Ченалова - обвиняема по делото "Соло"

С бездействието си съдийката облагодетелствала подсъдимия
Обновена: 18 ное 2015 17:46 | 18 ное 2015 17:40, Анисия Иванова
25

Румяна Ченалова е привлечена като обвиняема по длъжностно престъпление по случая "Соло“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Тя е разследвана от специализираното звено "Антикорупция".  През 2012 г. в качеството си на длъжностно лице като съдия в Софийски градски съд и председател на състав в Наказателно отделение на СГС Ченалова не е изпратила частния протест на Софийска градска прокуратура срещу определение на СГС. Решението на СГС отменяло мярката "задържане под стража“ на подсъдимия Илиян Тодоров, обвинен по случая "Соло".

В частния протест е направено и искане за налагане на ограничителна мярка на същия – забрана за напускане пределите на страната.

Ченалова е имала 7-дневен срок, в който да изпрати на Софийския апелативен съд наказателното дело по случая "Соло“, заедно с частния протест на прокуратурата. От нейното бездействие е бил облагодетелстван Илиян Тодоров.

Разследващите смятат, че това е довело до "сериозно накърняване на авторитета на съда и разколебаване на доверието на гражданите в него". Спрямо Ченалова по това производство прокуратурата е взела мярка за неотклонение „подписка“.

През 2013 година в момента, в който присъдата на Илиян Тодоров беше потвърдена и от последната инстанция стана ясно, че той не може да бъде открит, за да бъде отведен в затвора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Kiki преди 8 години
Bravo ,samo taka
13
0
 
2
 
! Отговори
пука им преди 8 години
Изобщо не им пука, просто пряват схеми да си оправят парите и се изнасят , а децата са си уредили както не биха могли ... същото е с ексметовете, пример на Варна.... семейството му живее в Швейцария....
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо чудно,а и вероятно ще отиде на гости на Веска Меджидиева в ЮАР да носи много здраве от нас,простолюдието!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко пъти през последните 2 години родителите на Илиян Тодоров пътуват до Летище Франкфурт в Германия.От там се качват на самолета за неизвестна дестинация извън Европа.Естествено никой нему се занимава да ги проследи!Пък и да ги проследиш ,кво ще стане.Колкото Таки го върнаха от Дубай!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая отвсякъде си личи че е играчка.
9
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Положението е много зле, изхода е един - Терминал 2. Много е тъжно, много е жалко, но е факт. Един корумпиран, без ценностна система и чувство за вина човек не може да определя съдбата на други! Независимо виновни или не. Бягайте. Колкото по-рано, толкова по-добре.
8
2
 
4
 
! Отговори
eeee преди 8 години
Този сюжет ми прилича 7 часа разлика
7
2
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ Крадци преди 8 години
До 4 АнонименБОРИСОВ ГО Е КАЗАЛ- Ще СТАВА ПО-СКЪПО и СЛУГУВАМ НА МОНОПОЛИТЕГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГРОБ да ВИ вкарат в ГРОБ
6
2
 
8
 
! Отговори
Посока преди 8 години
До 5 маргиПосоката на твоя ГНЯВ Е ПРАВИЛНО ДА СЕ НАСОЧИ КЪМ ГЕРБ, НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ/НАРОДНОТО ОГРАБВАНЕ/ и "ЗАКОНИТЕ" КОИТО "УМНИТЕ" ТИКВИ ТВОРЯТ ТАМСЪДИИТЕ САМО ГИ ПРИЛАГАТ. ПОСОКАТА ТИ Е ГРЕШНА.ГЛАСУВАЙТЕ ОТНОВО ЗА ГРОБ - ДА ВИ ВКАРАТ В ГРОБ
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво като е обвиняема? Присъдата ще е условна, ако изобщо я има.Убиеца избяга, ще го върнат ли? По тази схема избягаха стотици престъпници. Някой уж забравил да обжалва, друг друго...ама "случайно" де. Последно чух за собственика на автобус, чийто автобус погуби няколко човека на магистралата, понеже е бил некачествен. Избягал в Турция.
4
4
 
2
 
! Отговори
пънчо преди 8 години
Не че нещо .. ама вие защо чакахте от 2000 да станат на 5400 ..
3
2
 
12
 
! Отговори
МАЯ преди 8 години
ВСИЧКИ СА ПОДКУПНИ ЗНАМ СЛУЧАЙ КОЙТО ТРИМАТА КРАДЦИ ДАВАТ ПО 5 БОНА НА СЪДИЯТА И ТОЙ ПРЕКРАТЯВА ДЕЛОТО!ХА ХА И ЧАКАЙТЕ ПРАВОРАЗДАВАНЕ, АМА ДРУГ ПЪТ!
2
1
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 8 години
ДА ПУСНАТ БИЛКАРЯ ОТ ЗАТВОРА ,ЗА ДА ОПРАВИ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !!
1
1
 
8
 
! Отговори
марги преди 8 години
ОСЪЖДАТ НЕ САМО АМИ СЛАГАТ ОГРОМНИ ЛИХВИ! ОТ 2000ЛВ ПЛАТИХ 5400! ЗАЕМ КОИТО НЕЗНАМ ДОКОГА ЩЕ ПЛАЩАМ! БЕЗУМИЕ ПЪЛНО, ВСИЧКИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ИМАТ ВИЛИ НАЙ МАЛКО НА Карибите!ТИЯ ДЕЛА С ТОПЛОФИКАЦИЯ СА С НЕЗАКОННИ ЛИХВИ! НО ЩОМ ТЪПИМ ТОВА ЩЕ Е НЯМА ПО ТЪРПЕЛИВ И СТРАХЛИВ НАРОД ОТ БЪЛГАРИТЕ!5 ТТЕ ВЕКА ТУРСКО РОБСТВО СА СИ КАЗАЛИ ДУМАТА!