Не дадохме на Турция граничарите, убили бракониер

Адвокатите ще се запознаят с още доказателства по делото
118
Не дадохме на Турция граничарите, убили бракониер
Снимка: Булфото, архив

Бургаският районен съд отложи делото, образувано по поръчка на Турския наказателен съд, в което показания трябваше да дадат четирима български граничари.

Още по темата

Те са обвинени от турската страна за смъртта на турски рибар край Резово през 2008 година.

Защитниците на четиримата поиска още време да се запознаят с писмените доказателства, касаещи наказателното производство. Съдът се съобрази с тях и отложи делото за 9 ноември.

Дотогава към тях ще се приложат пълния обем от писмени доказателства, за да се осигури правото на защита на българските гранични служители.

След днешното заседание в Бургаския районен съд трябваше да приключи изпълнението на съдебната поръчка от турската страна.

Междувременно над 200 души се събраха на митинг в подкрепа на полицаите пред съдебната палата.

Омбудсманът на града Тодор Стамболиев призова държавата за подкрепа. Той каза, че страната ни трябва да наеме турски адвокат, който да защити нашите граничари на предстоящото дело срещу тях в турския наказателен съд.

Обвинителен акт срещу четиримата бивши гранични служители Михаил Цонков, Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков са изпратили от Турския наказателен съд в Къркларели.

Според съдебната поръчка на тях трябва да им се даде право на защита, обясни адвокатът на Михаил Цонков - Росен Кожухаров.

През 2008-а година българската военна прокуратура прекрати делото срещу Михаил Цонков за смъртта на турски бракониер край Резово. Разследващите бяха категорични, че инцидентът е нещастен случай. През 2014 година Европейският съд в Страсбург се произнесе в полза на България по дело, заведено от роднините на загиналия Ялчин Ерджан.

Сега събраните томове с доказателства от Районния съд в Бургас сега ще бъдат изпратени на турската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До до софиянец-аКореняк софиянец съм бе амуджа.Какво да ти кажа?Но и от най малкото село да бях-толкова си плосък, и си ми ясен че си торл,че пак щях да те разоблича.Освен това-никакво значение кой къде е роден.Има простотия в София,има и много будни и интелигентни хора в Цяла България.Няма значение къде си роден а как мислиш и колко си образован.явно ти си някакъв комплексар щом мислиш че софиянци са по-умни по рождение.Половин София са приоданци.Има и много свестни хора от тях.
73
0
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До SteltНикъде,ама никъде не се споменава че амуджата е гръмнат в гръб.Официалното раследване е доказало че изстрела е проведен неволно и по време на нападението над граничара,при борбата.Можело е да бъде нащо момче.Айде стига тролил и подвеждал хората,невидимия.
72
10
 
1
 
! Отговори
Stelt преди 5 години
До софианец:Турчина е застрелян в гръб-факт. Ти сам си отговори, че в случая, не е било нужно да се стреля и да се убива човека. Нашият граничар не е действал адекватно в случая, турците добре го знаят си търсят правата. Точно този период се бяха случили и други не толкова сериозни инциденти с граничари и беше констатирано, че граничари те ни не са достатъчно подготвени да си изпълняват задълженията. ...
71
0
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Steltхайде бе турлачепак се изходи тук неподготвенКак сега па разбра че турския суджук дето дошъл да крадне бил стрелян в гръб.Видя ли ръцете на момчето охлузени от борба с пехливанина крадец?Как оня ще се бори с гръб. да не са правили турска любов та турчето да е с гръб:)Айде това да го имаш за домашна работа.Ако не се справиш-питай за джокер ония дето ти плащат за турска агитация.Чаткаш ли?
70
0
 
5
 
! Отговори
Ив преди 5 години
Само вижте по юттуб реакцията на американския полицай и после коментирайте демокрацията и правата на човека
69
4
 
