Свидетел по делото за радикален ислям в съда... с маска

Петър Тончев обясни, че се е изплашил от медийния интерес към него
16 сеп 2016 17:14,
11
Свидетел по делото за радикален ислям в съда... с маска
Снимка: Reuters, архив

Свидетел, призован да даде показания по делото за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, се появи пред съдебната палата с маска на лицето. Този акт предизвика протести от 14-те обвиняеми и техни сродници.

Петър Тончев от Пловдив за втори път се яви пред съдебния състав. В сградата на съда мъжът свали маската си, която скриваше лицето му с изключение на очите, но въпреки това обвиняемите поискаха от съдия Кристина Пунтева да му бъде наложена глоба от 500 лв.

Според наредбата за обществения ред, приета от общинския съвет на Пазарджик, такава се налага на хора, които ходят с дрехи, или аксесоари, които скриват лицата им.

Подсъдимите възроптаха, защото за жените им глобата се налага незабавно, ако се появят на обществени места с бурки.

Пред съда Петър Тончев обясни, че е сложил маска, защото при първото си появяване пред съда се е изплашил от медийния интерес към него. В тази връзка той повече не искал лицето му да бъде снимано и да привлича общественото внимание към себе си, пише "24 часа".

В показанията си мъжът разказа, че е виждал знамето на "Ислямска държава" в къща, ползвана от обвиняеми, и че в профилите им в социалната мрежа се е натъквал на клипове с насилие.

След като излезе от съда Тончев отново сложи маската си, което провокира събралите се пред съда роми да опитват да го снимат с мобилните си телефони.

Полицаи изведоха свидетеля от района на съдебната палата в Пазарджик и до прояви на насилие не се стигна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Българа преди 7 години
На този човек не му заплащат за да носи маска както на плашилата в женски дрехи.По силата на обстоятелствата той е принуден.Предпазва себе си и близките си.Защо тогава турските ислямизирани *** го снимат?!?Да си го имат за спомен ли?!
7
0
 
9
 
! Отговори
Тоягов преди 7 години
Фанатизирани радикални амуджи, нямат почва и нас .Който се изправи срещу традициите в България,ще бъде превъзпитание в нашите ценности.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно , след 3-4 години ставаме халифатКато им дадат право да гласуват, джихадистите ще си спретнат правителство на какъвто си искат ислям
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие нямате християнски ценности,как така ще учите мусюлманите на тях-хахахаха....
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натикайте амуджите в кафеза за 20-на годинки и да се свършва драмата.
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът просто взема мерки "невинните" и "несправедливо" набедени за джихадисти да не го заколят извън съда.
2
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "свидетел "е Циркаджия!!!
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхува се от отмъщение свидетелят, принуден е да се движи така. Да не би да му харесва?! А подсъдимите да не *** за глобените си жени, тъй като те си крият лицата по желание, а не по принуда, нали така твърдят! Разликата е огромна.