Шивачката с дрогата – трафикантка заради кредити

Йорданка Христовска бе хваната с хероин на "Капитан Андреево"
Обновена: 18 юни 2015 14:03 | 18 юни 2015 08:30,
61
Шивачката с дрогата – трафикантка заради кредити
Арестуваната Йорданка Христовска. Снимка: Нова тв

51-годишна шивачка бе задържана преди дни с още 4 жени на граничен пункт "Капитан Андреево" с 60 килограма хероин.

Йорданка Христовска бе арестувана при митническа проверка на автобус, пътуващ от Истанбул към България.

Дрогата тя получила в Истанбул и разпределила в общо 5 раници. Четири от тях дала на спътничките си, но при митническа проверка на багажа, хероинът е открит, а шивачката и останалите жени са арестувани.

Оказва се, че тя далеч не е единствената с криминално досие в семейството. Брат й Иван Подгорски е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Владо - бащата на наркотрафикантката, е на 81 години. Казва, че 41 години бил леяр. Взима 440 лева пенсия. Живее скромно, гледа прасета, овце, сади зарзават, който продава. На него се паднала и грижата за двете деца на сина му Иван Подгорски-Володка, регистриран за кражби.

По думите му дъщеря му се полакомила за много пари и затова станала наркотрафикант. И въпреки тежката констатация, бащата все пак брани своите деца - лоши приятели тикнали по лош път и Иван, и Йорданка.

"Многото пари правят много беди, дъщерята се полакоми за печалба и тръгна по лошия път", каза той пред Нова телевизия.

"Много ми е тежко", споделя дядо Владо, но разбира, че каквото и да прави, срамът пред съседите и познатите остава. Той не знае нищо за обявения за издирване свой син, макар че чува различни слухове за него - че живеел охолно, имал коли, къщи и пари, но не знае, дали това е истина.

Дядо Владо смята, че синът и дъщерята тръгнали по лош път, защото попаднали на лоши приятели. Специално за дъщерята той е категоричен, че е била лакома, взимала кредити и за да ги изплати, се решила да стане наркотрафикант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
kraino vreme e da se uveli4at zaplatite na shiva4kite i dr.obiknovenni rabotnici. no za jalost niamat si ministerstvo,koeto da misli za tiah. ako beshe u4itelka shtiaha da ia zashtitiat,no ne e i za tova shte leji v zatvora,niama da otide vav Francia.
42
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Бедността не е оправдание.Опитът да се оправдаеш с бедност трябва да се приема като утежняващо вината обстоятелство.
41
2
 
8
 
! Отговори
гост преди 8 години
Споко бе, това е сценка. Както каза митничаря по-долу - хванали са 60 кила за да минат 6 тона :)Платили са и на женицата за да полежи 3-4 годиники в затвора, голяма работа, като излезе ще има пара.
40
0
 
18
 
! Отговори
8 преди 8 години
БАЩАТА КААЗВА,ЧЕ ДЪЩЕРЯ МУ БИЛА ЛАКОМА И ВЗЕМАЛА КРЕДИТИ, СЕГА ВНАСЯЛА НАРКОТИЦИ,ЗА ДА ИЗПЛАТИ КРЕДИТИТЕ СИ.ТУК ВСИЧКИ Я СЪЖАЛЯВАТ,ЧЕ ОТ БЕДНОСТ СЕ ЗАХВАНАЛА С НАРКОТИЦИТЕ.КОЙ?!НО ПАК БАЩАТА КАЗВА,ЧЕ ДЕЦАТА МУ ТРЪГНАЛИ ПО ЛОШ ПЪТ ЗАРАДИ ЛОШИ ПРИЯТЯТЕЛИ, ЕДНОТО "ДЕТЕ " Е НА 51 ГОДИНИ.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА Я СЪЖАЛЯВАТЕ,НО ,АКО АЗ ХВАНА ТАКОВА ЧУДОВИЩЕ,КОЕТО ДАВА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦАТА МИ,ЩЕ ГО УДУША СОБСТВЕНОРЪЧНО И ЩЕ ГО ОТЛЕЖА С УДОВОЛСТВИЕ!ПЛЮЙТЕ МЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ!
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомням си случая с учителката ,която обра банка,за да плати кредита си, взет от същата тази банка.Евала за куража й.Но да пренасяш наркотици ,за да си плащаш кредита не е честно.Страдат невинни хора,деца .Това си е сто процентово убийство.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В дъното на всяко зло стоят ЛИХВАРИТЕ-банкери
37
1
 
