Ромите, които "взривиха" Раднево, остават в ареста

Те били младежите с брадви, бухалки и метални тръби
Обновена: 5 май 2016 18:12 | 5 май 2016 18:00,
102
Ромите, които "взривиха" Раднево, остават в ареста
Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста ромите от Раднево, чиито действия доведоха до размирици снощи. Обвиняемите за опит за убийство на трима българи след скандал на пътя са 39-годишният Калчо, 22-годишният Антон, 23-годишният Динко и 20-годишният Стефан от Раднево.

Според прокуратурата те са нападнали младежите с брадви, бухалки и метални тръби, в резултат на което пострадалите са с различни наранявания – единият е с травма на черепа, другият е със счупена челюст, а третият с пробит бял дроб. Пред съда ромите запазиха мълчание.

Още по темата
"Установено е, че на 2 май 2016 година заради отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан и 28-годишен мъж от Раднево, при който двамата си разменили остри реплики. Малко по-късно пред фитнес зала в града били трима приятели на 28-годишния младеж. Последните били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки.", поясниха от прокуратурата.

На едно от момчетата бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Другият пострадал е на 28 години и е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Третото момче е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че Калчо е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

Калчо е познатият в града под името Сурай, за когото се твърди, че е подбудител на побоя. Сочен е и за извършител на незаконна лихварска дейност и други престъпления. Трите пострадали момчета са Цецо, Георги и Живко, като най-тежко е състоянието на 29-годишния Живко, който беше наръган с нож в гърба.

В същото време от Община Раднево започнаха да описват незаконните ромски къщи и павилиони и предприеха действия за тяхното събаряне.

"Ще бъдем безкомпромисни, като вече сме издали предписания за три търговски обекта, за които имаме информация, че в тях се е извършвала и незаконна дейност”, съобщи пред Dnes.bg кметът на Раднево Теньо Тенев.

В ромската махала се страхуват заради размириците в града и поискаха мир.

В момента градът се охранява от жандармерия, а инспекторите от общината продължават с описа на незаконните имоти. После са на ход багерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 7 години
учение и труд - това е истината , но управляващите им трябва стадо -- не са виновни само хората от гетата , --- познавам хора от етноса , завършили университет и сега си работят като преподаватели и нито имат 5-10 деца , нито живеят на помощи , но НЕ ИМ ИЗНАСЯ --искат евтини гласове за по кебапче и 2 бири
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е от тия хора не става, доказали са си го => викам да ги мааме да не пречат!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Византия е виновна , не само че ги е пуснала по тези земи но и легализирала Ромите като християни
49
1
 
10
 
! Отговори
РОМ 40* преди 7 години
Полицията да пази добре, че иначе много гласове ще избягат на следващите избори!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До акудможе да се готви за новите си приятели в панделата...
47
0
 
18
 
! Отговори
ала-бала преди 7 години
Кметът имал информация за незаконна дейност, на полицията пък им били стари познати - демек всички знаят всичко, но никой нищо не прави. После представителите на етноса се чувствали безнаказани - ами чувстват се, защото там някъде едни чистокръвни българи си затварят очите срещу дребни и не толкова дребни суми. Същото е и с бежанците - на маса ги не щем, ама после за някое евро им правим чартър от граница до граница. Жалка работа.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са страшни тия четиримата. Те са животни . Всички до живот в затвора. Ние така или иначе ги храним, дали на свобода, дали в затвора, но там поне няма да убиват децата ни и възрастните хора.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нападнали младежите с брадви, бухалки и метални тръби и ножове !Като са мъже да се бият с юмруци защо са им всичките тези предмети за убиване
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парица е царицаТоя Сурай ще го накажат толкова, колкото и цар Киро- дерибея
43
0
 
16
 
! Отговори
shibana rabota преди 7 години
как не се намериха двама трима патрона ама от по-тихите да си свършат работата, с протести няма да стане, око за око!
42
1
 
39
 
! Отговори
МАНГАЛИ преди 7 години
Трябва да се избият всички черни *** !!!
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ВИЖ КАКВИ ДОБРЕ ОХРАНЕНИ ЛЪСКАВИ РОМА(НТИЦИ)!БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!С ТАЛИБАНСКИ БРАДИ!УТРЕ ЩЕ ГИ ПУСНАТ!НАЛИ СА ОТ ПРИВИЛЕГИРОВАНОТО ПЛЕМЕ!
40
1
 
33
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Типични активисти на ДПС
39
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие наистина ли смятате, че ще живеете спокойни старини тук? :) Въпросът ми е и към "журналистите"
38
4
 
1
 
! Отговори
Voronesh преди 7 години
Hubavi zdravi chornie momcheta, mogat da sa chetnici na prezidenta....kapitani, piloti, generali...prezidenti...Tata Varna kasa v youtube, che niama nikakav probem s ci-ganite v Bulgaria...a vie?!
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
снимката е излязла много тъмна нещо
36
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при тодор живков вече са се наакали до ушите.*** то нямаши и такива работи
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tam i e mqstoto da radvat edin na drug
34
2
 
43
 
! Отговори
на снимката преди 7 години
На Бат Бойко избирателите!
33
0
 
8
 
! Отговори
777 преди 7 години
До акудТакъв ще го харесат повече в затвора!