Мъж осъди община заради неопесъчен път

Община Девин трябва да плати 525 лева на потърпевшия
14 окт 2015 14:00,
5
Мъж осъди община заради неопесъчен път
Снимка: Нова телевизия

Заради неопесъчен път, община Девин трябва да плати 525 лева на мъж, който си е потърсил правата в съда.

Районният съд в родопския град наложи на управата да плати обезщетението, заради щетите, които пътят е нанесъл по автомобила на Борислав Пеев.

Всичко започва от една февруарска сутрин на един път. Борислав пътувал с колата на майка си.

"И колата всъщност попадна в заледен участък и стана напълно неуправляема. Нямаше как да предприема никаква спасителна маневра, тъй като насреща имаше автомобил, а в дясно стълб. Имах около 15 м спирачен път", обясни Борислав Пеев пред Нова телевизия.

"Автомобилът не можа да спре и се ударих в спрелия пред мен руски джип", разказва потършевшият.

За щастие при инцидента няма пострадали. Следват обаче два акта. Едният - за 20 лв. на снегопочистващата фирма, че не е опесъчила пътя. Вторият - на Борислав, за движение с несъобразена скорост. Той обаче не е съгласен и започва съдебна битка със собственика на пътя - Община Девин.

"За да докажем, че все пак някой не си е свършил работата. Вещото лице доказа, че моята скорост е била 20 км/ч, което е в рамките на нормалното за участъка. Доказа се практически, че аз не съм се движел с несъобразена скорост. А основната причина е заледеният участък от пътя", добави Борислав Пеев.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване и от двете страни. От местната управа обясниха, че още не са решили как ще действат в случая. Борислав обаче смята да продължи съдебната битка.

"Много пъти съм си задавал въпроса, ако случайно пресичаше пешеходец и аз не можех да спра, може би щеше да стане най-лошото", каза още Борислав Пеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
15
 
! Отговори
някой преди 8 години
Колко е "съобразената" скорост за движение по неопесъчен заледен път? От КАТ да публикуват бюлетин.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вещото лице доказа, че моята скорост е била 20 км/ч, което е в рамките на нормалното за участъка. Доказа се практически, че аз не съм се движел с несъобразена скорост."Интересно в този случай какво става с акта от КАТ?? В акта има 3 реда за възражения, ако напиша, че катаджията е нетрезвен, може да ме съди за набеждаване и клевета... Ако ми напише акт за несъобразена скорост а аз докажа, че е съобразена мога ли да го осъдя за същото??
1
1
 
26
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Браво на човека. Повече хора, трябва да си търсят правата, за да започнем и чиновниците да си вършим работата.