Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор

Почерпеният й съселянин нахлул у дома й посред нощ, а тя го чакала с пушка
Обновена: 18 мар 2017 08:04 | 18 мар 2017 07:43,
253
Смела мадама гръмна натрапник, но… я чака затвор
Снимка: "Монитор"

Жена на 42 години простреля с въздушна пушка натрапник, нахлул посред нощ в дома й в село Долно Сираково.

Заради това смелата мадама обаче може да се окаже в затвора или най-малкото да бъде наказана с поправителен труд.

27-годишният й съселянин отдавна се закачал с жената, която живеела сама в селото. Въпреки че досега не го огрявало мераклията решил да се пробва отново, пише "Монитор". Този път преди това мина през местната кръчма за кураж.

След това прескочил оградата на своята съселянка. Жената била известна с това, че хич не си поплюва. Когато почерпеният мераклия прекрачил прага й тя вече го чакала със заредена въздушна пушка. Извикала му да се маха, но това не помогнало. Като видяла, че няма как да го спре, тя стреляла.

За нещастие точно в този момент пияният ухажор се спуснал да отбие пушката от ръцете й.

Така лицето му се озовала точно пред цевта и сачмата го уцелила в окото.

Простреляният отишъл в спешното в Хасково. Медиците го обгрижили, но пациентът отказал да говори какво се е случило. За инцидента били увадомени полицаите, които набързо изяснили случая.

По ирония на съдбата бойната кака с пушката от Долно Сираково може да отиде в затвора за година или пък да бъде наказана с поправителен труд заради стрелбата.

"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит.

Полицаите са иззели пушката с протокол. Срещу защитаващата честа си дама е образувано досъдебно производство по чл. 133 от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана", коментираха хасковски юристи с опит.Които са адвокати на жертвата нападателя.Това им е работата на хората да търсят защита на клиента си.
32
0
 
46
 
! Отговори
квисатия юристи преди 7 години
юристи,защитаващи нападателите?.Превишаване няма,цитирам точно-НК-чл12,ал.3,буква "г"-г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.Не съм юрист,но тези са юристи на дявола...
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно според законите, жената е трябвло да се остави да я изнасили, а после извършителят да го изнасилват в затвора.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се все повече млади хора да напуснат тази *** за да имат някакво бъдеще.
29
1
 
35
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Крайно време е да приемем законите които са в САЩ - нали се целим в западният начин на живот.Защо не вземем нещо добро от там или съдийско-полицейскато мафия няма икономически интерес - няма кого да рекетират. Моят дом е моята крепост - всеки да има право да се защитава както намери за добре.
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че не е била ловна пушката.
27
1
 
37
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До вратичката е...А правилно щеше да е щом си влязъл във взлом в чужда къща автоматично си престъпник и собстеника на имота има право да се защити както намери за добре!
26
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 7 години
много си ни е добре държавата и със законите и всичко останало, иначе как някои хора ще се натискат да влизат в управлението вече няколко мандата
25
10
 
6
 
! Отговори
вратичката е... преди 7 години
Че законите защитават жертвата, в момента когато влиза, жертвата е жената, когато е прострелян жертвата е той, защото въпреки престъпните намерения(недоказани) той е единствения потърпевш, Хипотетично АКО след това и беше разбил главата отново жертва (защитавана от закона) щеше да е жената и ако след това беше излязъл бтата на жертвата и му беше хвърлил една гора бой жертва отново щеше да е влезлият. И така ...
24
0
 
65
 
! Отговори
. преди 7 години
Абсурдни закони ... аз бих годоучистил поне да има за какво да ме вкарват в затвора. Влизат ти в дома да те изнасиляти ти не можеш дасе защитиш законно , ами дави пикая на законите
23
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А като ги разнитат много нещата хасковските адвокати нещата защо не напишат как е трябвало законно да се защити жената??Изобщо в закона пише ли КАК аджеба трябва да се реагира в подобна ситуация??Или престъпника има пълни права а жертвата винаги в виновна?
22
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви закони, ако не беше го гръмнала сега щеше да има дело за изнасилване.
21
3
 
22
 
! Отговори
?! преди 7 години
По-притеснителен е факта, че от този край все ги влече секс с жени, който са на годините на майките им, така че ако ви се случи да минавате от там - и за часа не спирайте да питате колко е, може да е заразно и да спрат да ви харесват по-млади жени.
20
1
 
37
 
! Отговори
177 преди 7 години
Спокойно! Това че някакъв журналист е написал, че мадамата може да влезе в затвора още нищо не значи. Вие коментирате като че ли вече е влязла. След приключване на делото тази статийка вече ще е забравена. Важното е сега да има сензация и хората да цъкат с мишката на заглавието и да коментират. Така идват паричките. А ако не влезе в затвора, както се надявам да стане, тогава ще има нова статийка и нова парички. Та така...
19
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превишила неизбежната отбрана???А къде в закона пише как и с какво имаме право да се отбраняваме....???Може би с молитви към престъпника да си отиде???Да се заключим вкъщи и да се скрием под леглото??Да си купим желязни долни *** с катинар?Да имаме по една кофа вазелин вкъщи ?
18
0
 
61
 
! Отговори
9 преди 7 години
Нашенското НПК е измислено от мазни тарикат юристи,дето изобщо не мислят за държавата,а само за себе си!Ако това беше станало в Щатите,щеше да има само протокол от полицията,и след това съд за натрапника!И не по-малко от 5 години затвор!
17
0
 
54
 
! Отговори
пазач преди 7 години
Темата в статията е чудесен стимул за насърчаване на кражбите и незачитане на личното пространство.Държава,олелелелелелллелелеллелеееееее.
16
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси правосъдието! Жената е защитила собствената си неприкосновеност и имота си. Кога у нас ще се даде право, всеки да има право на оръжие което да държи удома за защита? Знаете, мистър Колт прави всички равни. Никой няма право без разрешение да влиза в чужда собственост и да налага волята си! А според нашето право, как трябваше да постъпи жената? Да му сипе една ракия и да му направи тутурутка? Нема такава държава с толкива и//диоти съдии. Няма. Онзи уби ТРИМА, 4 години само??
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На входната врата трябва да има надпис: О вие, които прекрачвате този праг, надежда всяка оставете!Е ако имаме оръжие....
14
1
 
43
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Мазен адвокатвсъщност няма никакво значение как е проникнал, ако съдията е евролибераст, ще намери начин да оправдае нападателя, ако не е, ще намери начин да оправдае нападнатия. закони има предостатъчно, така че всеки съдия може да подбира по вкус. повечето съдии са някви женски зубърки, но доколкото съм чувал за наказателни дела гледат да слагат мъже, ако им се намират де, щото то почти няма. да очакваш от жена бесилки на площада е като да очакваш от нerър инженерни чудеса.