12
 
! Отговори
шт преди 8 години
Щом ще е пазарна икономика.Работника също ще изисква от работодателя ,както е на пазара.Щом не можеш да покрие частника разходите на работниците си аут от бизнеса.Има закони и всеки трябва да е взискателен към работодателя си,това ще покаже на бизнеса,че работника има освен задължения има и права.Не постоянно да ни ругаят,че сме били неграмотни и невежи.С чуждите ръце и крака лесно се работи и забогатява.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЯ К САМО МАГАРЕ.НЯКОЙ ЩЕ Й ДАДЕ САМО ЗА ПРЕНОСА И ТОВА Е.ДА РАЗСЛЕДВАТ НА КОГО ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕДАДЕ И В ПАНДЕЛАТА ДО КРАЯ НА ДНИТЕ ИМ
35
4
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Обикновена шивачка,а представяте ли си на какво е способна тъкачка многомашинничка?
34
1
 
13
 
! Отговори
рен преди 8 години
до 43 "Но да казват, че била алчна да забогатее, пък я мързяло да работи..." Ми алчна е бе човек ?!! Никой не става наркотрафикант за да сложи хляб на трапезата си. Поне не и в България. Направила е своя избор вместо да шие за малко кинти или да помага на 81 год. си баща да гледат прасетата и градината е решила да пренесе 60 кг хероин от Истанбул. Това не е от бедност, а от желание набързо да се направят кинти. Сега ще лежи в затвора за това. Да се радва, че няма да лежи в Турция поне...
33
2
 
20
 
! Отговори
Митничар преди 8 години
Сега шивачката я хванаха с 60 кила, за да вкарат 6 контейнеровоза с перфектни доументи. Избори идват-пари трябват.
32
2
 
5
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Na koi mu stigat parite?
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шивачката с дрогата е чиста като сълзица,в сравнение с тези които ни управляват вече 25 години !Що не ревете по тях,та те ви заробиха и пра-правнуците !
30
4
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Ти си бил голям тарикат и умник бе? Голяма философска лекция изнесе за пазара на труда и много взе да разбираш кой по колко часа трябва да работи на ден.Работодателя ще работи по 18ч. даже и 24ч.в денонощието ако иска да е богат и да може да си покрие задълженията. а работника ще рабботи по 9-10ч. затова е работник и взема по-малко от теб.Това е пазарна икономика" отворко".Децата ви са мързеливи и *** иначе сте седнали акъл да давате на трудовия човек.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден пред училищата наркотрафиканти продават наркотици на учениците, и никой не смее нищо да каже защото ще му отрежат ушите или ще го пребият. Ама всички съдят сега шивачката която от мизерия е затънала в кредити. Над 2 милиона българи са останали без жилища през последните 2 години заради неизплатени кредити, а наркотрафикантите живеят в палати необезпокоявани.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докъде са докарали народа...и работиш и не можеш да изплащаш кредита ...да открият основния "работодател" който използва безисходното положение на хората и ги вмъква в този "бизнес"
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 25Запалвай към Северна Корея, лично ще ти ритам смръдливия *** до там!...Стандарта и качеството на жиот на всеки севернокореец е по висок от този на 90% от българите. Само 10%, ако не и по-малко в България живеят сравнително добре, а 1% се къпят в охолство и лукс. Според Евростата 57% от българите живеят под прага на бедността.
26
3
 
9
 
! Отговори
читател преди 8 години
Всеки престъпник има оправдание.Най-често изобщо не е виновен.В ред страни и 4-те биха получили бесило.60кг.! - представете си колко хора ще се затрият!!
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е беден трябва да работи много, да работи преко силите си на 2, на 3 работни места, а не да се занимава с незаконна дейност!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедните продават наркотици, за да си купят маратонки найк.Богатите продават найк, за да си купят наркотици.