Последно: Шесторното убийство в Нови Искър – заради любов и пари

Кети чистела къщи на богаташи, Росен искал ключовете, за да ги ограби
331
Последно: Шесторното убийство в Нови Искър – заради любов и пари
Снимка: архив "Булфото"

Кървавата баня в Нови Искър в новогодишната нощ е провокирана не само от силна любов, но и от финансов интерес.

Това стана ясно от пресконференция на разследващите шесторното убийство. Тя бе обещана вчера от вътрешния министър Валентин Радев заради съмненията, че Росен Ангелов е истинският убиец и че се е самоубил.

Миналата седмица бившият затворник бе посочен от МВР и прокуратурата като килъра от новогодишната нощ на базата на ДНК-анализ. Спецполицаи и военни го издирваха дни наред, но накрая го откриха мъртъв, а експертиза доказа, че се е самоубил.

Първоначално разследващите обявиха, че Ангелов е убил първо Кети от ревност. След това разстрелял и останалите.

Още по темата

Днес те уточниха, че мотивът му е смесен - както емоционален, така и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни българи в София и околностите, а Росен Ангелов е искал да ограби някои от тези домове. Именно това е причината за разрива в отношенията на двамата.

"Росен е искал ключове и достъп до алармените системи на някои от тези домове. Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна. Именно затова са били заличени всички свидетели. Искал е да заличи всички следи към него. Той е убил семейството на Кети, защото след смъртта й именно те са заинтересовани от разследване", каза шефът на следствието Борислав Сарафов, цитиран от "24 часа".

Главният разследващ полицай от СДВР съобщи, че всички факти говорят, че кървавата драма се е разиграла в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви.

"Евентуално първото убийство е станало след 19:30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето", каза полицаят.

Сарафов обясни, че Ангелов е тежък социопат и разследващите не биха могли да вникнат в емоционалните му мотиви за убийството.

"Никой нормален човек няма да убие ей така 6 души", допълни той.

Шефът на следствието обясни, че няма съмнение в авторството на убийството, защото и Кети, и останалите са умъртвени с едно и също оръжие – това, с което се е самоубил Ангелов.

"Иззети са дрехи на самия Росен Ангелов, по които категорично има кръв на Кети, както и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов", отсече Сарафов.

Окръжният прокурор Наталия Николова обясни, че убиецът най-вероятно се е самоубил в петък. Тялото му бе открито два дни по-късно в изоставена постройка в местността Сърце.

"Беше назначена съдебно-медицинска експертиза, чието заключение показа, че смъртта на Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. Установено е сляпо завършващо прострелване в главата в слепоочието", каза тя.

"При комплексната оценка направлението на изстрела даде категорично основание, че е възможно Ангелов да е възпроизвел изстрел в слепоочието със собствената си ръка, което е доказателство за самоубийството му", каза още Николова.


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Уважаеми зрители,поради големият интерес към работата на следствието,недоволството от рзултатите и заключенията на оперативните ни работници,ние ви призоваваме да успокоите духовете,като използвате услугите на гледачки,екстрасенси и подобни чудодейни персони на територията на страната.Смятаме,че едно интерв с духa на убиеца Росен ще отговори на всички въпроси,които така жестоко ви мъчат.Успех и на добър час.
Отдел Убийства
300
2
 
8
 
! Отговори
Прозрение преди 9 месеца
Най-после МВР призна, че има на щат екстрасенси, които говорят с мъртвите. Досега знаехме, че имат на щат само екстасекси.
299
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
може тая Кети като е чистила къщите да си е натъкнала на пратка на някой бос и да е разказала на роднините и да е станало мелето
298
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айдеее ,започнаха полицейските фантазии!
Нищо не пречи да го обвинят и в опозоряването на България пред еврочиновниците,даже сигурно и затова се самоуби!
297
3
 
10
 
! Отговори
Абсурд преди 9 месеца
Тоя клошар го изкараха терминатор
296
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 123

