателен срок... Поне да се беше покаял и да се беше извинил.. Ако имаше съвест да беше поискал прошка.. С тия физономии тъжни не минава номеро.. Аз лично бих го осъдил веднага на място с 9мм.. но нали има съд..
17
0
 
7
 
! Отговори
www преди 9 години
До ГошуТакива не лежат като хората по принцип. Обърнете внимание, че общежитието не е Центален софийски затвор. Общежитие от открит тип!
16
3
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
За анцунга може би имам обяснение. С анцунг по-лесно се бяга. Вие пробвали ли сте да тичате с костюм и вратовръзка? Може би айдукът се подготвя за нещо?
15
0
 
10
 
! Отговори
www преди 9 години
Ама този задържан ли е или само му четат присъди, пък той си се хили и пред последната инстанция ще зачезне безследно?А какво между другото стана с граничния полицай, дето размаза дете в детска количка?
14
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 9 години
60 ст. Е един патрон 9х19мм и готово кво има толкова?
13
0
 
18
 
! Отговори
?! преди 9 години
Този *** нямаше ли кой да го изгони от съдебната зала, задето е в такъв вид?
12
1
 
36
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Влиза с джип в пешеходна зона с непозволена маневра, убива дете, управлява отново МПС въпреки забраната, явява се с анцуг в съда... Какво да го правиш такъв, м?