Шофьорът, убил дете в Русе: Бабата да го е държала!

Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста
15 ное 2019 20:47, Анисия Иванова
107

Мъжът, който уби с камиона си 5-годишно дете остава в ареста. 76-годишният Петко Славов прегази 5-годишно момиче на улица в квартал "Долапите“, което е било с баба си и кучето си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Окръжната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди отново заради катастрофи.

На 20 години Петко Славов е лежал година и половина в затвора заради причинена смърт на пътя.

Във втория случай е блъснал дете, получило средна телесна повреда.

76-годишният пенсионер се смята за добър шофьор и не се чувства виновен за трагичния инцидент. Той поиска от съда да бъде освободен под домашен арест.

Днес в съдебната зала на Окръжния съд в Русе Славов каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона.

Не чул и никакъв удар или "лопане“, което да му подскаже, че е блъснал детето. Обвиняемият каза, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето.

"Първо бабата да е държала внучето, където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя десен завой. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камионът, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето тези лоши хора хабят въздуха който дишат
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако съм на бащата на момиченцето ще искам да пуснат горкия чичо. Но закона ще го навре в панделата, а Местан дето уби дете е даже още депутат.
65
10
 
15
 
! Отговори
Жалко за детето... преди 4 години
Мир на праха му! Съболезнования на роднините!И жалко за ония, които с лекота се съгласиха с шофьора и дружно обвиниха бабата, без дори да съобразят, че този човек вече е убивал , а има и още инциденти, при които е проявявал престъпно нехайство към хората на пътя...Пожелавам никога да не им се случва техен близък или те самите да попадат на подобен невинен. Тогава ще осъзнаят истината, но ще е малко късно....
64
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво ся тоя човек в ареста а турчина Местан на свобода.
63
10
 
17
 
! Отговори
Kreti преди 4 години
Ако хлапето е решило да спасява въшливото куче само се навряло където не трябва, Тая газка има такава видимост в огледалата които треперят от вибраций че нищо не е видял дядото. Тук половината коментиращи са виждали такъв каамион само на Снимка.Жалко за детето , но само да се мота по улица по която минават камиони не е редно.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на тия години може би да не кара и такава тежка механизация. Отделно че не му бяха наред документите май нямаше гражданска и не знам какво обезщетение ще видят родителите
61
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човечецът толкова е изстрадал и на 76 ще го плашат със затвор? Пука му дали му вярват или не, и дали ще влезе в затвора. Казва си истината...видял е кучето, не е видял детето което бяга след него и изкача на пътя внезапно.Съболезнования на роднините на момиченцето.
60
0
 
20
 
! Отговори
минчо преди 4 години
Дядо ми по комунистическо беше шофьор на автобус междуградски-последния курс по тъмно излиза цяла каруца с римляни от полето направо на пътя -и ги убива всичките на място-доколкоо си спомням единствено го спаси че каруцата била без светлоотразители и пак лежа 3 години затвор -излезе и като излезе неможа да ги преживеее мръсната *** и се пропи/стана алкохолик/ и си замина от цироза -това оставя трайни последтсвия ,камо ли ако е дете
59
3
 
24
 
! Отговори
Ставри преди 4 години
За мен водача е ВИНОВЕН! Но той казва и нещо наистина важно! За бабата! Защото лятото имах подобен случай, за щастие без ПТП и жертви. 12-на годишно дете караше тротинетка по средата на улицата, а баба му блееше по витрините на магазините! На забележката ми дъртофелницата изблея: ми кво ти пречи?!? Явно според нея трябва да карам по тротоара... Нито култура, нито възпитание от нея, а за съжаление на същото учи и детето...
58
4
 
15
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Като се абстрахираме от случая, човека си е виновен. Всички да погледнат човек че това ги чака младите родени след 90-те. работа до гроб. Като направят пенсионната възраст на по 72-75г. след 2030 г. такива случай ще са ежедневия. Цял живот шофьор и на 70 качил деца да ги вози защото според бизнеса и правителството той може да работи и не му достига трудов стаж и възраст за пенсиониране. Как си представяте такива хора да работят като строители, ел.техници, ВИК или шофьори, аз не си ги представям!
57
19
 
4
 
! Отговори
bxbcxncgm преди 4 години
Няма оправдание! Да гние в затвора!
56
3
 
11
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
дано разнищят как е станало но тук голяма вина има и помияра, псето се е спуснало да лае и напада камиона и детето е скочило след него и така..фактически както го пишат те тъкмо излизат на улицата, така че шофьора може и да не ги е видял (с периферно зрение на 76-годишен -трудно), а бабата не се е движила по шосето или тротоара за да държи непрекъснато детето за ръка, и тя и малкото не могат да преценят какво се случва с камион при завой и изнасяне и не са се предпазвали от това... абе трагедия
55
1
 
21
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 4 години
В един от репортажите се виждаха наспирали коли до тротоара. Ако и иззад такава е изскочило детето на пътя пред движещ се камион или направо ако е минало под задните гуми - трагедията е голяма, жалко за детенцето, но да ПОЗВОЛИШ то да изтича на пътя, то ти вече най- голямата глупост си я свършил!!! За такива хора, волно или неволно позволили такова нещо - затвор!!
54
0
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Всички шофьори сме с единия крак в затвора - има ситуации, които нито могат да се предвидят, нито предотвратят. Да почива в мир детенцето. Най-страшно е дете да изгубиш, затова трябва да се пазят непрекъснато и отговорно. Дете самО на улица НЕ СЕ ПУСКА!!!
53
1
 
28
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
горкия човечец :( върти геврека, за да свърже двата края и да го застигне такова нещастие
52
0
 
12
 
! Отговори
Кондю преди 4 години
До АнонименКакъв работодател бе ***. Камиона негов и стар като него, колкото за хляба и нафтата прави тегели
51
10
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Епа тоя е 1943-ти набор. Значи е сгазил на 20 години в далената 1963-та година. Странно що не го е оправила ,,Великата,, народна милиция?. А по иизказването му правя заключение че е оскотял напълно
50
6
 
31
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
До Били 34не е важно на колко години си, млад ли си, стар ли си, за да шофираш безопасно.Случаят с този човек го доказва-Той е причинил СМЪРТ на 20 годишна възраст,при друг случай е причинил средна телесна повредаи на 76 г. пак причинява СМЪРТ.Това означава, че той е ОПАСЕН като водач на МПС.Има хора, които никога не могат да станат добри шофьори- невнимателни са, разсеяни, с бавни реакции, без периферно зрение, самонадеяни са, не могат да преценят своите възможности и тези на колата си
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом"фърлила чаавето",дали изобщо си завършил основно образование?Имаш ли право на мнение по въпроса??
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ***,като теб може да си помисли подобно нещо!Ти или нямаш деца,или си психично сбъркан??!!