Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!

Проверката е заради обвинението му за продажбата на държавен дял на ЕВН
26 сеп 2018 09:45,
143
Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!
Снимка: архив, Булфото

Наложен е запор на имуществото на бившия енергиен министър и настоящ общински съветник в София Трайчо Трайков.

Мярката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е заради установено несъответствие между доходите и имуществото на Трайков в размер на 2 милиона и 400 хиляди лева.

Трайков има двуседмичен срок, за да докаже доходите си в чужбина, има и 1 месец, за да предяви възражения.

Проверката на антикорупционния орган, огляваван от Пламен Георгиев, е започнала в началото на 2017 г. Тя е заради обвинението срещу Трайчо Трайков му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

Още по темата

Към момента магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Предстои Трайков да доказва пред антикорупционния орган законни ли са доходите му. Ако не успее да докаже произхода на средствата, комисията ще пристъпи към отнемане на запорираното имущество.

Пред Нова тв шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни, че в комисията им има сигнали за корупция срещу депутати от всички политически сили.

"Въпросът е дали ще можем да съберем достатъчно данни, които да предоставим на прокуратурата", уточни той.

Той каза, че и депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил проверяван, вследствие на подаден до комисията сигнал. Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. Тя обаче не установила никакви нередности.

Георгиев каза още, че работата на комисията по случая "Арабаджиеви" ще отнеме поне 7-8 месеца. Трябвало да се анализират много документи, тъй като това били лица с голяма икономическа активност.

Тече проверка и за имуществото на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която е подсъдима за вземане на подкуп в особено големи размери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
26
 
! Отговори
Bb преди 5 години
Те намериха кого да проверяват, Трайчо-единственият свестен политик,който не се продаде на ГЕРБ, а Пеевски си е чист като сълза...нямам думи
45
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Някои се молят за помощ на Господ, други-на Аллах, трети - на Яхве,а у нас - на Буда.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТРАЛАЛАЙЧОГлупаво е да слагаш в един кюп Трайчо с другите цитирани.Нито Миню, нито Вълчу са се обявявали против АЕЦ Белене.Понятно, таварищ?
43
2
 
4
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Няма проблеми , бе ! .. Всичко е точно !! .. Кинтите са в "ПРАВИЛНИТЕ СМЕТКИ" на "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА" ... нЕма да се притеснявате !! ... Всичко е "ПРАВИЛНО" УСВОЕНО !! ... Дори и Трайчо е взел някой лев за да е "ЛИЦЕ" на това "УСВОЯВАНЕ" ... :) ... Същото като бате Ви Цецо Василев , само където там "УСВОЯВАНЕТО" от КТБ беше значително по - голямо и Цецо Василев си е "сложил главата в торбата" сигурно за значително повече парички ... И двамата много добре знаят какъв е "ИЗХОДА" ако се разприказват!
42
1
 
25
 
! Отговори
Икономисвал е човеко преди 5 години
"Кой не плаща добре(т.е. наГЕРБ) - плаща два пъти"- римска сентенция.
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЯНКОВ Е СЪЩАТА РАБОТА С ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ КОИТО НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ!НО БУДА ГО ПАЗИ ЩОТО Е НА ВЛАСТ!
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще видите как Трайчо умее да си трае!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, това се очакваше да му правят мизерии. Нищо ново.
38
2
 
9
 
! Отговори
ТРАЛАЛАЙЧО преди 5 години
ПАРИТЕ СЪМ СИ ГИ ОТКРАДНАЛ ЧЕСТНО МОИ СА СИ!АРАБАДЖИЕВ :D И МОИТЕ ПАРИ СА ЧЕСТНИ!!И СКУНКСА СЪС ЗАТВОРЕНИТЕ ЗАВОДИ ЗА АЛКОХОЛ:D ЩОМ СЪМ ГИ ОТКРАДНАЛ ЗНАЧИ СА МОЙ КРАЙ :D
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно слугуващият на чужди господари пада в калта,където му е мястото.И то точно господарите му го бутат там,след като им е свършил мръсната работа.
36
2
 
15
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
В България корупцията на политиците не е възможно да се докаже, а и да се докаже е още по-невъзможно да бъде осъден, дори да бъде осъден, не е възможно да получи нещо повече от "И така вече да не правиш!" Така че новините за това колко милион и милиарда липсват по депутатските сметки са само статистика да се информира населението как е хавата в парламента!
35
2
 
13
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Явно борбата за кокала се ожесточава! Големите риби започнаха да изяждат малките.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИТЕ МУ ИНВЕСТИЦИИ БЯХА ПЪЛНА ЗАГУБА НА БОРСАТА!!!НЕКА ПОКАЖЕ КАК ГИ Е НАПРАВИЛ ТЕЯ ПАРИ ОТ БОРСАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ТОТАЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКАТА БОРСА!!ЩЕ ГО ОБЯВЯ ЗА ТОП ИНВЕСТИТОР НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА АКО МОЖЕ ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ ГИ Е ИЗКАРАЛ ОТ БОРСАТА!--------------------ИСТИНАТА, ЧЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ!! ВЗИМАТ ПАРИ ПОД МАСАТА КАТО ЦВЕТАНОВ 16-ТЕ АПАРТАМЕНТА И НАЙ-НАГЛО НАТРАПВАТ ТЕЗИ ПАРИ НА ОБЩЕСТВОТО
33
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
При нетна заплата 2000 ? колко години ще ми трябват да спестя 1 000 000?12 месеца × 2000 = 24 000 х 10 години = 240 000 40 години работа = 960 000 ? - с дребната подробност - че НЕ ТРЯБВА ДА ПИПАМ И СТОТИНКА ЗА СМЕТКИ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е!Истината е политик в БАлгария - страната на неограничените невъзможностиИ тука говорим за един келяв милион.Оправил се е човека - а той е от по-скромните.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни поръчки към този човек.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли има някой, който да вярва на думите на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , че министрето МУУУУ се скъсват от работа за ЧЕСТ и МИЗЕРНА ЗАПЛАТА ?
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще разследват и дружката му Мартин Димитров-Фъфлека.
29
2
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Това момче ,Трайчо Трайков,което се представяше на беден студент,който за да следва е работил като ватман ,всъщност е внук на дългогодишният председател на БЗНС Георги Трайков -партньор и приятел на другаря Тодор Живков !
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неолибералната система рухва и бушоните почват да гърмят.Хидрата си реже пипалата,та да си спаси главата.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И АЗ ПИТАМ ОТКЪДЕ ТОЯ ИМА 5 МИЛИОНА КЕШ :DА НАШ БОРИСОВ ПО ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ИМА САМО СКЪСАНИТЕ СИ ЧОРАПИ :D