Окончателно: Веселин Георгиев невинен за "Батко и братко"

Делото приключи след близо седем години протакане
17 авг 2016 19:08, Красимир Ангелов
34
Окончателно: Веселин Георгиев невинен за "Батко и братко"
Снимка: Булфото, архив

Върховният съд окончателно оправда бившия началник на пътния фонд Веселин Георгиев, съобщава БТА. Така на практика беше потвърдена оправдателната присъда както на първата, така и на втората инстанция.

Още по темата

Прокуратурата твърдеше, че докато е бил директор на фонда в мандата на кабинета "Станишев", Георгиев сключил осем договора с фирми на братята си Бойко и Емил Георгиеви за над 38 млн. лв. Делото продължи близо седем години, преди да приключи на последна инстанция.

Магистратите са на мнение, че Георгиев не бил възложител на въпросните поръчки, а това са  били областните пътни управления. Те са сключвали договорите с фирмите на братята му "Биндер" АД, "Инмат" ООД и гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти". Тоест, след като фондът и Георгиев не са възложители, няма как да е нарушена забраната в Закона за обществените поръчки в тях да участват свързани лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Само Митьо Очите беше осъден и малко лежа в затвора. Горкия човек, стана мъченик на български преход. Каква несправедливост, накрая му гръмнаха топките. Предлагам да подемем инициатива Светия Синод да го обяви за Мъченик!
26
0
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Само Митьо Очите беше осъден и малко лежа в затвора. Горкия човек, стана мъченик на български преход. Каква несправедливост, накрая му гръмнаха токите. Предлагам да подемем инициатива Светия Синод да го обяви за Мъченик!
25
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
До ?!? Човека , който застреля банкерката го направи публично и не се скри . Целта му беше да покаже сериозността на проблемите в страната .
24
0
 
3
 
! Отговори
ГЛАС В ПУСТИНЯ преди 7 години
над 150 милиона евро е ощетена България заради тоя *** поради спрените програми от ЕС.Мястото му е в затвора.Нещата в родината отдавна напуснаха човешкия си облик.Червясалите *** се окопаха и си правят каквото поискат с нас!!
23
0
 
15
 
! Отговори
край преди 7 години
А преди 6м. ББорисов спря поръчки за 600 млн. лева. Как мислите човек който може да спира или да не спира потока на едни 600млн. дали е на 4хил. лева заплата.
22
0
 
22
 
! Отговори
край преди 7 години
Деца, в България кражбата на обществени пари е норма. През КТБ властниците ни взеха над 4млрд- нищо не последва - няма избити на стадион няма и един влязъл затвора. Българите нямат чувство за общонст - държавни пари хората не ги смятат за свой. А тези дето управляват пък напрпаво си ги взимат.
21
0
 
23
 
! Отговори
saki преди 7 години
Демек ,сега всеки държавен служител на висок пост , ще може да урежда братята му да печелят поръчки за милиони, като договорите с тях ще сключват местните регионални шефове, пряко и безпрекословно подчинени на големия бос. И така не могат да го осъдят. Ей така се прави бизнес в България.
20
0
 
19
 
! Отговори
овеч преди 7 години
Отвратителна физиономия!
19
0
 
20
 
! Отговори
край преди 7 години
Е ми възстановявайте го на работа - шеф на нещо за много пари. това е кадърен човек - краде и не личи /за съда де/.
18
1
 
29
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Вижте го хубаво-такива като този плъх ограбиха България!!ЗА ТЯХ СЪД НЯМА!!
17
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В българският съд всички съдии са за разтрел!!!!!! След това защо хората бягали от България!!!! Избягаха заради такива безобразия!!!!
16
0
 
21
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
СМЪРДИ,СМЪРДИ,СМЪРДИ!!
15
0
 
38
 
! Отговори
ined преди 7 години
Няма друга такава държава с толкова корумпиран съд.
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седем години съдебно дело.38 милиона откраднати.Няма виновни.колко е взел съда.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте че Мутрон лично обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици, мафиоти и олигарси както става в Румъния и това се спазва стриктно, а всички кражби ще плати най бедния и търпелив народ на планетата. И не само това, но и ще гласува за БСП и ГЕРБ които го обират.
12
0
 
22
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Пий си Българино ракийката и не му мисли! Със шопска салатка си я пий! То сичку ша са упрай от самосебе си.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е смешна тази демократична България.. много е смешна демокрацията.. що не скачате на площада бе овце?! Щот освен да ви дерат за друго не ставате, жалки роби
10
0
 
31
 
! Отговори
Ко? Не! преди 7 години
Аууу, ама верно ли бе?!? Оправдали ли са го? Гледай ти каква изненада!
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кокошка няма прошка , за милиони няма закони . Сега ще ни осъди в Страсбург и ще му плащаме за тормоз . После защо имало убийства и побои , ами защото няма съд .
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да си внесем съдии, прокурори, следователи и полицаи!