Решено: Сидеров без имунитет заради клекшоп-проверката

Днес е много хубав ден за българската наркомафия, изцепи се националистът
5 ное 2015 10:02,
195
Решено: Сидеров без имунитет заради клекшоп-проверката
Снимка: БТА

Парламентът свали имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради скандала около проверката на магазинчето на ул. "Раковски" на 10 октомври. Без имунитет остана и депутатът му и дясна ръка Десислав Чуколов.

За свалянето на имунитета на Сидеров гласуваха 144 депутати, 11 бяха против и 1 се въздържа. Всички партии с изключение на "Атака" бяха "За".

Още по темата

Имунитетите на националистите бяха поискани от главния прокурор Сотир Цацаров заради хулиганство. На 10 октомври вечерта Сидеров и Чуколов поискаха проверка на магазинче на ул. "Раковски" за продажба на наркотици. Собствениците ги обвиниха в насилие и извикаха полиция. Лидерът на "Атака" се защити в парламента в началото на дебатите по искането на главния прокурор. 

"Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото със сваляне на имунитета ми тя ми нанесе тежък удар с помощта на българската държава", каза  Сидеров пред депутатите. Той обясни, че знае, че сред народните представители има родители, които са лично засегнати от дрогата, защото децата им са наркозависими. 

Лидерът на "Атака" съобщи и че над 1 милион души в България са засегнати от наркоманите. Националистът обясни и че неговият имунитет вече е бил свален на 25 октомври, когато бил изведен с извити ръце от полицията от сградата на НАТФИЗ. 

Сидеров каза и че не се е отказал сам от имунитета си, защото не вярвал в правосъдната ни система. По време на дебатите в пленарната зала адвокатът на Сидеров и депутат от "Атака" Явор Нотев се възмути от това, че в комисията не е била дадена думата на депутатите, на които се иска сваляне на имунитета.

"Осъденият на смърт има право на последна дума", обясни той.

В парламента има внесено още едно искане от главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров - заради нахлуването му в НАТФИЗ в края на изборния ден на 25 октомври. В този случай Цацаров настоява парламентът да даде разрешение и за задържане на лидера на "Атака".

Комисия в парламента вече даде разрешение за това, предстои следващата седмица да се произнесе и пленарната зала. 

Имунитетът на Сидеров бе свален и в миналия парламент заради разправия с полицаи на Летище Варна. Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство по този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
мая преди 8 години
какъвто народа такива и управниците! луд народ луди управляващи! България е пред крах, морален финансов и всякакъв1 дано е по скоро да се с пре с мъките!
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са бандити,крадци на избори и на бъдещето на народа
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вплен ще ги осъди всичките тези ***
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко прости хорица има затова държавата ни е на този хал
125
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 8 години
Първа работа след арестуването да ви бъде снемане на психиатричен статус и обстойна психиатрична експертиза! Всичко друго е безсмислено без това!
124
1
 
3
 
! Отговори
докторка преди 8 години
имаме едно легло в лудницата и го пазим.. за него чакаме го с нетърпение!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО мъдреца няма нямааа да има втори рунд има една приказка бития бит ....по нататак знаеш
122
0
 
7
 
! Отговори
Ханку Брат преди 8 години
Фитка са и тоя и чуколина и клоатака. *** е че смучат държавна пара!
121
0
 
11
 
! Отговори
anon преди 8 години
""Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото със сваляне на имунитета ми тя ми нанесе тежък удар с помощта на българската държава" - а ти сидер ага като заби нож в гърба на България като си подложи *** на турците само и само да имаш парче от баницата? Националист - национален предател. Такова животно се изисква особен вид талант за да се създаде. Никъде другаде го няма. ***.
120
1
 
13
 
! Отговори
Гъзьо преди 8 години
Най-накрая ще го оправят тоя ибрикар Сидера.......
119
2
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Най-после тоя ненормалник получи една малка част от това ,което заслужава.Ха да видим сега, кога ще си получи и останалото за "заслугите си " -предател,кавгаджия,лъжец и побойник! Интересно как хората от НС си позволиха да опетнят "най-чистата личност" и "съвестта" на България Вай,завалла! Такова "кротко и хрисимо" момче - от където не е минал,само там не е създал проблеми-тц,тц,тц...Нищо,де-България може и без него !
118
7
 
3
 
! Отговори
янев преди 8 години
СИДЕРОВ ЩЕ СЕ БОРИ СРЕЩУ НАРКОМАФИЯТА???? ТА ТОЧНО ТЕ КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ МИН. СЪВЕТ ПРЕЗИДЕНСТВО ПОЛИЦИЯ ВСИЧКИ СА НА ХРАНИЛКАТА КАК ЩЕ ГО ОСТАВЯТ СИДЕРОВ И АКО НЕ СИ ЗАТВОРИ УСТАТА ПЪТЯ МУ Е КЪМ ГРОБИЩАТА
117
0
 
16
 
! Отговори
p преди 8 години
стига с този Сидеров !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
1
 
13
 
! Отговори
маги преди 8 години
ами да иде да живее в Русия като плаче за нея!и да го затворят в психиатрия време е вече!като е депутат не значи че може всичко айде *** вече!
115
5
 
3
 
! Отговори
Ганг Банг преди 8 години
Не го знам какъв е ? Луд ли е ? Наркоман ли е ? Но за едно е прав- има БЪЛГАРСКА НАРКОМАФИЯ! И тя се покровитества от НАЙ-ВИСОКО МЯСТО !!!
114
0
 
9
 
! Отговори
Лили преди 8 години
Да излезе сега сам на акция срещу наркотиците.....
113
4
 
10
 
! Отговори
ник преди 8 години
Бил нахлул и се държал неприлично!?Ами що не арестувате полицаите от митинга които вчера псуваха като каруцари и се държаха като дерибей бе?
112
1
 
5
 
! Отговори
Do 146 преди 8 години
Може и с туристическа виза, за бивши соц държави като България е възможно, не става бързо, но все пак е възможно, познавам един луд който ходи там на "екскурзия". Няколко военни неотклонно с него през цялото време и снима само каквото му разрешат. С една дума описа цялата работа - страхотия!
111
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидероффф, ако ти направят тест за наркотици на теб,в коя миша дупка ще се завреш ??
110
6
 
4
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Ураааааааааа да живее НАРКОМАФИЯТА!!!