Надзирателят, убил велосипедист – с гаранция от 10 бона

Съдът прецени, че Георги Доков не е опасен за обществото
3 сеп 2018 19:38,
29
Надзирателят, убил велосипедист – с гаранция от 10 бона
Снимка: Архив, Булфото

Пазарджишкият окръжен съд освободи срещу 10 000 лв. парична гаранция надзирателя от Пазарджишкия затвор Георги Доков, който блъсна и уби 16-годишен велосипедист след употреба на алкохол, съобщава bTV.

Припомняме, че инцидентът стана на 30 август между пазарджишките села Ивайло и Сарая. Група деца с велосипеди са се прибирали, когато колата на надзирателя блъска последното от тях.

Още по темата

В съдебната зала стана ясно, че автомобилът на Георги Доков се е движил на зиг-заг на абсолютно прав участък от пътя и е ударил 16-годишния Станислав Стоянов на тревната площ извън асфалтовото шосе.

Съдия Ирина Джунева обаче прецени, че 46-годишният надзирател не е опасен за обществото и няма опасност да се укрие.

Полевият тест с дрегер веднага след тежкия инцидент е отчел 1,59 промила алкохол.

Според прокуратурата Георги Доков има множество провинения на пътя, а според съдията само едно от тях не било с изтекла давност.

Доков беше уволнен дисциплинарно ден след произшествието.

От прокуратурата тепърва ще преценят дали ще протестират пред Пловдивския апелативен съд. Ако това не стане в 3-дневен срок, надзирателят трябва да бъде освободен, ако заплати гаранцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо до 7.Бързото производство не се прилага при настъпила смърт. Нормално, няма как разследването да приключи за 7 дни. Колкото до самата мярка, въпрос на преценка на съда. Това не е присъда. А и още един показател, че народа вреска срещу съда без нищо да разбира. Шофьорът на евтобуса и този са по един състав. Автобусноят може и да е по друг по тежук. Въпрос на преценла. Но в един състав са причиняване на смърт в пияно състояние и на повече от едно лице. Ама там е 2000 лева гаранция
25
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
Не е убил велосипедист а ДЕТЕ, каращо колело. Убил е ДЕТЕ. Което можеше да бъде вашето ДЕТЕ. Бил е ПИЯН, не е изразил съжаление. Алкохола е отегчаващо вината обстоятелство и накрая гаранция.... ПИЯН УБИВА ДЕТЕ и съдът с най- малката буква определя парична гаранция....Значи пияните убийци са ни по- ценни от ДЕЦАТА. Значи ще загине България, рая на пияните убийци!
24
0
 
2
 
! Отговори
Изрод преди 5 години
Нагло, цинично, гнусно. Убиваш човек, карайки пиян и те пускат срещу 10, щото не си бил опасен у нямало опасност да се скриеш. Без думи, не може да бъде, колкото по-бързо изчезне тази държава, толкова по-добре.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да знам ,ако нейното дете беше убито, как щеше да постъпи? Детето е било в тревата! И къде в крайна сметка да карат децата, за да не ги газят?
22
0
 
5
 
! Отговори
m преди 5 години
Как може да пускаш на свобода някой за 10 бона.. човека е карал ПИЯННННННННННН и УБИЛЛ човек... В затвора без право на гаранция !!! Кога ще се оправи този съд в България ??!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Иване, жив и здрав да си!
20
0
 
12
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Ирония на съдбата - до едно време надзираваш, после теб надзирават. А защо трябваше да се стигне до убито дете??? Този човек е бил систематичен алкохолик. Ако още на предно провинение е лежал превантивно година-две е напълно възможно да не помисли за алкохол или най-малкото да си хвърли книжката. Сега ... сега е късно - убил е дете. И ръцете да му отрежат, само ще е в тежест на обществото. Превенция - това е! Дори и да не е станала белята, превантивно 6 месеца на лек режим да се знае!
19
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Подобен случай същият съдия :..............Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Цветан Пъков, който прегази и уби 6-годишно момченце на централна улица в Панагюрище. Съдът счете, че 44-годишният мъж има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Ирина Джунева обяви, че Пъков е общественоопасен по отношение на Закона за движение по пътищата.
18
0
 
18
 
! Отговори
Fan преди 5 години
Позор за тази съдийка!Иначе според нея съдебната система била боледувала от синдрома наши-ваши..Госпожо, вие някаква капчица съвест нямате ли останала?ввв.dnevnik.bg/intervju/2015/01/05/2446178_irina_djuneva_sudiia_sudebnata_vlast_boleduva_ot/
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас... Кажете ми, откъде един охранител вади 10к.
16
0
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
..............Жалко за детето, жалко и за Георги, казват работещи в тъмничното заведение. По думите им, Георги пиел системно, правел катастрофи и преди, а после на трезва глава съжалявал за стореното и се чудел как е оцелял. Потрошавал е коли, купувал е нови, но не можеше да се откаже от алкохола. Имаше няколко наказателни постановления (осем, б.р.), но защо съдът не му взе по-рано книжката, за да спаси и него, и убитото момче, ето това е въпросът!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам! ВСС, не ви искам оставките, главите ви на кол искам! Това е нечувано нито в Европа, нито в Азия нито в Африка, а за Америките няма и да споменавам даже. Пиян убива дете и излиза под гаранция......... това е НЕВЪЗМОЖНО..... Ако бащата на детето въздаде Крумово правосъдие заставам твърдо зад него! Само че така или инъче ще лежи, поне да думне и съдията!
14
0
 
3
 
! Отговори
Пет преди 5 години
ЗАЩО пак.като станала някаква беля и...оставка на ГЕРБ? Ами този е близък с полицайте от техния бранш е.а знаем Кои и какви ставаха полицаи преди време! Няма ли Партийна книжка...няма работа в мвр и съдебна система! За всяка катастрофа...оставща! Ами тези закони за Наши и Ваши са си от соц.времето! Евстатиев пия.ндур.ника как го пуснаха по бързата процедура от затвора! И този ще го изкарат Болен!
13
0
 
13
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Аман от пумия в тази съдебна система. Вие прищавате ама Господ не. И вие имате деца не го забравайте.На колко ли хора им идва да ви нареди на стената всички и да ви разстреля.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По -зле ще става.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиян шофьор не бил опасен за Обществото?Искам следващата му жертва да е съдийката със счупени крака.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като съдия Джунева преценя, че пиян шофьор, уби дете не е опасен за обществото, следва логичното заключение, че съдия Джунева е опасна за обществото.
9
0
 
19
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Сега ще избяга човека и готово.. Колко струва един живот в България?! Почти нищо !!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!!
7
0
 
19
 
! Отговори
защо преди 5 години
Защо бе тъ.пан.ари, защо за убийство не съдите по бързата процедура и за 2-3 месеца да има присъда. Сега пак адвокати-тар.икати, загубени документи, хитри експертизи и т.н. и т.н. до освобождаване или условна. СРАМ ЗА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА И ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО.