Таксиджията, пребил полицай, остава за постоянно в ареста

Адвокатът му заяви, че само униформените свидетелствали за побоя
24 окт 2015 15:15,
15
Таксиджията, пребил полицай, остава за постоянно в ареста
Снимка: кадър Нова тв

Софийският районен съд остави в ареста таксиметровия шофьор Борис Тасев, който нападна полицай в центъра на София.

Според съда не може да бъде толерирано нападението над униформени, още повече когато то е придружено с агресия, съобщава БТА.

Още по темата

Може да се говори за хулигански мотиви, записа в определението си съдът, според който, ако е на свобода, Тасев може да извърши и друго престъпление.

По повод на инцидента прокуратурата твърди, че след като отказал да даде на полицаите документите си, Тасев ги обиждал, наричайки ги "боклуци". Съборил полицейската фуражка на един от униформените и го ударил в гърдите. Според обвинението той може да извърши друго престъпление, ако е на свобода

Адвокатът на Тасев - Светослав Славов, не можа да отговори на въпроса какво убийство е извършил преди години клиентът му, защото нямал време да говори с него за това. Каза само, че нямало данни полицаят да е удрян, това доказвала и експертиза. Версията, че Тасев е ударил полицай, е изразена само от униформения и от колегата му, посочи Славов.

В съдебната зала стана ясно, че Тасев е убил Тодор Иванов, като дори е приложил насилие, за което е бил осъден. Освободен е обаче предсрочно от затвора.

46-годишният Борис Тасев беше задържан заради инцидент с полицейски служител, който стана около 21.00 ч. на 21 октомври в района на ул. "Цар Иван Шишман", в близост до сградата на Народното събрание. Според разследващите Тасев е ударил младши автоконтрольор от "Пътна полиция" след забележка, отправена от пострадалия полицай за начина, по който обвиняемият е паркирал.

Съдебномедицинска експертиза показва, че по рамото и ръката на служителя на СДВР има охлузвания.

Задържаният таксиметров шофьор Борис Тасев е бивш служител на "Пътна полиция" и звеното "Сигма" на СДВР. Уволнен е дисциплинарно през 2003 година, когато влиза в сила осъдителната му присъда - убийство при афект.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Инженер преди 8 години
Що разправии съм имал с бакшиши. Мале-е-е. Помпали са ми сметки, обирали са ме в такси, зарязвали са ме на околовръстното щото не ща да дам "пет лева отгоре". Вадили са ми нож, бухалка или какво ли не. Хвърляли са ми стотинки в лицето щото съм дал точно, а не съм закръглил кратно на 10 лв. От 15 години не се качвам на жълт таралясник и до живот кракът ми няма да стъпи там.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нито една нормална държава по света не може да посегаш на полицай камо ли в такава мафиотска страна като България.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАКШИШИТЕ СА НАЙ ДОЛНИТЕ ИЗМАМНИЦИ НА ПЪТЯ.
5
1
 
6
 
! Отговори
До: таксим. шофьор преди 8 години
Няма да коментирам случая с вашия колега понеже не съм запознат с фактите. Но не мога да се съглася с вашето твърдение че слугувате. Вие возите клиентите си срещу заплащане. (Да не споменавам че и доста от шофьорите напомпвате сметките)А относно пушенето в колата, когато сте с клиент се водите ОБЩЕСТВЕН транспорт и не би трябвало да се пуши. (Както не се пуши в трамвай, тролей или автобус да речем) Може да си пушите спокойно когато сте сам или на престой.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де , полицая за какво си е изял боя за без нищо ли ?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 3 na bakshish evala drugiq pit are begai.....
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До таксиметров шофьор от какво се е защитил - от неправилното паркиранеот аругантното си поведениета той не би трябвало изобщо да му се разрешава да работи с хора за деянието което е извърши но в тези фирми нощни са предимно *** и по-голямята част даже нямат договор с фирмите
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за господина, тези не са полицаи а са живи агресори ! Незнаят нито закони нито да се държат културно спрямо гражданите !