Решено: Сидеров без имунитет заради клекшоп-проверката

Днес е много хубав ден за българската наркомафия, изцепи се националистът
5 ное 2015 10:02,
195
Решено: Сидеров без имунитет заради клекшоп-проверката
Снимка: БТА

Парламентът свали имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради скандала около проверката на магазинчето на ул. "Раковски" на 10 октомври. Без имунитет остана и депутатът му и дясна ръка Десислав Чуколов.

За свалянето на имунитета на Сидеров гласуваха 144 депутати, 11 бяха против и 1 се въздържа. Всички партии с изключение на "Атака" бяха "За".

Още по темата

Имунитетите на националистите бяха поискани от главния прокурор Сотир Цацаров заради хулиганство. На 10 октомври вечерта Сидеров и Чуколов поискаха проверка на магазинче на ул. "Раковски" за продажба на наркотици. Собствениците ги обвиниха в насилие и извикаха полиция. Лидерът на "Атака" се защити в парламента в началото на дебатите по искането на главния прокурор. 

"Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото със сваляне на имунитета ми тя ми нанесе тежък удар с помощта на българската държава", каза  Сидеров пред депутатите. Той обясни, че знае, че сред народните представители има родители, които са лично засегнати от дрогата, защото децата им са наркозависими. 

Лидерът на "Атака" съобщи и че над 1 милион души в България са засегнати от наркоманите. Националистът обясни и че неговият имунитет вече е бил свален на 25 октомври, когато бил изведен с извити ръце от полицията от сградата на НАТФИЗ. 

Сидеров каза и че не се е отказал сам от имунитета си, защото не вярвал в правосъдната ни система. По време на дебатите в пленарната зала адвокатът на Сидеров и депутат от "Атака" Явор Нотев се възмути от това, че в комисията не е била дадена думата на депутатите, на които се иска сваляне на имунитета.

"Осъденият на смърт има право на последна дума", обясни той.

В парламента има внесено още едно искане от главния прокурор за сваляне на имунитета на Сидеров - заради нахлуването му в НАТФИЗ в края на изборния ден на 25 октомври. В този случай Цацаров настоява парламентът да даде разрешение и за задържане на лидера на "Атака".

Комисия в парламента вече даде разрешение за това, предстои следващата седмица да се произнесе и пленарната зала. 

Имунитетът на Сидеров бе свален и в миналия парламент заради разправия с полицаи на Летище Варна. Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство по този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
1234 преди 8 години
До НЗ-23Не се радвай, ***, ***! Ще го видим скоро и твоя сеир.
28
6
 
14
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Самият Обама потвърждава думите на Сидеров, че сме окупирана държава. Снощи Обама е заявил следното: Нашата мощ на международната арена не се измерва сама с това колко страни СМЕ ОКУПИРАЛИ и колко много ракети сме използвали".Това е то, окупацията му е майката на "демокрацията"
27
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре промоция - пред всяко училище безплатна доза хероин за всеки ученик!
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпространението на дрога в демократичните страни се регулира от полицията, а не от самозвани депутати!
25
9
 
22
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Волен си е виновен сам. Според НК, за изземване на функции на компетентните органи, наказанието е 1 година затвор. Сидеров е представител на законодателната власт, не на изпълнителната. Крив, прав, няма правото да се меси в работата на полицията. Има правото да предлага и гласува закони, нищо повече! Опита за изземване функциите на МВР(изпълнителната власт) се нарича диктатура, а не това, че Цацара иска да го арестува, щото е нагъл и самозабравил се. Господин Цацаров, Вие сте на ход. АРЕСТ!
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мани ся Сидеров,че се оплаче на брат Путин.
23
19
 
6
 
! Отговори
АТАКИС преди 8 години
Нашия водач е разкрил доста случаи на корупция и наркотрафик. По негови сигнали и действия има вкарани много хора в затвора или поне аз така си мисля макар че не съм чувал за нито един такъв случай. Сега му подрязват крилете и корупцията и трафика ще продължи да царува.
22
13
 
12
 
! Отговори
5555 преди 8 години
НЕ МИСЛЯ ЧЕ СИДЕРОВ Е СЪВСЕМ ПРАВ НО И НЕ МИСЛЯ ЧЕ ГЛ.ПРОКУРОР Е ПРАВ - ЗАЩО ЦВЕТАНОВ КОЙТО Е ОБВИНЕН ЗА КЪДЕ ПО СЕРИОЗНИ НЕЩА НЕМОГАТ ДА ГО ОСЪДЯТ ОТ СТРАХ ТАКА ИЗЛИЗА А СИДЕРОВ ЗА ХУЛИГАНСТВО ЩЕЛИ ДА ГО АРЕСТУВАТ - АЗ ХАРЕСВАХ Г.ПРОКУРОР НО ОТ ДОСТА ВРЕМЕ СЪМ С ????????ВЪПРОСИТЕЛНИ - СЪДИИТЕ И МАГИСТРАТИТЕ ПРОКУРОРИТЕ ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ЦВЕТАНОВ????? И ТОЛКОВА ИМ Е ЛЕСНО ДА КАЖАТ ЕТО НИЕ ОСЪДИХМЕ ДЕПУТАТ И ТО КОЙ И ЗА НИЩО СИДЕРОВ - ЖАЛКА ДЪРЖАВА
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега, дано най-накрая се намери някой да му тегли един здрав бой и после Боленчо в затвора.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и сега какво ? дребно хулиганство и глоба 100 лв ? театрото продължава
19
8
 
8
 
! Отговори
Доганя преди 8 години
Охааа Сидер Ага , да бъде cмърт , cмърт мръcнa да бъде.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали бяха много оперени, нали щяха на ВСИЧКИ депутати да смъкват имунитетите! сега като се появи един Бареков и втоир волен - за него нова комисия? ама май-май не искат да си дават имунитетите!
17
7
 
2
 
! Отговори
Водачът е пингвин преди 8 години
на полюса неуловим .Давай Волене ,ний сме с тебе за полюса иде време нова колония ще построим и от Бойко ний ще се спасим .
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 27 - ама ние имаме полиция?????????? леле аз пък не знаех??
15
2
 
13
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Не бива да го арестуват,да го оставят за постоянно без имунитед да видим как ще ходи да се ежи на хората и да се мисли за недосегаем
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 22 - Ами той Рашидов нацепи полицая в лицето с юмрук и за награда стана министър....два пъти....защо Волен да не може....
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sadi gi v Straßburg sa Grubo brutalno darjanie kam Deputat i saprugata mu pros narod slaba bG balgarino sabudi se Bravo na bG Polizia ne se nardaite ot pstuschtata prodaljsvaite napred iskajite saplati kato na goranov ba4varova zz. BB ta4eva mihov novobogataschite na bedna bG kak jivee bG pensioner s180. 280 301 lv ne vi e sram mladite rabotat sa 550 630 lv a vie ot Parlamenta pravitelstvoto s Kolko jiveete kak Zezo zz kupi 6 imota sa 3 g i e nevinen
12
6
 
11
 
! Отговори
д преди 8 години
дори и да продаваха наркотици не му е това работата на този чук, не е станал политик да ходи по улиците като някакъв квартален и да търси разпространители... да го махат от парламента и да става ченге в някой западнал квартал като иска.
11
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато ни занимават със Сидеров, хоп ... цената на винетките скочила. Очаквайте и други изненадки!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кк (12)Самосезирай си съзнанието и симпатизирай на нормална партия