Отиват на съд двама, опитали да убият бежанец

Единият успял да го наръга с нож в гърба
27 юни 2016 20:06,
11
Отиват на съд двама, опитали да убият бежанец
Снимка: Архив Булфото

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Й. Парталин и Р. Ганев за опит за убийство на чужд гражданин по расистки и ксенофобски подбуди, съобщиха от прокуратурата.

В края на януари 2015 г. двамата заедно със свой приятел си определили среща в кафене до последната спирка на автобусна линия 11 в ж. к "Овча купел". Там известно време пили бира, после с автобус се придвижили към бежанския лагер в "Овча купел".

Идеята им била да стигнат до него и да сплашат бежанците. Приятелят им, който е и свидетел по делото, не харесал идеята да се разправят физически с имигрантите.

Парталин и Ганев обаче се установили на десния тротоар на бул. "Монтевидео", срещу обръщалото на автобус 45, за да причакват чужденци. Били облечени с черни якета и панталони, носели плетени шапки на главите си, въоръжени били със сгъваеми ножове.

Към 19.00 часа на 29 януари 2015 г. пострадалият излязъл от магазин, носейки торби с покупки. Вървейки по пътя си, стигнал до двамата обвиняеми, които спуснали шапките си на лицата си.

Когато ги подминал, Парталин и Ганев тръгнали след пострадалия, който ги видял и се затичал. Двамата обвиняеми го подгонили. В момента, в който потърпевшият хвърлил торбите с покупки, бил застигнат и двамата почти едновременно замахнали към него със сгъваемите си ножове.

Парталин нанесъл удар на пострадалия в областта на гърба вдясно, ножът не проникнал, а Ганев нанесъл удар с ножа вляво на гърба, който проникнал в гръдната кухина. Мъжът продължил да тича и потърсил помощ от двама мъже, които в това време слизали от автобус. Те извикали Спешна помощ и полиция. Пострадалият бил откаран с линейка до болница "Пирогов", където претърпял операция по спешност и бил спасен.

Обвиняемите избягали, но след свидетелски описания и проведените оперативно-издирвателни дейности, двамата били задържани.

Парталин два пъти е осъждан за хулиганство, като непълнолетен и пълнолетен. Срещу Ганев има неприключили наказателни производства, като едното е отново за опит за убийство.

Предстои насрочване на делото в СГС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
*** ходят по улицата около семействата ни, а булгара им вика "браво". Булгара е върло православен само ако види двама да се боцкат отзад. През останалото време не си троши кефа с морални писания.Ей, за това няма да прокопсаме. За това проблемите на Миту Очите са топ новина. У нас на почит е само гняста. Престъпленията се посрещат с аплодисменти, стига да са по вкуса на Вуте и ***. Мутри, ***, чалгализация...
8
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е расизъм България
7
4
 
40
 
! Отговори
Ник преди 7 години
Трябва да ги съдят за лекомислие и неуспех! За мен са еманация на българщината!
6
4
 
45
 
! Отговори
opps преди 7 години
Защо ги съдят като за човек!?
5
2
 
40
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Защото не са успели ли ги съдят?
4
4
 
45
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
О неразумни юроде. Те идват за да те унищожат. Да унищожат тебе физически и да стъпчат културата ти. Те са войните на техния си алах, който не съжалява никого непреклонил се пред него. Що не се биете кучета такива със армията на доктор Асад?
3
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3, в момента към 1милион брадати майки с брадати деца са "избягали" от войната :))))
2
32
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позор! Позор за двата идиoта! Позор и за родителите им! Да ги осъдят на по 20 години, бял ден да не видят. Кой им е казал, какъв е този ***, вероятно е съвсем нормален човек, наистина избягал от война. Ако беше престъпник тези двата сега нямаше да са живи, за което жалко. Такива не трябва да са между хора. И аз не харесвам, че тук идват съмнителни хора с всичките си минуси, но трябва ли да ги убиваме?! А много от тях са неизмеримо по-ценни и добри от тези два ***!
1
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, спасили поредния атентатор, да си спомним историята на янко лудия и атентатора от париж