Масларова намазала 11 млн. лв.? Цинична лъжа!

Съдът отново заседава по делото срещу бившия социален министър
Обновена: 21 окт 2015 15:43 | 21 окт 2015 13:58,
69
Масларова намазала 11 млн. лв.? Цинична лъжа!
Снимка: архив Булфото

Бившият социален министър в правителството на Сергей Станишев Емилия Масларова нарече "цинична лъжа" обвинението, че е присвоила 11 млн. лева покрай ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Още по темата

Масларова е подсъдима с още четирима души, които са обвинени в присвояването на 11 милиона лева от отпуснатите 19 милиона за ремонта на дома. Обвинителният акт срещу Масларова беше внесен през 2010 година.

Днес Софийския градски съд прие експертизата за извършените ремонтни дейности на социалния дом, която спъваше делото срещу бившия социален министър, съобщи "24 часа".

"Процесът очаква единствено вас от много месеци, да не кажа и повече", обърна се съдия Димитрина Александрова към вещите лица.

Оказа се, че експертите не са сметнали колко излизат ел. инсталациите, вентилациите, канализацията и обзавеждането. При наводнения пък имало поражения по гипсокартона. Така се наложило той да се демонтира и да се сложи нов. Експертите обаче не знаели колко точно е демонтираният гипсокартон. По същия начин било и с паркета, при който се разваляли 20%. Все пак успели да сметнат, че общо са похарчени малко над 9,6 млн. лв. без ДДС.

"Това е една цинична лъжа, да не кажа друго. Мисля, че и вие се убедихте в това", се обърна към съда Масларова.

Тя обясни, че е възложила обществена поръчка и подписала становище за конкретни изпълнители, както и за необходимия ресурс.

"Сградата е предназначена за всички социални дейности", посочи тя и добави, че строителната дейност не е от компетенциите й. "Не съм получавала никакви пари под никаква форма", категорична бе екссоциалната министърка.

След внасянето на обвинението срещу нея Емилия Масларова трябваше да плати гаранция от 50 хил. лв. Тогава тя сподели, че за нея това са много пари.

"Не мога да коментирам. Коментират тези, които определят гаранцията, предполагам, че за тях 50 хил. лв. не са пари", каза още тогава бившата министърка. В крайна сметка тя остана на свобода след като плати 50-те бона.

В един от коментарите си по обвинението Масларова пък се сравни с Георги Димитров. "Колкото аз съм присвоила 11 млн. лв., толкова и Георги Димитров е запалил Райхстага", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжа е разбира се!Не са 11, а 15млн. Вия я обиждате! :)
49
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо само масларова а тези кметове с три и четири мандата те какво са правилибрали ли са шафранов минзухар я не се излагайте ами мислете какво ще правите внеделя на изборите аз не гласувам
48
0
 
3
 
! Отговори
koko преди 8 години
tazi Maslarova e riadko sreshtan otpaduk , goliamo kradene padna i sega nevinna ,
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO KOMUNIST AKO NE KRADE SHTO ZA KOMUNIST E?
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и АЗ ДА САМ в ВАВ власта и аз ще гепа.Пилето веднъж каца на рамото.После ще сажалиаваш.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO V NA67TA DARJAVA VINOVNI NEMAA,KAK MOJAXA DA Q OBVINQT PAK TAQ
44
0
 
12
 
! Отговори
На бесилото... преди 8 години
Да и аз съм за китайския модел.А иначе тези 11мил. са достатъчни да се плати на цяла рота "вещи лица" които спокойно ще изкарат че Масларова даже е дала от заплатата си само за да стане ремонта.*** държавата!
43
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ako bqxme v Kitai taq 6te6e odavna da se liulee na vajeto
42
0
 
19
 
! Отговори
Vesso преди 8 години
Ами да заложи бентлито с което ходеше по изборите завалишката.
41
2
 
20
 
! Отговори
неутрален преди 8 години
леле какви обиди се сипят за другарката масларова за някакви кирливи милиони тя е отдавна милиардер в различни валути атук я подценявате като милионер
40
2
 
25
 
! Отговори
BG преди 8 години
Тази червена "хубавица" не е ли вече в затвора ?
39
0
 
25
 
! Отговори
бг преди 8 години
То ,че няма съд няма,ама да вземем правосъдието в наши ръце и да се изчистим от цялата тази пасмина ,която ни задушава все повече.
38
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов вече го оправгаха очаквано след като зад гърба му стои партията-държава. Въпросът е колко ще се точи делото срещу тази и дали ще дочака другарите си отново във властта, за да излезе от съда и тя на бял кон?
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе,цинична лъжа друг път.Чистата истина си е.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЯ АКО СИ ПРОДАДЕ НЯКОЯ ОТ ЧАНТИТЕ СИ ИЛИ НЕЩО С КОЕТО СЕ КИПРИШЕ НА МНИСТЕРСКИЯ СИ ПОСТ -ОТРАЗ 50 ХИЛ. ЩЕ ИЗБИЕ....А В СЪДА СЕ ЯВИ КАТО НАЙ-БЕДНАТА ОТ СЕЛОТО...И БЕЗ НАКИТИ ...ЛОШОТО ЧЕ ЩЕ Я ПУСНАТ КАКТО СА ПУСНАЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ И ШЕФКАТА НА НАП
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми лъжа е, я! Как само 11 милиона! Направо е подценявате другарката! Тя поне 5 пъти по толкова е присвоила, вие тука и омаловажавате заслугите.
34
4
 
24
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Разбира се, че е лъжа! Какви 11 милиона? Много повече!
33
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сукаха, лъгаха само и само да натопят Масларова та да се покрият техните кражби. Още от погрома при Костов са се загнездили сини *** в администрацията и съда и цоцат ли цоцат живеца на българина. Що млади хора избягаха заради седесари и гербери - България умря за тия няколко години.
32
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи който не краде бил тъпо пионерче? Нищо чудно че седесарите сега осмуквате 16млрд. заем дето друг ще го плаща. Налга крадлива пасмина.
31
0
 
12
 
! Отговори
niki преди 8 години
Шъ я обидиш, само 11???