Съдът отказа регистрация на "Нормална държава"

Според лидера й Георги Кадиев това е "политическа репресия"
24 ное 2016 12:07,
27
Съдът отказа регистрация на "Нормална държава"
Снимка: архив, Булфото

Партия "Нормална държава" получи отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии, съобщиха от партията на Георги Кадиев.

Като мотиви магистратите посочват, че в устава на партията "не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени и средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели".

"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП "Нормална държава" ще изложи пред ВКС.

Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП "Нормална държава", във връзка с регистрацията си, не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите.

Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори... ПП "Нормална Държава" ще обжалва отказа пред ВКС и вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно - нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", настояват от формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
33
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Герб изпадат в паника, и правят глупости. Регистарцията е отказана защото " не са включени принципи" като че ли партиите на олигарсите на Местан, Доган, Герб БСП имат принципи. При тях гарантирано няма принципи но има държавна субсидия от която се намазват правилните ръчички
19
0
 
38
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Отказали са му,защото такова нещо като нормална държава няма.Живееме в един батак,в който хората не знаящ що е то ред и дисциплина и всеки се опитва да мине метър.
18
1
 
34
 
! Отговори
Каква преди 7 години
Каква е тая Нормална Държава на Кадиев? Тоя нормален ли е?
17
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне"Е вие как си представяте да напишат в официален документ истинските си принципи и цели?
16
0
 
46
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Аман от партии, скоро ще станат повече от гражданите!!!
15
1
 
44
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Е сега разбрахте ли драги българи защо отвреме на врвме е хубаво да има народен съд който иправя кривините на съдебната система
14
0
 
45
 
! Отговори
ined преди 7 години
Утре подавам документи за ПП "Ненормална Държава" - с цели за постигане "Бързо и безпринципно забогатяване, участие в корупционни схемии, купуване и продаване на гласове, уреждане на изборни резултати."
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А *** достовете дадоха рег.
12
0
 
45
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Но пък турски етнически няма проблем. Такова правораздаване може да го прави абсолютно всеки с 8 клас
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЛИ Е ПОРЕДНАТА "ПАРТИЯ" КОЯТО ЩЕ НИ СПАСЯВА И ЩЕ НИ ВОДИ КЪМ ВЕЧНОНЕДОСТИЖИМОТО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ!МНОГО ТАРИКАТ МНОГО НЕЩО БЕ..ЕЙ
10
1
 
44
 
! Отговори
PD преди 7 години
Ще раздава ли ток, или поне отстъпка, за електората. Или той е само за износ.
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турнали са му какалашката.
8
3
 
54
 
! Отговори
А жена му? преди 7 години
Знаете ли, че жена му е енергиен олигарх от стара червена фамилия?
7
7
 
42
 
! Отговори
Кадиев е лузър преди 7 години
Кадиев е загубил всички избори, на които се е явил досега!А той се е явявал на много избори.Що за комунистическа наглост да правиш партия?
6
0
 
64
 
! Отговори
123 преди 7 години
Обаче същия този съд регистрира партия ДОСТ, в противоречие с конституцията.
5
5
 
42
 
! Отговори
Кое ти е нормалното преди 7 години
Кметицата, която курдиса в "Младост"?Или данданиите, организирани в Горна Баня?Или партията, в чието лоно си откърмен?
4
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целите са да взема субсидия и да се бори за власт. Средствата за постигане на целите са обикаляне на телевизиите, сутрешни, следобедни блокове, Цветанки и др.
3
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами Георги Кадиев е поне 2 нива над гербери и бесепари, та е нормално да се опитват да го препънат с каквото могат. То вече всички политици играят в един отбор. Различни ми се струват само Радан Кънев, Христо Иванов, Татяна Дончева и Кадиев може би. Както виждате - и леви, и десни са, нямам за цел да агитирам за някого.
2
1
 
53
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Какви принципи и цели искат от бг политическа партия. Те са ясни - шантаж и театър да се замазват очите на хората и се прави далавера с гласове от избори за коалиции...Ще се хранят мандат-два, субсидиики, черни касички и така..... Докато народът ги търпи.
1
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненормална държава.