Съжалявам, рече в съда полицаят, убил бебе в Крушевец

Отложиха делото за катастрофата за 27 март
Обновена: 12 мар 2015 14:41 | 12 мар 2015 14:07, Веселина Йорданова
37
Съжалявам, рече в съда полицаят, убил бебе в Крушевец
Снимка: архив, БулФото

Отложиха делото за катастрофата, при която загина 11-месечната Красимира от созополското село Крушевец.

Причината е неявяване на две вещи лица, изготвили общо три съдебни експертизи, съобщи „Фокус“. Отлагането на делото е по искане на адвоката на обвиняемия Костадин Стоянов - Благой Потеров, който иска да разпита вещите лица.

Още по темата
Следващото заседание по делото е насрочено за 27 март от 09.30 часа в Бургаския окръжен съд.

В съдебната зала граничарят Костадин Стоянов, който беше зад волана на колата, убила бебето, заяви, че съжалява за случилото се.

Той поднесе съболезнования на семейството на момиченцето и каза, че ако може да върне времето назад, би го сторил.

Според показанията му пред съда вечерта преди катастрофата е пил червено и бяло вино, не повече от половин литър общо, легнал си към един часа след полунощ, а на следващата сутрин станал към 08.00 часа и потеглил с личния си автомобил от Малко Търново.

Мислил да остане, но му се наложило да пътува. По думите му при влизането в село Крушевец карал със скорост от 35 км/ч.

Стоянов свидетелства, че не може да си спомни самия сблъсък, при който автомобилът му блъска детската количка на тротоар пред магазин.

Той заяви, че бил все още в колата, когато майката на момиченцето, Нонка Борисова, излязла от магазина. Търсил детето, когато мъж на име Милко го ударил в тила и започнала кратка саморазправа.

Стоянов заяви, че е правил изкуствено дишане и сърдечен масаж на момиченцето, което според него давало признаци на живот. Тъй като го заплашвали, той се отдалечил от мястото на инцидента и съобщил за катастрофата на тел. 112, но от там вече били уведомени.

Стоянов свидетелства и че насъбралите се хора били враждебно настроени към него.

След пробата с дрегер бил откаран в МБАЛ-Бургас за вземане на кръвна проба и урина, но според него лекарят не успял да запечата с парафин капачката на кръвната проба.

Обвиняемият бе категоричен, че не е пил мляко на мястото на инцидента, за да прикрие, че е пил.  Той обясни, че не е усетил автомобилът му да има техническа неизправност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
в една килия с ония дето уби момичето в Търново !
8
0
 
23
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Как помни, че е карал с 35 км/ч, а не помни, как се е качил на тротоара и буквално е размазал детето в количката? И какви са тия парафинови измислици? Трябва да лежи и толкова. Има ли алкохол? Има? Има ли следи от канабис? Има! Какво иска този от съда? Да го оправдаят ли? Наглост и безочие. Адвоката му го учи и той на селски трикове, ама хайде няма нужда в конкретния случай всичко е ясно. Газим по тротоара! Само това е достатъчно.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо в тая скапана, мизерна и миризлива държава всяко дело се ОТЛАГА ?!? Къде го има това нещо другаде? И къде са великите националисти да ходят да трошат когато един пиян милиционер убива българско бебе и най-вероятно ще излезе невинен от цялата работа?
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, на мен като ми връчат призовка за некво измислено следствие, аз съм длъжен да се явя, инак глоба, и то сериозна - минимум. Тук за сериозни дела не се явяват разни ми ти вещи лица и...просто отлагат делото?!?Съдебната система е железна!
5
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Кви 6 години бе ти у ред ли си ?????
4
1
 
24
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Не бил пи, не било така, не било онака ... още малко и на следващото заседание ще каже, че не е бил той! А пък това с пробата и парафина ... да се смееш ли да, плачеш ли !!! Жалко за детенцето и почернените родители!
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаят убиец трябва да бъде екзекутиран за назидание... НО КАКТО МАКСИМ СТАВИНСКИ Е С УСЛОВНА ПРИСЪДА,,,, ТАКА И ТОЯ УБИЕЦ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ...
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми да,но ще трябва да си понесе последствията.
1
3
 
14
 
! Отговори
БГ преди 9 години
СМЪРТ за такива ***, бавна и мъчителна СМЪРТ !!!!!