Още няма еврозаповед за арест заради ритнатото момиче в Берлин

Нашата прокуратурата не била сезирана от германската
Обновена: 16 дек 2016 22:02 | 16 дек 2016 21:52, Веселина Йорданова
18
Още няма еврозаповед за арест заради ритнатото момиче в Берлин
Снимка: архив, Ройтерс

До този момент в Прокуратурата не е постъпила европейска заповед за арест, на който и да е български гражданин във връзка с инцидента, който се е случил в метрото в Берлин. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата.

"Не е постъпила и молба за правна помощ, например за събиране на данни, разпитване на свидетели или претърсвания във връзка с този инцидент“, обясни Арнаудова и допълни, че българската прокуратура не е сезирана за случая от германската.

По-рано стана ясно, че и четиримата мъже от скандалния видеозапис, в който Светослав Стойков рита млада жена в берлинско метро, са изчезнали.

Арнаудова съобщи, че сигналът, който е подаден в Прокуратурата от социалиста Кристиан Вигенин е постъпил при главния прокурор Сотир Цацаров на 24 ноември. "Касае се в частност за даване на указания на посолствата по света за закупуване на телефонни централи от конкретна фирма. Били са дадени освен инструкции за това как трябва да се плати и как трябва да се монтира и използва телефонната централа във всяко едно от посолствата ни. Тези инструкции са били придружени, по твърдения на Вигенин, от фактури за плащане, издадени от една и съща фирма“, обясни Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Тя поясни, че в рамките на проверката от ДАНС са събрани данни, които са били достатъчно СГС да образува досъдебно производство.

"Приели сме, че е налице престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици", каза Арнаудова. Тя подчерта, че ако са настъпили такива, деянието ще се преквалифицира. По думите й, ако прокурорите преценят, министърът на външните работи в оставка Даниел Митов ще бъде призован на разпит.

Говорителят на главния прокурор съобщи и за задържани трима души за наркоразпространение в Русе, на които е помагал полицай.

Събрани са доказателства, че той е покривал групата за разпространение на наркотични вещества, като им е предоставял предварителна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И извършителя и прокуратурата са за наритване
11
1
 
6
 
! Отговори
Трътляци преди 7 години
Е българската прокоратура не може ли да се самосезира?! Трътляци!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите още спят.....те не знаят......това са българските власти.....а един обикновен германски вестник даже ги намери къде са живеели.......
9
0
 
9
 
! Отговори
европеец преди 7 години
Жалко за жената!!! А за ............ без коментар
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската прокуратураима къде по-важни престъпления извършенив България и ощетили бюджета с милиони, защоне се самосезира?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ни занимавате с някакъв проблем на германците в Германия.Най-важното което германцитетрябва да направят е да си сменят канцлерката.Може би тогава няма да ги ритат в метрото.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да се самосезира ??!!! Егати държавата
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес пък четих заглавие на Bild и тоя мангсл го търсят със заповед за арест.
4
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете хората на мира. Таз като се е потхлъзнала, кой и е виновен. Не правете от мравката слон!
3
4
 
1
 
! Отговори
мишмаш тюрлюгювеч преди 7 години
от издислав в заглавието шут в гърба и таралянк през стълбите приземява се в следващия абзац вигенин
2
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Куре преди 7 години
Крайно време е
1
1
 
16
 
! Отговори
Отврат! преди 7 години
Не може ли да се самосезира нашата прокуратура?1. Телесна повреда на жив човек е нанесена от български гражданин.2. Гражданин на България позори страната ни.