Условна присъда за джигит – карал смело с 3,4 промила

Той се признал за виновен и договорил наказанието си
17 май 2016 09:44,
19
Условна присъда за джигит – карал смело с 3,4 промила
Снимка: Reuters, архив

Добре подпийнал шофьор от Русенско, който управлявал смело возилото си с над 3 промила алкохол в кръвта, получи условна присъда.

Джигитът бил спипан на 27 декември - Стефановден, миналата година,  да кара колата си доста пиян из русенското село Червена вода. Пробата му за алкохол показала 3,24 промила, пише "24 часа".

Той бил изправен на подсъдимата скамейка да отговаря за деянието си, като се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

Договорил и наказанието си – 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок, 250 лева глоба и 2 години и 6 месеца лишаване от право да шофира.

Пияният шофьор ще трябва да покрие и разноските по досъдебното производство.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 7 години
За истериците по-долу. В САЩ също престъпниците се договарят с прокурора. Филми поне погледайте малко.
12
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Очевидно не трябват "страшни" присъди, а трябва при всяко нарушения на закона да има съответното наказание, което изобщо не е необходимо да е безкрайно строго, както масово се предлага от някои тук, не осъзнаващи, че не е толкова важен размера на наказанието, както е записано в закона, а е важна неизбежността от налагането на това наказание.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си мислих че джигитите яздят коне.
10
0
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Е 3 -" Да го вкарат в затвора ли? Тогава трябва да се построят още 1000 затвора..." Не, много е просто - след като вкарат десетина пияници/джигити в затвора нещата ще си дойдат на мястото. Сега проблемът е, че минават метър - В ТАТКОВИНАТА НИ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме обществото и сме длъжни да наложим на държавната машина да си размърда *** и да върши ефективно и справедливо работата си. Иначе ни чака баааааааавна и мъчителна смьрт. Всичко друго е празни приказки и т'шак.
8
3
 
12
 
! Отговори
браво преди 7 години
Така е вБулгаристан! За правосъдието-на екс! Наздраве!
7
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Такова законодателство само в България го има:ПРЕСТЪПНИК ДА ДОГОВАРЯ ПРИСЪДАТА СИ.Акога ще лежи в затвора-като убие някого ли?Нали все за строги закони говорят,пък като хванат някого не го съдят.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото адвоката е намерил вратичка да намали наказанието.
5
5
 
4
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До ЧокоЕ, да кажем в случая - очевидно човек без предишни осъждания (иначе нямаше да му отложат изпълението), няма последствия от извършеното престъпление. Ако е нормален човек, това ще му е достатъчно наказание. Знае, че при ново престъпление в срока, ще влезе в затвора. Ако започнем да вкарваме в затвора всеки, едва ли ще спечелим много от поправяне на тези хора. Друг е въпросът, ако караш пиян и убиеш човек, е абсурдно да ти отлагат изтърпяването на присъдата...
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тези неоспорими факти защо е необходимо признаване на вина за да протече делото по-бързо ??
3
1
 
11
 
! Отговори
33325 преди 7 години
В селата още се кара пияни, без застраховки, ГТП винетки (айде, 100 лв е винетката, в селата е безработица). Кара се така, защото всеки е братовчед, кум, баджанак. Вечер катаджията, полицаят, прокурорът, съдията си пият ракията в кръчмата с всички останали. Е как да има контрол и да се прилага закон? Бай Иван как да има страх от наказание, като съдията и полицаят са му роднини?
2
3
 
10
 
! Отговори
Е преди 7 години
Е какво предлагаш? Да го вкарат в затвора ли? Тогава трябва да се построят още 1000 затвора за да се вкарат всички пияници зад решетките. Според мен проблема е в наказанието. 250 лв. глоба? Че това и безработен ще си го плати. Я направи глобата 5000 лева на промил да видиш разликата.
1
2
 
21
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
А е стига с тези условни присъди.... Докато не ги спрете, няма да спрат и нещастните случаи....