Шестимата задържани за радикален ислям остават в ареста

Пловдивският апелативен съд реши, че може да извършат престъпление
Обновена: 9 апр 2015 14:25 | 9 апр 2015 13:11, Веселина Йорданова
5
Шестимата задържани за радикален ислям остават в ареста
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение "задържане под стража" за обвинените в проповядване на антидемократична идеология. В ареста остават Александър И., Орхан Б., Ненко Щ., Райко К., Веселин С. и Йосиф М.

В мотивите се посочва, че първоинстанционният съд правилно е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо шестимата.

Още по темата

Те са обвинени в престъпления, които са умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

В съдебната зала адвокатите на подсъдимите заявиха, че по делото няма конкретни доказателства, които да сочат, че клиентите им са проповядвали към война.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако се докаже че наистина са привърженици и хора изповядващи радикален ислям мястото им е в затвора или вън от българия , в противен случаи ще станем като сирия , само едно ми е чудно ,ако в българия се случи това американците на коя стрна ще застанат , защото в иемен нападат хусите които се бият против идил , значи са на страната на терористите
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZA TERORIZAM -SMART CREZ OBESVANE.
1
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ДОКОГА ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ ПО УЛИЦИТЕ НА ГР. ПАЗАРДЖИК КАДЪНИ С БУРКИ.? ТЕ ПЛАШАТ НЕ САМО ДЕЦАТА , НО И ВЪЗДРАСТНИТЕ СЪС ВЪНШНИЯТ СИ ВИД. МАЙКИТЕ С БОЛНИ ДЕЦА СЕ СТРАХУВАТ ПРИ СРЕЩИ С ТЯХ В ПОЛИКЛИНИКИТЕ ОСОБЕНО ВЪВ "ВИВА" ЗАЩО ТОВА СЕ РАЗРЕШАВА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.?!КЪДЕ Е КМЕТА?!!!