25
 
! Отговори
Граничар преди 5 години
Е то остана и да го предадат!
68
8
 
6
 
! Отговори
до софиянец-а преди 5 години
абе софиянец , така и не каза от кое село си изпълзял ?И май от няколко часа висиш тук и ръсиш глу-пост-ите си .Явно си някой пенсионер , нямаш какво да правиш по цял ден и висиш с мръсен потник и анцунг пред компютъра. И си изживяваш комплексите с някакъв мало-умен расизъм .Както писах , природата е могъща и почиства тези със сбъркана генетика като твоята.
67
1
 
2
 
! Отговори
1+1 преди 5 години
До 1Защо пишеш, като 1? За да манипулираш хората ли?
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да питаме какво мислят за вас арменци,сириици,египтяни,иранци,гърци,сърби,румънци,унгарци,словенци инас БЪЛГАРИТЕ..Ти по-добре питай сърби, македонци, румънци, гърци, руснаци, германци, поляци, французи, англичани и всички имали контакт с племето какво мислят за българите...
65
17
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
бг ченгета убийци, турците не са искали да плащат
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забавляваха ме с *** си научни претенции родени в *** им турски чутури..Те си правят та шак с теб клоуне...
63
12
 
12
 
! Отговори
Stelt преди 5 години
...Нещо забравено с годините по случая е ,че рибарят е застрелян в гръб.
62
8
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
къде се скриха турските драскачи ***?Забавляваха ме с *** си научни претенции родени в *** им турски чутури.Наистина се гъбаркам и забавлявам с тях.Колко са велики,колко са нещастни и онеправдани от всички други.А очите им все в чуждото забодени.Алчни и нагли.
61
7
 
24
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Отдаван ми се върти в главата че би било справедливо мера според мера-например всички джамии по християнските земи да се редуцират до височина един турчин на кон.Ами да има справедливост.всички джамии да се вкопаят в земята и най-високата им част да е около 3 метра.Нали ?Реципрочност.Да видим великите турци какъв во-й ще нададат.И да им кажем-ми то е по вашите закони и правила.това е турчина,исляма.Толкова нагли че нарушили границата ни-нападнали граничарите-изяли дървото и сега пищят
60
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"През 2014 година Европейският съд в Страсбург се произнесе в полза на България по дело, заведено от роднините на загиналия Ялчин Ерджан."===Е, в случая ставаме свидетели на чисто заяждане от страна на Турция. На Турция всеки й е виновен, дори и след доказване на противното. Няма значение какви са фактите, важно е какво смята Турция. Султан Ердоган е най-яркият пример за това.
59
6
 
14
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Потурите и фесовете са единствените, но решаващи анадолски изобретения дали ''мощен'' принос на човешката цивилизация, ако не бяха тези ''велики'' творeния на анадолския ''гений'' днес човечеството щеше да е безнадеждно зациклило в средновековен мрак!
58
8
 
13
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Турците и въобще мюслимите уж са толкова ''богоизбрани'' и ''превъзходни'' пък ползват всички цивилизационни творения на ***, направо да им се чудиш на правоверните принципи! Въобще турко-мюмюните се ''световно известни'' и световно ''признати'' в ''приноса'' си към еволюцията на човешката цивилизация във всяко отношение - културно, научно, техническо и прочее! Нали така, турко-мюмюни!?
57
5
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До точка по въпросаА защо мнението на всички съседи на Турчина си мислят че той е проклетник и коляч?Масови кланета на беззащитни друговерци и народи в империята им.И то в мирно време.Ми да питаме какво мислят за вас арменци,сириици,египтяни,иранци,гърци,сърби,румънци,унгарци,словенци инас БЪЛГАРИТЕ.Ама истинските българи.Попитай ни защо ви мразим -и за какво?
56
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
До точка по въпросаЗа какъв турчин говориш? Кога е обособена Турция, като държава и от, какви националности? Какъв по произход е Ердоган?И ако обичаш, не бъркай Османската империя с Турция!
55
6
 
22
 
! Отговори
до 58 от славянин преди 5 години
Турчинът си е един плосък тарикат и лицемер, уж превъзходен правоверен великоосманец пък ходи да бачка по гяурските земи, а без гяурските технически и прочее творения още щеше да живее в землянки и да язди камилите! Стойте си в анадола и не тровете живота на европейците с противното си присъствие!