Пак искат стража за Волен и Чуколов: Опасни са!

Според прокуратурата двамата демонстрирали грубо властта си
20 ное 2015 16:46,
108
Пак искат стража за Волен и Чуколов: Опасни са!
Снимка: архив БТА

Софийската градска прокуратура протестира освобождаването на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов от ареста.

Двамата националисти бяха задържани във вторник заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 25 октомври. Арестът бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров и разрешен от депутатите в парламента. Преди това Сидеров и Чуколов се отказаха доброволно от имунитетите си по казуса.

Още по темата

Няколко часа по-късно Софийския градски съд ги освободи. Мотивът на съдия Веселина Ставрева бе, че задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Днес обаче от прокуратурата обявиха, че освобождаването на двамата депутати е било незаконосъобразно.

Обвинението настоява националистите отново да бъдат задържани под стража. Според прокуратурата е доказана не хипотетична, а реална опасност националистите да извършат друго престъпление.

"Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани", убедени са от обвинението. Оттам смятат още, че след като народен представител не е успял и не успява да формира поведението си съобразно закона, нещо което е длъжен да прави много по-добре от останалите граждани, то неговата обществена опасност е изключително висока.

"Двамата обвиняеми демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск”, се казва още в позицията на държавното обвинение. То определя поведението на Сидеров и Чуколов като груба демонстрация на власт и привилегии. ”В действията им се наблюдава градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността, като те стават все по-неудържими", добавят от прокуратурата, цитирани от БТА.

Разглеждането на протеста е насрочено за 24 ноември пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Tazi naglost i bezkrupolnost suda gi tolerira.....jalko e...
60
1
 
0
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
До 68 Говориш празни приказки
59
3
 
8
 
! Отговори
до Гешев преди 8 години
В историята си Франция се гордее с няколко големи революции, които направиха Франция такава каквато е днес и с която французите се гордеят. Всичките тези революции са започнати и осъществени от неудачници. Нашите хъшове също бяха неудачници в личния си живот, но сега сме горди, че ги е имало.
58
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте, Волен има хиляди последователи на възраст 70 - 80 години. Стари *** и сталинисти. Всеки има по 2 бастуна и промит мозък. Много са опасни и радикализирани.
57
9
 
21
 
! Отговори
Нобелова награда преди 8 години
Писачите на този текст от прокуратурата са достойни за Нобелова награда по литература. Ако не бяха толкова жалки!
56
26
 
16
 
! Отговори
Бандитите от Атака преди 8 години
Волен е бандит, но има още *** дето го възхваляват, че е велик. 50 лева е надницата на едни *** от Атака, затова има много висящи по форумите. Атакуват предимно новинарските сайтове.
55
6
 
2
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
До 61Прав си има, но повечето от тях са неудачници и се надяват някой "герой " да им реши проблема.
54
7
 
29
 
! Отговори
СТОЯН преди 8 години
Зад Волен има агромна армия от избиратели, и те много ще се разсърдят ако се случи нещо с Волен! И тогава Тиквата наистина ще се наложи да си ходи
53
3
 
4
 
! Отговори
Чукалов преди 8 години
Воелн ни рече айде бе, пари нема, действайте.
52
4
 
4
 
! Отговори
DDR преди 8 години
До До 36След като не сте бил в прогнилия запад, не би следвало да го коментирате и оценявате. Все едно да коментирате вкуса на сладоледа без да сте го пробвали.
51
10
 
8
 
! Отговори
Готино преди 8 години
Спрете да тиражирате глупостите на тези двамата,защото им правите PR..
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най -после арестуваха Цв ЦвПрочети още на: dnes.bg/politika/2015/11/20/zashto-me-pliuesh-shte-pliuia-i-az-deputati-na-kosym-ot-boi.283919,1#comment-newest
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не съм бил в "прогнилия запад", не ме кефи...................е нищо де ... важното е, че си бил в любимия СССР !
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ало АТАКИСТ-а, ... нещо на гладно ми звучиш.ял ли си пица скоро ?
47
3
 
8
 
! Отговори
Варненьец преди 8 години
До До 36точно заради такива като тебе си заслужаваме съдбата... Прочети малко история, ама не комунистическата, а съвременните проучвания и пак ми кажи кой откъде произлиза... И не че нещо, но София е била и си остава едно село, насила направено столица... С тази си реплика се изложи до небесата... сега сигурно ще кажеш и че Аспарух е московчанин кореняк...
46
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Спрете да ни занимавате с тези 2 мата , има много по- важни теми , за които да пишете отколкото тези
45
5
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Цацаров, съда казва че Сидеров не е виновен, но ти упорстваш да го направиш сериен убиец?Добре! Само знай, че Волен теб ще те мачка чак до съда в Страсбург за правата на човека и ще те осъди, ш.опар скапан!
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Червената армия стъпи отново на Балканите, а това е неизбежно, Волен ще го направим шеф на МВР !...............памперса ... сменяй памперса, че мирише !
43
4
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Когато Червената армия стъпи отново на Балканите, а това е неизбежно, Волен ще го направим шеф на МВР !Така да мачка, както го мачкат него днес ! :)
42
5
 
17
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
Никога не съм бил в "прогнилия запад", не ме кефи и триполовите въобще не ме интересуват, а от брадати жени ми се повръща. Брррррррр, отврат....Колкото до руснаците, това сме си ние! И ако си ходил на училище, щеше да знаеш, че Аспарух не се е родил в центъра на София. И щеше да знаеш чия кръв тече във вените ни....