Стрелецът по синовете на Японеца ще лежи 9 г.

ВКС потвърди присъдата на Марин Петров
15
Стрелецът по синовете на Японеца ще лежи 9 г.
Кирил Киров – Киро Японеца и синът му Януш Сотиров. Снимка: Булфото, архив

Тричленен състав на Върховния касационен съд остави в сила присъдата срещу стрелеца по синовете на Кирил Киров-Японеца - Марин Петров.

Софийският градски съд призна Петров за виновен в това, че през 2015 г. в гр. София, кв. "Факултета" е направил опит да убие Януш Сотиров, след като го прострелял. Наложеното му наказание е 9 години. На подбудителя на деянието - Георги Петров, е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години, чието изпълнение е отложено за срок от 4 години.

На следваща инстанция Георги Петров е оправдан.

ВКС потвърди 9-те години затвор за Марин Петров, решението е окончателно.

Какво се случва през 2015 г.?

Георги Петров е племенник на Японеца, а на 26 април Марин Петров бил на работа. Той е служител на Петров във фирмата му за доставка на интернет в квартал "Факултета". Четирима маскирани роми го причакали, пребили го и му казали да не пречи на Киро Японеца. После са пребити и съпругите на Георги и Марин. Докато карали жените към болницата, двамата отишли пред къщата на Японеца, за да се включат в протест пред имота му. Имало над 500 души и полиция. Посрещнал ги братът на Японеца Стефан Киров. Когато Киро Японеца се появил със синовете си, за да влезе в къщата, конфликтът ескалирал.

Георги и Марин започнали да крещят, били бесни от побоя над близките им, а след подкани от Георги - Марин Петров извадил пистолет и го насочил към Януш Сотиров, един от синовете на Киро Японеца. Младежът се обърнал с гръб и се навел, за да се предпази от изстрелите. Един куршум обаче го улучил. Януш е откаран в болница, а Марин Петров - арестуван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Проект за Парламента преди 4 години
Всички описани горе с български имена става ясно че са Роми Ето една Прочина защо трябва да се изучава в учебниците по История в Училище за Дасикане Рома и Хорахане Рома и така няма да се бърка с нормалните български граждани
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
убиваш двама-трима с колата - условна. Търсиш справедливост - 9г. затвор. Това е "независимата" съдебна система в България
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и този конфликт е заради една ЛАНка! човек ще каже че наркотици продават ... :)
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежка присъда която пази ромските босове, така е повелил ГЕРБ. Все пак ромската престъпност е основното им средство да мачкат народа.
2
1
 
13
 
! Отговори
СС преди 4 години
Закривай ...
1
1
 
30
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
Тези японци са едни от най-изявените престъпници, а вие trиете всеки коментар, който дори и леко ги засяга! Симпатизирате ли им? Или какво?