Цацаров иска ВКС да спре освобождаването на Полфрийман

Обвинител №1 внесе искане за възобновяване на производството
Обновена: 24 сеп 2019 18:07 | 24 сеп 2019 17:34, Веселина Йорданова
55
Цацаров иска ВКС да спре освобождаването на Полфрийман
Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров иска да спре изпълнението на условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Цацаров е внесъл искането във Върховния касационен съд - да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване.

Полфрийман бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г., когато при сбиване в центъра на София намушка и неговия приятел Антоан Захариев.

До момента ефективно е изтърпял 11 години, 8 месеца и 21 дни, в което влиза и предварителният арест. Допълнително от присъдата му се приспадат около година и осем месеца заради времето, което е работил в затвора.

Състав на Апелативния съд в София с председател Калин Калпакчиев пусна предсрочно Полфрийман с изпитателен срок, равен на остатъка от присъдата – 6 години, 6 месеца и 25 дни.

Общественото недоволство срещу решението обаче не закъсня. Партия "Атака" организира и протест, на който стотици поискаха оставката на съдията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Тоя дебеланко пусна сума ти мафиози-рецидивисти, предумишлени убийци, а се заял сега за неволно убийсто след 12 години ефективен пандиз!?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цаци, не се занимавай с глупости ... По важно е да акредитирате руските шпиони като американските, за да нямате проблеми с фантазиите
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете го Цацаров - всички знаем за какво става дума , по- интересното е ,че въпреки съпротивата на доста европейски лидери -що ли?? , Лаура Кьовеши е избрана за главен прокурор на ЕС да видим ,ще има ли промяна ,ще се спре ли ограбването по линия на европейските проекти???
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не извратен тип 37АТАКА ще направи ли протест със искане Местан да влезе във затвора ?А за Митьо Очите, а за чичо Бенчо???
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще съдим Византийската Империя в трибунала Хага за насилственото Християнизиране на Българите при Борис 1 през 866 г?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж съдебната власт у нас била независима?!
36
1
 
8
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
АТАКА ще направи ли протест със искане Местан да влезе във затвора ?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мотивите и имената на съдиите трябва да станат публично известни
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият Цацаров е наясно, че искането му няма никакво правно основание, но е яхнал вълната на популизма, надигната от ВМРО, Волен и всякакъв род политически демагози.Най-вероятно БКС изобщо няма да разгледа искането на Цацаров.Решението на съда е окончателно и улични протести няма как да го променят.Хр. Монов бе депутат и като пострадала страна трябваше да иницира премахването на възможността за предсрочно освобождаване! Да го беше направил.В решението на съда няма нищо незаконосъобразно.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТо 35Поправката "Полфрийман" е направена от "рефарматора" Христо Иванов под грантаджийската диктовка на Цветан Васильов и съдията на олигархията Лозьо Чернолебедин.Защо ще питате Цацаров, по-добре питайте "старшинката" на ВКС.
32
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Отчетопак ти казвам:-Не четеш,просто следваш инерцията.по-долу написах:-Нека цацата обясни кой промени закона така,че да са възможни подобни "из гъ зици"?~!Кой?..-"юристите" на Боко Харем...що не четеш преди да пишеш?.....И не съм ти "чадо",нещастио!..Много,ама много леб има да изядеш преди да стигнеш и половината ниво,което да ти дава право да наричаш другите "чадо".
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз поне лежа 8 години щот Ставийски няма и две мин във затвора
30
6
 
2
 
! Отговори
fact преди 4 години
очаквай епизод пореден:боеко се намесва, освобофдава фриимън и го изпраща на летището.или падев се намесва, помилва фриимън и го изпраща на летището.или радев се намесва, боеко изпраща помилваниа фриимън на летището.ГОЛЕМА ИГРА ША А ТАЗ.
29
6
 
5
 
! Отговори
Отчето преди 4 години
До ПроСоТоЧадо мое, бъди смирен и не се изказвай неподготвен!Я кажи на твоите колеги - юристи какво трябваше да направят, за да си излежи тоя престъпник малката присъда! И какво са проспали (или нарочно направили), за да тръгнат да го освобождават мноооого предсрочно. Бог гледа! Ти си.
28
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Отчетокъде видя съчувствие,бе "отче"?!Аз коментирам ПРОСТОТИИТЕ на така нареченото "българско законодателство",НЕ ВЗЕМАМ СТРАНА по делото!!!..Написах го,ама ти не четеш:--Австралиеца е извършил убийство,това е факт!..мотивите му са представени пред съда преди 12 години.Съдът е отсъдил.та къде видя някаква "защита" на тоя?..ИМА ПРИСЪДА!!..Къде прочете че "искам да го освободят"?..а,и м/у другото:-От кога тийнейджърите се наричат "отчета"?и не ме плаши с нещо,от което ти самия тря
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До pontiВажно е засега да вкарат отново престъпника в затвора обратно и то при тъмнолилавите.
26
3
 
5
 
! Отговори
ponti преди 4 години
Полфриман, не е за освобождаване, но намесата на цАца е нещо като всички намеси на бибитко = напълно незаконна и все едно "царя каза"?! В тази "държава" законите са само за "плебса", както покойният, но гениален трафикант Иван Тодоров-Доктора наричаше заблудения електорат... В днешно време нещата са още по-зле.
25
8
 
5
 
! Отговори
Отчето преди 4 години
До ПроСоТоА ти съчувстваш на престъпника ли? Аз не.Искаш да го освободят? Ами ако беше заклал твоето дете?Нали знаеш, че нищо не остава ненаказано! БОГ ГЛЕДА и ще съди по право! Но не твоето право!!! Мисли му, когато почнеш да виждаш Божия пръст (надявай се да не е средния).
24
1
 
15
 
! Отговори
Франко преди 4 години
Ако трябва да бъдем честни австралиеца и не че го харесвам, но въобще не трябваше да влиза в затвора. Депутатското синче, заедно с другата групичка "астрофизици" си е търсила белята, а ние знаем как такива заблудени сперматозоиди на тате се мислят за полубожества. Който търси си намира. И депутатчето вместо да признае, че синът му не става за нищо и си е търсил белята, надаваме вой до небесата.
23
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
моля колегите-юристи да ме извинят,но просто ме сърбят ръцете да направя някои уточнения:-1.Както отбелязах,дело не се ВЪЗСТАНОВЯВА,ако не е било прекратено.-2.Присъда МОЖЕ да се обжалва,ако са налице нови доказателства за невинността или виновността на осъдения...какво иска маститата цаца?..-Да "Възобнови делото"..Защо?..Ще иска по-тежка присъда,или ще оневинява осъдения?!?ТИПИЧНА ГРОБАРСКА ПРОСТОТИЯ!!!..Видяха че се вдигна шум в обществото и те веднага,по стар мутрински рефлекс,побърз