Разпределиха делото срещу Владимира Янева

Петя Крънчева ще е председател на съдебния състав
1
Разпределиха делото срещу Владимира Янева
Петя Крънчева. Снимка: архив, БулФото

Съдия Петя Крънчева беше разпределена като председател на съдебния състав по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Още по темата

Янева е подсъдима за незаконно разрешаване на използването на специални разузнавателни средства.

Петя Крънчева е заместник-председател на СГС и ако реши да си направи отвод, делото ще бъде разпределено отново, съобщи БТА.

Заради мегааферата "Червеи" Янева ще застане на подсъдимата скамейка заедно с бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов.

Владимира Янева, която е временно отстранена като съдия, отива на съд заради два пъти разрешени и два пъти продължени специални разузнавателни средства през периода септември 2013 - март 2014 година.

Тодор Костадинов, който след края на мандата на кабинета "Орешарски", в който вътрешен министър беше Цветлин Йовчев, е на работа в ДАНС, ще отговаря за съставянето на общо шест официални документа, в които е удостоверил неверни обстоятелства.

Става дума за първичните документи, с които пред председателя на Софийския градски съд е било мотивирано няколкократното искане за използване на СРС по оперативното дело "Червеи".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 8 години
гарван на гарван око вадили мамка му,та какво ще я осъдят строго мъмрене и така ще се размине