1500 лв. глоба за мъж, застрелял куче пред деца

Животното било обучено да намира трюфели
9 апр 2016 14:24,
38
1500 лв. глоба за мъж, застрелял куче пред деца
Снимка: Reuters

Глоба от 1500 лв. наложи Районният съд в Търговище на мъж, убил куче, което било обучено да намира трюфели.

Животното било простреляно с пневматична пушка на центъра на търговищкото село Росина на 2 октомври миналата година. Свидетели на убийството станали и деца, пише в. "Труд".

Мъжът от Разград, който имал магазин в селото, се ядосал на кучето, което обикаляло наоколо, въпреки че си имало стопанин. Гръмнал с пушката по животното и му причинил рана в коремната област и кръвоизлив.

Деянието било извършено по особено мъчителен за кучето начин на публично място пред кметството на селото.

Вещо лице излязло със заключение, че щетата на собственика е 500 лв. Кучето не било специална порода, но било обучено да намира трюфели.

Обвиненият за смъртта му се признал за виновен и не са изслушвани свидетели, съобщиха от прокуратурата. Да разкаже какво е станало било готово дори 9-годишно дете, за което бил осигурен психолог.

Преди делото обаче търговецът представил разписка, че е платил 500 лв. на стопанина на кучето.

Съдът наложил на мъжа административна санкция - глоба от 1500 лв. Той трябва да плати и 48 лв. разноски по досъдебното производство и 30 лв. разходи на свидетелите и за психолог.

Пневматичната пушка, марка "Славия 631", която послужила за извършване на престъплението, се отнема в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
18
 
! Отговори
Нещата от живота преди 8 години
Куче със стопани се държи в къща с синджир!!!! Пускате ги да обикалят по дворовете на хората!!! Тия котки миналата година ми изядоха 18 зайчета... Е писна ми... Пуснати не ги хранят трепам на ред... Куче (пит бул) на комшията (25 годишен лай...р) предупредих го да го върже но той го отвързал и ми уби ловното куче вързано в моя двор... Излезнах с ловната пушка и му е...х майката с 6\0... Любител съм на Животните... Но "Стопани" грижете се за тях и ги връзвайте.... Защо ме не глобиха? Нпо-та съд?
6
22
 
7
 
! Отговори
! преди 8 години
Ако някой застреля кучето ми или котката ми ще му извадя очите и ще го накарам да си ги изяде, ако ще после и господ и сатаната да ме съдят заедно!
5
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това куче е било по-полезно от шарматния миризлив ***, който го е застрелял. Кучето поне е имало работа и специална квалификация, а човекът, който го е гръмнал, е бил безполезен тъпоумен безделник. Когато фактологията е такава, би следвало да се изпълнява смъртно наказание за човека, а не да му се налага глоба. Безполезен ***, дано го застигне същата съдба като кучето.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се полагаше затвор за такова деяние,или нещо аз не съм в час.
3
2
 
9
 
! Отговори
будало преди 8 години
До ODESSAняма глоба , ти започваш да глобяваш .
2
2
 
20
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Колко ще е глобата ако се влезе у парламенто със две сумки пълнители и два калашника като загрее цефта?
1
35
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако пуснат без повод куче нахапе дете - няма последствия. Ако куче убие човек - пак няма последствия за собственика. Но ако някой убие пуснато на свобода куче което застрашава живота на децата на улицата - тогава е престъпник и трябва да бъде наказан. Защо не бъде наказан собственика на кучето пуснал го да се разхожда без повод и наморник?