Стрес в затвора! Пандизчия иска 2 бона обезщетение...

Заради дървеници - мъжът търпял дискомфорт и мъчение
14
Стрес в затвора! Пандизчия иска 2 бона обезщетение...
Снимка: архив "Булфото"

Затворник в Ловешкия затвор поиска 2 000 лева обезщетение заради стрес, тормоз и безсъние, предизвикани от дървеници зад решетките.

В исковата си молба пандизчията разказва, че на 28 декември 2017 година подал сигнал до надзорно-охранителен състав на затвора, че в стаята му има дървеници. Мъжът показал, че е нахапан по тялото, а клепачът на едното му око бил подут. Това го лишавало от пълноценнно зрение.

Още по темата

Въпреки сигнала, действия не били предприети. Затова в първия работен ден на 2018 година мъжът подал затворникът подал жалба до шефа на затвора.

В исковата молба на задържания се твърди, че едва на 5.01.2018 г. завивките и дюшекът били изпарени, но дървениците не били унищожени, поради което и към 24.01.2018 г. продължава да търпи неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, психически и физически дискомфорт, безсъние, изтезание и мъчение, вследствие на бездействието на администрацията, съобщи "Дарик".

Административният съд в Габрово обаче отхвърли иска на затворника.

Решението подлежи на оспорване с касационна жалба и касационен протест пред Върховен административен съд на Република България в четиринадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Оху преди 7 месеца
Тоз червен *** се е надявал на девици а е намерил дървеници но се сърди,защото не е получил тупаници.
12
1
 
2
 
! Отговори
почивал в затвора преди 7 месеца
Да ама някой от тези дето пишете недай си ....стане нещо нумишлено ,но по закон да се лежи здраво и попаднете за по дълго в пандиза ще ревете като КАРПАТСКИ МЕЧКИ...баш бандюгите в Бг. пандизите са като в спа хотели ,но за вас редовите ужаса ще е пълен и не си мислете ,че като си примерно за катастрофа твоите чаршафи ще са по чисти ще има да слушате ромски песни и танци на народите полиглоти ще станете ще видите какво е зоологическа градина.. и хряб с беболечки дето е специално произведен за МВР
11
2
 
0
 
! Отговори
почивал в затвора преди 7 месеца
ОСНОВАТА Е ; В затвора човек изтърпява наказание лишаване от свобода и ИЗОБЩО не е лишен от ПРАВА ! Затова затвора трябва да бъде безопасен за лицето изтърпяващо наказанието и трябва да бъде чист и прочие иначе ще ги съдят до дупка и ги съдят и защо след като ги осъдят парите не се взимат от тези който са пряко отговорни за положението ---щото държавата плащала....така не става еии...
10
0
 
2
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 7 месеца
Все пак България не е ИДИЛ . Затворник със Строг Режим трябва да е по 23 часа в Килия , да може да спи , да има тоалетна и легло . Полицаите в Затворите са като Митьо Очите . Съгласете се че е по-гадно да си затворен за години и всяка вечер да лягаш и сутрин да ставаш и пак да лягаш и пак да ставаш - години наред .Това е изтезание . А правила има , ама Надзирателите в Затворите станаха Богати Бизнесмени с Хотели .
Митничарите Изостават .Реално ако съм Началник на Затвор - всяка Пролет и Лято .
9
2
 
9
 
! Отговори
кой подал ? преди 7 месеца
Ако жалбата е написана като статия в днес беге, може шефа на затвора да не е успял да разбере за какво става въпрос :)
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дървеници с изпаряване на дюшек не се махат. Те са навсякъде в помещението и сигурно в целия затвор.
7
1
 
11
 
! Отговори
Влади преди 7 месеца
Затворите да не са хотели! Нали там изпращат виновни, които имат да изкупуват престъпления.
Е гати гаврата - убийци осъждат България, че им било кофти в пандиза! На жертвите им, под земята да не им е по-добре?
6
5
 
9
 
! Отговори
Ветеринаров преди 7 месеца
Ако въпросният, капризен затворник е криминален следва да му се приложи успокоителна и възпитателна процедура: 1/ кастрация;2/бой с тояга или камшик/по избор на потърпевшия/ до насиране и на края 3/ давене във вир с въже на шията...Сугурно е, че жалби и апелации ще клонят към нула!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дървениците също са пуснали оплакване от стрес, геноцид и нарушаване на правата им.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако се казваше очите щяха да го транспортират до правителствена болница с хеликоптер и после да го пуснат да се лекува
3
3
 
21
 
! Отговори
месара преди 7 месеца
аз получавам стрес като чета за престъпници дето съдят България! откривайте отново Белене, там дървеници няма, а като чакат по цял ден камъни, ше спинкат като бебета!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
бе, направо да им осигурим сатенени чаршафи, спа процедури и да им плащаме заплати на тези затворници.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Срещу тая гад трябва да се пръска с месеци за да се унищожи... Но добре, че си затварят очите, защото това ще бъде допълнителен стимул да не попадаш в затвора...