Надзиратели на протест, искат и 20% ръст на заплатите

Правосъдният министър Цецка Цачева разговаря с протестиращите
24 фев 2018 15:33, Анисия Иванова
23

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служители на затворите от цялата страна излязоха на първи национален протест пред правосъдното министерство. Те недоволстват от лошите условия на труд, ниското заплащане и недостига на служители в сектора.

Правосъдният министър Цецка Цачева излезе и разговаря с протестиращите. Тя обяви, че няма как да бъде изпълнено тяхното искане за 20-процентов ръст на заплатите им и уточни, че такова увеличение не са получили и служителите на МВР.

Цачева обясни, че ще се търсят възможности за увеличаване на заплащането и щатовете в затворите в бюджета за следващата година, предаде БНР.

От своя страна протестиращите обявиха, че  продължават  с демонстрациите  си. Ивайло Григоров от Синдиката на служители в затворите обясни: "Продължаваме с протестите до пълно изпълнение на исканията. Ние сме служители на сектор "Сигурност" и ще се борим докрай за единно третиране на целия сектор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Тая на снимката един камшик два камшика и третия гол да го бара
19
0
 
4
 
! Отговори
Коце Маца преди 6 години
До UmerogluНе си прав приятелю, защото днес като изключим пенсионерите над 60 години и тези които са имали късмет и са напуснали вече страната ни, от тези които сме останали в ***:Половината сме клиенти на Цацаратурата, а другата част е вече в . . .дранголника !
18
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Леля Цеца се върнала от срещата си със затворниците и надзирателите от Софийския зан дан,па решила да си на прави реклама пред шефа-какви чуде са е сторила за живота там и оотпрши ла за Банкя.Шефът и я слушал, слушал, па рекъл:"Чуй Цуре.Да вземеш да опра виш докато е време порцоина на затворниците,да не е като на студенти те,зашото Цуре, сама разбираш,че ние с тебе няма за кога да ставаме тепърва студенти.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една държава почне ли всяко съсловие да плаче, мани. Това са глупости, поетапния плач. Остава да ги последват служителите от кабинковите лифтове, лесничеите и цирковите артисти.
16
8
 
8
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
За съжаление държавата има професията чиновник и държавен служител, които правят нищо и взимат пари. АБСОЛЮТНО всичко трябва да е частно, защото там не се държат хора дето не работят и заплатата се регулира не на база, дай ми, пък аз какво правя не е важно.
15
0
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Ти арматурист ли си, или водопроводчик.
14
2
 
4
 
! Отговори
Umeroglu преди 6 години
Tolko mnogo nadzirateli... :-)....za edno (1) bg dete....b.asi bulgaristana.. i bulgarskoto dete...
13
2
 
10
 
! Отговори
Ми преди 6 години
купете си по едно ЕРП и си цоцкайте бе кауъфи, при Бочковата димукрациъ възможностите са неограничени
12
4
 
8
 
! Отговори
абе Деми преди 6 години
що си такава куха лейка и не схващаш че не някой е изял другиму парите, а тива се орави с цел разделяне на обществото за да се манипулира по лесно. Дай тигава армия полиция затвори пожарна да ти слугуват за без пари ,кой какво сложи в паничката ....кифла
11
0
 
4
 
! Отговори
Bulnar преди 6 години
Tova ne e problem na bg narod. Tova e problem na shengen i na europeiskia sauz i nato. Nali sme edno semeistvo sichkite drjavi v eu i nato?! Daje moje i kvoti da dadem za drugite drjavi, deto nemat tolkova mnogo banditski kontingent, a imat prekomerno mnogo zatvori i nadzirateli...
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А депутатите може на всеки три месеца да си вдигат заплатите, нали?!
9
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 6 години
като мрънкате че им са високи заплатите и тежат на държавста, направете затворите часни, за пример големия задокеански брат.
8
3
 
12
 
! Отговори
митьо гестапя преди 6 години
Боко е ортак с Маргините, които са ортаци с Пешо сумиста. Какъв е изводът от всичко това? Познайте защо Боко и Шиши не желаят надзирателите да взимат прилични заплати? Дали някои не готвят бягството на килърите от затвора, както вече стана ясно?
7
2
 
6
 
! Отговори
Bodra smiana преди 6 години
Da stanat horisti i da peiat togava v bg radio...
6
4
 
21
 
! Отговори
:):) преди 6 години
мн е лесно да кажеш, смени професията, ксто онази, като няма хляб да ядст пасти.Как магистрати взимат 13 и 14 заплати вс година а за тези в мизерията дето са, нищо, *** за зеле.
5
3
 
9
 
! Отговори
Bes arapski преди 6 години
Kato ne aresvat, da napuskat...sha vnesem nadzirateli ot Siria, Iran, Irak, Afganistan, Pakistan...hem da slojat v red banditite zad reshetkite...
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да протестират пред министерството на правосъдието те са техни служители
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде да дойдат парите ви бе господа надзиратели. Нали сте на държавна заплата/бюджет, а работещите в държавата намаляват, но за сметка на това се увеличават т.н. социално слаби??. Сменете професията.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Плевен за да станеш надзирател искат 5 хиляди лева да дадеш иначе няма шанс.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тетка каза няма как да стане , така че доста повече от милиционерите ще попротестирате , пък и още 100 млн няма от къде