Осъдиха турчин за канал за имигранти през България

Прекарал поне 97 бежанци до вътрешността на страната
Обновена: 15 май 2015 20:02 | 15 май 2015 20:02,
23
Осъдиха турчин за канал за имигранти през България
Снимка: архив Булфото

Специализираният наказателен съд наложи 1 година и 8 месеца лишаване от свобода на турския гражданин Мустафа Шекер за ръководене на 5-членна организирана престъпна група за трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на съда.

Групата е прекарвала незаконно имигранти от Сирия и Афганистан пред турско-българската граница и е осигурявала превозването им във вътрешността на страната срещу заплащане.

Четиримата участници в групата – Антоанета Илиева, Илия Илиев, Газеп Дурала и Йосиф Йорданов, всичките от Пловдив, са осъдени на по 2 години лишаване от свобода с 2 години и 4 месеца изпитателен срок.

Условни присъди от по 11 месеца с 2-годишен изпитателен срок са наложени на четирима шофьори, прекарвали имигрантите по поръчение на групата като помагачи.

Разследването по случая бе водено от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" под ръководството на Специализираната прокуратура. В разкриването на престъпната дейност на група са участвали агенти от ДАНС и служители в ОДМВР-Пловдив.

Според доказателствата 55-годишният Мустафа Шекер е издирвал в Турция нелегални имигранти, които искали да заминат към Западна Европа, и е организирал незаконното им превеждане през турско-българската граница. Част от получените пари за "услугата" той разпределял на четиримата участници.

В част от случаите Шекер лично превеждал имигрантите. В други ги насочвал къде да преминат границата, като уреждал по телефона член от групата да ги очаква на българска територия. Групата наемала шофьори с автомобили, с които имигрантите били превозвани във вътрешността на страната.

Според доказателствата по делото организираната престъпна група е действала от края на 2013 г. и е прекарвала незаконно хора в различни райони на българо-турската граница. Доказани са 5 незаконни превеждания на общо 97 граждани на Сирия и Афганистан, сред които и непълнолетни лица. Ръководителят на групата е задържан през юли 2014 г., а по-късно и членовете на престъпната група. Участниците и помагачите са се признали за виновни по повдигнатите им обвинения

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 година и 8 месеца???Такива трябва да ги съдят за застрашаване националната сигурност и наказанието може да бъде само едно до живот при строг режим.Дупета(ти) продажни, оправете законите!
9
3
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 8 години
До 13Признай си, че благодарение на мене се запозна с вкуса на клавиатурата, зурлато същество!
8
12
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 10Само в Истанбул има около 13 000 нелегални етнически българи, 90 000 гърци и между 50 и 60 000 арменци, изкарващи си прехраната в този град! Все народи, дето най-много лаят срещу турците, но като останат гладни лекичко се изсулват в Истанбул. И ние се правим, че ужким ги не виждаме какво правят, и че ужким не чуваме какво приказват срещу нас! Само и само да не останат гладни, зурлатко!!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ястреб храни ако искаш 5млн. сомалийци. Ние не щем! Етнически българи храните на куково лято. Няма етнически българин, който ще емигрира доброволно в пуйкия.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До WCKato za chovek, koito mrazi turci si dosta zapoznat s tehniq ezik.
5
3
 
4
 
! Отговори
WC преди 8 години
AI SIKTIR AMANA KOIDYM
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То на нас българите все турците са ни виновни за нещо. За положението в страната и ниския жизнен стандарт пак те са виновни естествено! Няма нещо в тая страна за което да не са виновни. С тях си измиваме ръцете за всичко.
3
4
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
a zashto turskia grajdanin e osaden na 1g,8mes.a balgarite na po 2god.moje bi toi e po-nevinen? taka shte da e
2
1
 
19
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Защо го съдят, след като еврокомисарят Кристалина Георгиева каза, че имигрантите са жизнено необходими за България, понеже ще оправят българските девойчета и по този начин ще подобрят генофонда????????
1
30
 
14
 
! Отговори
Ястреб преди 8 години
Човекът подпомага да се увеличи населението на страната, вие го съдите!