Сидеров с конвой към ареста, вече обяви гладна стачка

Задържането му е незаконно, обжалвам още днес, отсече адвокатът му
Обновена: 17 ное 2015 12:28 | 17 ное 2015 12:22, Камелия Цветанова
331

Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви гладна стачка и от този момент няма нито да се храни, нито да пие. Това обяви адвокатът му Явор Нотов, след като след близо два часа разпит в Столичното следствие Сидеров беше предаден на конвойна рота, която трябва да го заведе в ареста в Националното следствие, където ще остане под стража за 72 часа.

Според Нотев обаче задържането му е напълно незаконно и ще бъде обжалвано още днес.

В постановлението на прокуратурата има много повече обвинения към Сидеров, които обаче не са били в искането на главния прокурор до парламента за свалянето на имунитета на Сидеров, твърди Нотев.

"Той е задържан с това  постановление, което е незаконно. В него пише неща, които не са в искането до Народното събрание и ако трябва да говорим за разликата, трябва да четем искането. Новото е с по - широко обвинение от разрешението от парламента, има думи и действия, които не присъстват в искането до парламента“, обясни Нотев.

Той разказа, че призоваването на Сидеров е било инсценирано на друг адрес, въпреки че изрично бил указал, призовката да бъде пратена другаде.

“На призовката пише, че той не е открит и то във време, в което всеки ден е по телевизията. Призовката е направена така, че да докаже на съда, че Сидеров не може да бъде открит“, каза Нотев.

Според адвоката имало смисъл Сидеров да бъде арестуван в нощта на нахлуването в НАТФИЗ, защото не се знаело какво ще стане тогава. Сега обаче то било лишено от смисъл.

Новината за ареста на Сидеров беше посрещната гневно от симпатизанти на "Атака", събрали се, за да покажат подкрепата си за него, а и за заместника му Десислав Чуколов, който също беше на разпит и също си тръгна от следствието с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Целият разпит на националистите премина при засилени мерки за сигурност.

Полицията се опита да убеди привържениците на "Атака" да освободят улицата пред Столичното следствие, но очаквано това не се случи.

Арестът на националистите беше разрешен с безпрецедентно гласуване в парламента. Преди това и двамата депутати се отказаха от имунитета си.

След като изтече мярката им за задържане в ареста за 72 часа, съдът ще реши в петък дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение за постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
16
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
До Анонимен18 го каза - Нека това бъде за урок на всички русофили.Болен или Волен, хулиган, Сидеров единствен казваше някои истини и за геополитиката , и за вътрешната политика. И защищаваше политиката на Русия. Това не се харесваше на Големия началник от Козяк . Така Той впрегна цялата силова, правова и медийна мощ на държавата да смачка неудобния. Да бъде за урок на всички немислещи като Големия началник.
160
9
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Боли го ***** Сидеров че ще престои 2 дни в ареста. Само от Орешарски със "златния пръст" прибра толкова пари че симпатизантите му за цял живот не могат да ги изработят. Борисов също му е задължен, така че всичко ще бъде един фарс.
159
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този грешник ще пости след години блажене по световни курорти..ха..ха
158
3
 
15
 
! Отговори
ДИДИ преди 8 години
Няма такава държава! Днес, когато целият демократичен свят се бори с ИД, нашите властимащи да впрегнали целият държавен апарат за арести и репресия в една националистическа партия!
157
8
 
5
 
! Отговори
няма да пие? преди 8 години
Сега като изтрезнее може и да му просветне.
156
5
 
5
 
! Отговори
Доган бей преди 8 години
Не се радвайте на нещастието на слугата ми Сидероглу! Съдебната система я командвам аз! До максимум час ще бъде на свобода!Казах!
155
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето се задъхват в зинала телешка възхита от случващото се, да си приготвят бохчата, че утре може да са те.Нали завчера ви пуснаха втората част от филма Игри на глада - да свиквате с мисълта...
154
7
 
3
 
! Отговори
animal planet преди 8 години
Tипичен ганьовец-като е в група и е подпиинал лае като ***,обаче като нещата загрубеят подвива опашката и вие към другите *** за помощ
153
0
 
18
 
! Отговори
Умерения преди 8 години
Да.... Властта доста се поизложи.....
152
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еха! Какъв купон само!
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do PODRAJNIKA na bai STAVRI ne pomnisch li kak va razpraha otzad s bai ti STAVRI kaiuka s NEGRI koito prestigna na LUMPEDUZA OT AFRIKA
150
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
обесете го там на некое дърво тоя психар !
149
10
 
4
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Ами ако умре от глад дали ще почиваме три дена както когато пукна Брежнев..ха..ха
148
10
 
3
 
! Отговори
Лютви Местан преди 8 години
Спокойно, още днес ще го пуснат аверчето! Негово височество Доган бей никога няма да остави ортаците си в беда!
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега са велики пости, нека малко прочисти организма от депутатските кюфтета!3 дни си е лечебен глад, след това ще го пуснат по живо по здраво!
146
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали обичате да обвинявате диктаторите, че преследват политически опоненти и ги хвърлят в ареста. Сидеров не е ли политически затворник?
145
3
 
22
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ако Сидеров е престъпник ....то значи че Бойко , Цветанов , Местан , Пеевски и Доган са праведни ? Тотално е объркана тази държава !
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
повечето коментари са на оскотели людедай им на тях сеир, дори леб не им требематрял
143
4
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
След мен ще са готови за Околовръстното !
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един прекрасен ден за българската диктатура.Позор!Права на човека?Кво е туй нещо бе Цецоу?