Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкичкото момченце, тормозено било, милинкото. Да направиш самопризнания, че си убил някой и после и да имаш наглостта да питаш "Приличам ли на убиец?" .... душичка мамина златна