Шефът на ДАБЧ – шеф на организирана престъпна група

Харалампиев е задържан за 72 часа, вече има обвинение
87
Шефът на ДАБЧ – шеф на организирана престъпна група
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е с повдигнато обвинение на като лидер на организирана престъпна група за подкупи и други престъпления, заяви адвокатът му Николай Кокинов пред Нова тв. Харалампиев е задържан за 72 часа.

Още по темата

Вчера при мащабна акция в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) бяха задържани над 20 души, сред които председателят й Петър Харалампиев и главният секретар. Разследването е за корупция при издаването на документи за български произход на чужденци. Акцията се проведе в София, Плевен и Кюстендил.

Според прокуратурата става въпрос за организирана престъпна група, която срещу подкупи раздавала удостоверения за български произход на граждани от Молдова, Украйна и Македония.

Групата била наблюдавана в продължение на няколко месеца след сигнал до Комисията срещу корупцията. Задържаните са следени със специални разузнавателни средства.

По неофициална информация срещу 5000 евро чужди граждани получавали удостоверение за български произход.

Издавани са между 30-40 документа на седмица, което означава, че нерегламентираните суми седмично може да са достигали 200 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не казвайте че този е гербаджийско назначение
11
1
 
26
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
Информацията излезе в началото на годината във френска медия. Защо френска медия има информация за България, с която службите ни "не разполагат"? Май са изчакали учтиво престъпниците да заметат следите и чак сега ги арестуват, защото натиска от Западна Европа става сериозен???Изобщо има ли държава България или Територията се управлява от мафията????
10
1
 
20
 
! Отговори
we преди 5 години
Майко мила...това страшно много пари и те идват ей така на момента,но пак администрацията е недоволна от"малките"заплати.Дано да си харчат парите за лекарства.
9
5
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
И на всички на които са им издадени фалшиви документи да им се отнеме гражданството. И преди да им бият шута да ги пратят да поработят година две да строят магистрали и тунели.
8
1
 
19
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Просто ще бъде сменен със следващия а за тези доказателствата няма да издържат в съда. Когато видим такива хора в затвора тогава и ще повярвам че това не се върши умишлено защото наближават избори а и реитинга на Боко пада.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те искат съвсем без пари да стават български граждани. Не е патриотично да не платиш на родните патриоти. Какво са 5 000 евро пред патриотичното дело? Стига тарикатлъци без пари.
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 30-40 документа на седмица...Това означава над 100 000 руснаци (наречени украинци) се инфилтрират на година в ЕС чрез Троянския кон България !За тези зулуми няма да чуеме мнение нито от Радев, нито от Нинова, нито от жигулото на кремълския КГБ поп Киро - Сидеров !
5
2
 
24
 
! Отговори
а бе преди 5 години
баш тоя едва ли е шефа на опг-то, обаче е 100 процента бушона на опг-то
4
2
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Koito lampi za neselenie...taka e.Sazdavame glupavi agencij i pochva za kotupcija i posle zashto taka...ami taka.
3
2
 
26
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Народеца си плаща като поп да я има тази агенция и да им водят престъпници от чужбина. Тоя трябва да го обвинят и в държавна измяна.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Харо изгоре...
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, в Поморие защо няма арестувани...там е пълно с руски шпиони и танкисти с български паспорти !?