Съхраняват се на баба ти футболните гащи.
295
0
 
3
 
! Отговори
Питам преди 9 месеца
До Анонимен 278 С такава логична мисъл за БСП ли гласуваш?
294
0
 
14
 
! Отговори
не е важна причината преди 9 месеца
А ЗАЩО Е БИЛ НА СВОБОДА!!!!
Полицията ако беше вкарала в затвора "издирвания " Ангелов който се разхождал свободно ,сега 6 човека щяха да са живи!!!!!
293
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
До Анонимен

Това не е вярно. В днк-базата се съхраняват само профили при издадена осъдителна присъда. И това е след 2008 година. При катастрофа не се снема днк-профил, какъвто е бил конкретният случай
292
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не вярвам на скалъпената версия на полицията, дали някога ще разберем истината? Особено ми е мъчно за убитите младежи, жестока съдба, несправедлива...
291
1
 
25
 
! Отговори
Вълчо преди 9 месеца
В началото като намериха къщата, в която живеел казаха, че са го изтървали за часове. Лаптопът работел, било топло в стаите и т.н. А сега казват, че се е съмоубил два дни преди да го открият.
290
2
 
20
 
! Отговори
FBI преди 9 месеца
Виждам по другите медии малко по малко другите новини изместват тази, и лека полека отшумяват нещата , което не е добре.Единствения шанс е роднините и близките на Неделчо и Кети, а и на Росен, да се обединят и да се опитат с обединен ресурс да направят собствено разследване доколкото е възможно, или поне да поддържат общественото внимание фокусирано до пълното разрешаване на случая.Проблема е че ако още в началото не са събрани правилно доказателсвата, много трудно ще стигнат до истината
289
1
 
23
 
! Отговори
пак АЗ преди 9 месеца
Интересно ми е на нашето премиерче, как му изглежда целият този цирк-мълчи като пукал нещо-като никога до сега
288
1
 
27
 
! Отговори
az преди 9 месеца
Толкова са жалки, че ми се повръща от държавната идиотщината-явно си мислят, че сме маймуни
287
2
 
28
 
! Отговори
хах преди 9 месеца
В тая къща само тези 6 човека + куче + убиеца ли са влизали, любопитните комшии, приятелите на Нанси и Георги не са ли? Щом Росен е бил любовник на Кети, не е ли възможно ДНК-то да е в къщата от преди? Нали убиецът беше си крил следите, пък оставил ДНК? Нещо като камикадзетата, дето си оставят личните карти по местопрестъпленията викате...
286
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кети ходи с джипа да чисти чужди къщи. Вие у ред ли сте?
285
3
 
26
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Мъка,мъкаа...
1. Кетито разхождала кучето. Кетито не се върнала.
2.Един джип лети и се озовава ..... в горатааа. С разбито пр. стъкло Причината? Не я знаем? Но една екстрасенска ни подшушна,че един страхлив чича, педофил,укривал се в продължение на 9г, създал си скривалище, поминък, някаква работа , в нощта на 31 решил да се превърне в Рамбо и със сигурност да излезе от нелегалност,защото решил да ограби няколко къщи. Така и не отговорихте на въпроса - как е елиминирал 6ч. едновременно?
284
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още ли има някой който да вярва във всичко това което ни се поднася ??
283
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно наистина за ДНК-то, дори да го имат в банката на МВР негоеото ДНК поради предишни престъпления, откъде сравниха, като в къщата има кръв от пет тела и куче, косми от най-малко 6 човека и куче, от къде изолираха ДНК със сигурност от убиеца, че да сравняват с пробите които имат в МВР...И то толкова бързо ? Отпечатъци не са ли свалили да гледат за съвпадение? Или отпечатъци няма, ама ДНК изолираха ?
282
12
 
12
 
! Отговори
чист ариец преди 9 месеца
Корнелия ги е поръчала за да иска оставката на Бойко! Тая като си ходи на село, все през Дефилето минава. Кой знае колко време го е мислила? :)