Прекарвали мигрантите у нас през гори, с бусове... по 30-40 души наведнъж

Каналът тръгвал от Кабул в Афганистан
Обновена: 25 юни 2019 12:23 | 25 юни 2019 12:18,
52
Прекарвали мигрантите у нас през гори, с бусове... по 30-40 души наведнъж
Снимка: БулФото

Установено, е че членовете на организираната престъпна група превеждали големи група лица - по 30-40 души, предимно чужди граждани - афганистанци, иракчани и пакистанци, от Турция през територията на България до Сърбия. Превеждането е ставало по изключително опасен начин за здравето и живота на хората. Това каза на брифинг пред журналисти говорителката на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Вчера след специализирана акция бяха задържани 17 души за трафик на мигранти. Според зам.-шефът на Прокуратурата Иван Гешев информацията за групата е получена при международна операция "Халифакс" през 2017 година.
 
"Те са превеждани през така наречените "зелени граници", а именно гъсти, гористи местности", обясни тя.

Още по темата

По думите й, дейността на престъпната група е започнала от Кабул в Афганистан и се е ръководила от лице, което било роднина на член на организираната престъпна група.

"Това лице е организирало набирането и транспортирането на мигрантите от Афганистан, през Иран до Турция, където те бивали посрещани от друго лице, което организирало ръководството на групата на територията на Турция. Той превеждал мигрантите към България през р. Марица", разказа Милева.

Говорителката на Специализираната прокуратура обясни, че през страната ни трафикираните лица са били превозвани със специални бусовe, като са ги укривали и настанявали в наемани секретни квартири в кварталите "Филиповци" и "Орландовци".

"Лицата са престоявали максимум до два дни на територията на страната, с цел да не будят подозрение и да не се харчат пари за тяхната прехрана и нощувка", информира тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
13
 
! Отговори
Бойко преди 4 години
Това е Fake news. Нулева миграция!
19
3
 
22
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Има ли някой да не е предполагал това ?Затова след като Бойко го разведе Камерън покрай телената ограда по границата организира веднага Brexit.Ех Андрешковци защо си мислите, че снизхождението на Европа означава, че сте я излъгали успешно ?Затова не се учудвайте, че гяволъкът ви е правопропорционален на "мизерията".
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй лице роднина на лицето от ОПГ е имал големи яки връзки,че да действа на протежението на трасето за туй време за тез години като период преди операцията Халифакс,че и по време на нея сякаш по факс ги изпращал групите натоварени с багаж.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли..............
16
2
 
15
 
! Отговори
граничар преди 4 години
Шенген се отдалечава далеч зад хоризонта?
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да напомним, че спирането на далаверите с паспортите са единият фактор за премахване на визите за САЩ
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и управляващите като цяло успяват да опазят България от бежанския потокДа, като я държат бедна за средния ЕС стандарт и така потокът сам я отминава. Далновидна стратегия :)
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остров на стабилността, всеки влиза и излиза както си поиска, един паспорт е десетина бона, лична карта даже по-малко.
12
4
 
20
 
! Отговори
бай х преди 4 години
преди винкело да построи тая кокошкарска ограда , имаше здрава 2 на ограда от времето на комунизма тя къде изчезна ? кой я открадна ? Защо и дума не се обелва за това ????
11
2
 
27
 
! Отговори
Гранична полиция преди 4 години
Гранична полиция с джипове, които струват по 130 000 лв с оборудването, ограда за милиони, нови заплати от по 1000 + лв , а трафика ли върви ли върви....Молов, началника на Гранична полиция Елхово да си ходи, Барулов също, Павлин Куртев - началник митница ГКПП Лесово също. Всички тези корумпета накупиха имоти и коли на роднините, децата им в чужбина, а трафика върви ли върви ....
10
3
 
16
 
! Отговори
Коко преди 4 години
И нас цял живот ни прекарват с бусове, маршрутки по 40- 50 във всяка, но никой не се самозезира. Пракарват ни и със сметките и с обещания, но никой не се самосезира. Накрая ще излеза, че народа е по- зле и от бежанците. То е показателно де, и на тях ня им се остава тук.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали един баш Скатажия каза че е направил ограда. За какво е тази ограда като я прескачат. Кои пазят границата Граничари ли. С какво я пазят с Джипове ли. Така ли се пази държавна граница без граничари кучета автомати баразди и кльонове. Така ако я пазехме през оново недоносеното време щяха да ни напълнят с шпиони и да ни превземат. Къде са ви зставите къде са войниците граничари. Осланяте се на дъртаци да търчат по границата ли. За границата се иска млади момчета а не старци на заплата.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикваря напоследък нали постоянно се хвали с нулева бройка нелегално преминаващи границата?
7
2
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тия дето УМИШЛЕНО ГИ ВКАРВАТ ТРЯБВА ДА БЪДАТ И БИТИ!!!Как ще си вкараш тия "архитекти","учители" и "зъболекари" у дома?!
6
2
 
29
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Добре, че никой не му се остава в България. Тогава ще видят колко се пази границата.
5
23
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
И все пак може да твърдим, че до тук Борисов и управляващите като цяло успяват да опазят България от бежанския поток.Държавата обаче изпуска положението в махалите ...
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По заповед на дядо джордж е това престъпление.
3
1
 
23
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"информацията за групата е получена при международна операция "Халифакс" през 2017 година" Това казва всичко!
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секретни квартири във Филиповци и Орландовци, хахаха. Бе то там полиция изобщо не влиза, освен когато се налага да вардят римляните от народната любов. Какви секретни квартири, какви 5 лв. В тия квартали живеят само кариерни престъпници, нито един работещ добросъвестен гражданин няма. Ако меверето беше нещо повече от лична охрана на управляващите, щеше да тръгне от къща на къща и да ги окошари всичките - кой крадец, кой тел. измамник, кой трафикант, кой изнасилвач, кой с 50 "висящи" дела...
1
1
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
И това е най-добре пазената граница според Слънцето да се свети името му.