Беглецът Бекташ в Германия? Родното МВР: Ще го върнем!

На 24 юли турчинът уби с колата си двама мотористи
Обновена: 11 авг 2016 16:27 | 11 авг 2016 16:22,
31
Беглецът Бекташ в Германия? Родното МВР: Ще го върнем!
Фарук Бекташ. Снимка: Bulgaria ON AIR

Фарук Бекташ, който уби двама мотоциклетисти, вероятно се намира в Германия, заяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

"Нямам информация, че той се намира в Турция. По-голяма е вероятността той да се намира в друга страна, за която ние сме направили съответните постъпки в момента. Не искам да влизам в детайли... Уверен съм, в скоро време ще бъде върнат в България за стартиране на процедурата", добави той.

Още по темата

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана на 24 юли. Таня и Бойко Бойкови тръгнали с мотор за Австрия, за да видят внука си. Те обаче така и не стигнаха до крайната си цел, защото бяха пометени край Драгоман от Фарук Бекташ, който се е движил с колата си със 120 километра в час при разрешени 60.

Турският шофьор бе арестуван незабавно, но остана на нара в ареста за кратко, защото получи мярка "домашен арест", след като предостави на съда документ, че е наел къща в столичния квартал "Надежда" и увери, че ще съдейства на разследването. Два дни по-късно обаче той се укри от закона. Властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха съдействие от турските си колеги, но Анкара замълча.

Тежката катастрофа и решението на съдийката Недялка Николова, която промени мярката в "домашен арест", предизвика гнева на българските мотористи, които подеха протестииз София и обещаха, че акциите им няма да спрат.

Те настояха за спешна промяна в законодателството, която да гарантира, че виновните за смърт на пътя ще получават адекватно наказание и няма да се допуска укриването на виновниците.

При една от акциите им пред турското посолство, простестиращите призоваха турския посланик Сюлейман Гьокче да върне у нас Бекташ, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването му, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 7 години
една гражданска война ще ни оправи, ама няма вече и граждани...
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените съдии изпуснаха кьоравото- вместо да държат до дупка Абдулах за да бъде разменен с този прикрит терорист,те получиха инструкции от Москва да го дадат на Путиновото приятелче Ружо Тъпов Ердоганов напълно без пари!
21
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, бе първото, което се прави при попадане под ударите на закона не е ли забрана за напускане на страната? Пускаме значи под домашен арест турски гражданин намиращ се на територията на България. Е, ми той съответно си е отишъл в Германия, където си живее... Тая съдийка...
20
1
 
4
 
! Отговори
MWR BG преди 7 години
Българското МВР е Филиал на Турското МВР . ТОЧКА .
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо чудно и съдийката да е в Гелмания вече. На гости на Бекташ, такива работи.
18
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Поредната скалъпена статия пълна с невярни данни за да си вдигните рейтинга. Скъпи журналяяяяя като пишете нещо го проверете а не да говорите на изуст.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ СЕГА МОТОРИСТИ! В ГЕМАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДЕ...
16
2
 
7
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Shtego varnete Ama na kukovo lqto Xaxaxa.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Беглецът Бекташ в Германия?"И аз си мислех, че е в Турция, все забравям, че има и втора Турция...
14
1
 
14
 
! Отговори
Живял-видял преди 7 години
Шъ, шъ, шъ го върнете, ама друг път!
13
0
 
23
 
! Отговори
ни я пак преди 7 години
Я познайте кой ще плаща да го върнат?не тъпата съдинка с огромна заплата!
12
0
 
13
 
! Отговори
до кога преди 7 години
До не се очудвамАма знаете ли какви огромни заплати и премии получават от нашите данъци!?
11
1
 
18
 
! Отговори
не се очудвам преди 7 години
Български съд.Нищо нормално няма в него.
10
0
 
23
 
! Отговори
Балкантурист преди 7 години
А съдийката дет го пусна още ли се укрива в отпуск ?
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки съдя трябва да носи лична отговорност за решенията си, а не така да бъде масова безотговорност. Щом този е избягал занчи тази съдийка няма правилна преценка за хората и ситуацията и не може да работи тази работа. Поради нейното неадекватно решение е допуснато виновника да избяга. За несправяне с работата си тя трябва да бъде уволнена.
8
0
 
17
 
! Отговори
Проблема преди 7 години
е че никой не иска да промени закона - ако си убил човек без значение неволно или не - в ареста докато не бъде прочетена присъдата. Не виждам нито една партия да има волята да направи по строги законите, защото сами политици често се възползват от тях. Ще се напие някой наш човек ще утрепе някой и после трябва да лежи.
7
0
 
7
 
! Отговори
Правосъдието преди 7 години
е пожелателно. По желание на престъпника.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недялка Николова в Сливенския!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако го върне някой, това ке са германците, а не "родното" МВР
4
0
 
37
 
! Отговори
ПЛАТИЛ СИ Е ! преди 7 години
ВСЕКИ КОЙТО Е ОБВИНЕН В УБИЙСТВО ТРЯБВА ДА Е СЪС ЗАПОВЕД ДА НЕ МОЖЕ ДА НАПУСКА ДЪРЖАВАТА НИ!ЕГАТИ И ПРОКУРАТУРАТА ИМАМЕ !!!!!!!!!СЪДИЙКАТА СЪЩО Е ЗА ЗАТВОРА И ЗА УВОЛНЕНИЕ !!!! КАК ЩЕ ПУСНЕШ ЧУЖД ГРАЖДАНИН СЪС АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В ЧУЖБИНА ДА СИ ОДИ В КЪЩИ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ!