Осъдиха 70-годишен на 100 часа безвъзмезден труд и 5000 лв. глоба

Мъжът нарушил карантината си, отишъл за цигари
12 май 2020 19:33, Анисия Иванова
58
Осъдиха 70-годишен на 100 часа безвъзмезден труд и 5000 лв. глоба
Снимка: Dnes.bg

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, беше осъден от Районния съд в Омуртаг за нарушението.

Той получи наказание "пробация" с две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи за една година с пробационен служител.

Състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от Германия на 24 март. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
25
 
! Отговори
дърт преди 3 години
"Перфектно" "правосъдие" - за едно нарушение четири наказания!
11
1
 
21
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Осъдили,случаино да е тестван и доказано болен,по точно обявен за болен иначе не виждам правни основания,и излъган на спорузамение да не може да обжалва,браво бре каскети.
10
20
 
11
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Малко му е! Рискува живота на много българи с постъпката си. Дано глобата го вразуми, ама надали. Старите хора не разбират от дума.
9
0
 
17
 
! Отговори
гого преди 3 години
До TДадохте за пример Германия- там има социален патронаж,изплатиха се някакви пари на хората, а тук какво стана?
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 годишен, 100 часа труд - това е робство, трудът се заплаща. Не могат да осъдят никой да робува пише го в Женевската конвенция.
7
6
 
14
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Стефан Христов: Днес правя купон от 1000 човека. Основната цел е да се заразим. След това ще дойдем да кашляме около теб. Купи си стотина маски и 100 литра дезифектант. Очаквай ни.
6
0
 
26
 
! Отговори
haha преди 3 години
недейте да съдите,аз също съм под карантина и съм сама.Няма служба,която да окаже помощ,било за цигари, било за хляб и хранителни продукти от първа необходимост.Звънях къде ли не - рзи,112, МТСП,МЗ и се разиграва една топка ,мамата си е...ло
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи цигари пуши тоя.
4
5
 
19
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Не оправдавам Хасан Х., защото карантината е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА и е с цел да запази неговия живот и живота на другите хора, с които би установил контакт. НО - колко десетки други нарушители седят вече по кръчмите, играят карти и табла по пейките в парковете, разхождат децата си без никакви предпазни средства, събират се вечер по къщите на купони, а никой не ги санкционира, ЗАЩО?!...
3
13
 
12
 
! Отговори
Svetla преди 3 години
Карантината беше за всички, особено за тези, които са потенциални носители /идващите от чужбина/!! И, точно те са най-недисциплинирани. Правилно. Да плаща.
2
18
 
11
 
! Отговори
T преди 3 години
Само така ще влязат в пътя Хасановците. Друго предимство е, че ще се напълни бюджета. В Германия съвестните граждани редовно сигнализират на властите за подобни прояви и нарушения на закона. Повече гражданско самосъзнание - по малко Хасановски прояви
1
5
 
31
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ако съм на негово място нито принудителния труд ще извърша, нито глобата ще платя! На тези г.*** с власт трябва постоянно да им показваме, че ние не сме такива като тях и не могат да ни третират като такива!