Година след побой – съдят син, умъртвил баща си

84-годишният родител издъхнал 10 дни след побоя
12 мар 2020 18:09,
5
Година след побой – съдят син, умъртвил баща си
Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж от Ловеч, който пребил баща си. Жертвата починала след няколко дни. Обвинението срещу П. Х. е за това, че на 10 март 2019 г. около 18.30 часа, причинил по непредпазливост смъртта на Р. Х.

Още по темата

Умишлено нанесената средна телесна повреда била причинена, чрез множество удари в областта на главата, довели до образуване на субдурален хематом вляво и мозъчен оток. 84-годишният родител издъхнал 10 дни след побоя.

Обвиняемият бил в чужбина, но през 2017 г. се върнал в България и заживял в Ловеч заедно с баща си. Отначало отношенията им били добри, но след година започнали периодични скандали между двамата. Във фаталния ден съседи чули поредната разпра и виковете за помощ на възрастния мъж. Притеснени от това, те се обадили на тел. 112.

При идването на полицаите, старецът изхриптял: "Елате, че синът ми ме уби от бой". От дясното му ухо течала кръв, а над очите имал силно изразен хематом с кръвонасядане. Р. Х. разказал на униформените, че синът често му нанасял побой без причина, обикновено когато е употребил повече алкохол.

Пострадалият бил откаран в Спешна помощ в болницата в Ловеч, а след това го приели в неврологично отделение. Няколко дни след това състоянието му се влошило и бил транспортиран и опериран в Университетската болница в Плевен. Въпреки положените усилия от страна на лекарите на 20 март човекът починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 4 години
С камъни и на мегдана трябва да го затрият тоя.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една торба кокали,един беззащитен старец,как може да удря такъв беззащитен човек,при това и негов баща,ужас!Тоя ако има жена и деца и на тях ще посяга!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е извергия, друго не може да се каже.