Разследването за катастрофата с Лютви Местан приключи

За един месец прокурор трябва да изготви обвинителния акт
15 юни 2020 18:10,
61
Разследването за катастрофата с Лютви Местан приключи
Снимка: БГНЕС

Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан, приключи, делото е постъпило в прокуратурата и предстои да бъде решено, съобщи заместник окръжния прокурор Димитрина Делчева.

Още по темата

В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали. Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая, пише „24 часа“.

Инцидентът лидера на партия ДОСТ стана на 14 април 2019 година на международния път за Гърция на разклона край момчилградското село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си от Кърджали по посока Кирково. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Това се случи след като експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 28Да, добре сме. Онзи ден излизам от комплекса. Огледах се надясно, че видимоста там е по голяма, поне 300м. Наляво, там са 20 метра от завоя. Потеглям и от завоя излита БМВ с 2 две хлапета. При Местан катастрофара става в неговото платно на движение. Грешна преценка от "бащата-джигит". Дори и да не е намалил,той безпрепятствено е щял да мине по неговото си платно.Никой не му е отнел предимството.Нямало го е, когато е предприета маневрата.Малкото не е било в кош!Всички останали са живи!Та
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37а ти видял ли си експертизата? Аз пак питам - как БМВ-то ще кара със 70 км/ч и ще отлети на 100 метра?
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е само казването на бащата на убитото дете,има експертиза,която се провежда от специалисти,те имерват,изследват,изчисляват,проверяват спирачния път и т.н.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съпругата на Юсеин е в безсъзнание, има мозъчно-черепно травма. Настанена е в хирургията на кърджалийската болница за операция. По-голямото дете на семейството, на 10 години, също е в болницата в областния град.Бебето мъртво.Юсеин Ахмед е със спукан прешлен.Местан с изкълчена китка,не спрял на стопа и "невинен".
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"това казва бащата на убитото дете" - ама естествено. Ти какво искаш да каже? "Летях ниско и не спазвах знаците - вкарайте ме в затвора". Не съм бил там и не знам кой е прав и кой крив, но на подобни кръстовища има знак 70 км/ч. За да се намира колата му на 100 метра от там, ми се струва невъзможно да е карал със 70 км/ч. Ти как мислиш?
33
3
 
5
 
! Отговори
содомити преди 3 години
Драмите на човеко подобните край нямат .!.
32
2
 
2
 
! Отговори
содомити преди 3 години
Драмите на *** край нямат .!.
31
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМестан не е спрял изобщо на знака Стоп,това казва бащата на убитото дете,двамата родители със сериозни травми,детето им убито,защото Местан не е спрял на стопа,ама видиш ли,бащата бил виновен и искат присъда от 3 до 10 години затвор за бащата на убитото дете!Местан няма работа повече в партийния живот на България,днес му се разминава,утре ще повтори и потрети пак,а виновни ще са все пострадалите от него!
30
14
 
7
 
! Отговори
Шофьор преди 3 години
До Анонимен 24: Изобщо не искам да защитавам Местан, но фактите показват, че той вече се е бил включил в главният път и оня връхлита в неговото платно! Т.е. БМВ-то навлиза в насрещното и ...... па ти кажи дали е виновен бащата!!
29
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спираш на знак СТОП - оглеждаш се - никой. Тръгваш и пред теб изкача НЛО, пардон БМВ. И к'во прайм ся?
28
6
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Добре ли сте?
27
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на всички, които пишат тук без да мислят, да им се случи да излязат от път без предимство с лоша видимост и да попаднат на летящ с огромна скорост автомобил или мотоциклет. Тогава останалите тук ще му искат смъртна присъда.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24бащата е карал с превишена скорост не протежето на Ердоган. Чети малко
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом местан се кри в турското посолство, защо не е съден за шпионаж? Още тогава. Бе ге служби са вилает и балет, на който плаща. Аферим шиши и евала Доган ефенди.
24
4
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
местан е yбиeц!!
23
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПред Местан е имали знак СТОП,спира се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при такъв знак и се изчакват всички коли,освен това е карал с превишена скорост и как ще я набереш тази висока скорост,как се кара с превишена скорост,ако преди това колата е спряла на стопа?Местан е виновен,но защо изкараха бащата виновен за смъртта на детето си,следкато той не е причинил катастрофата,няма обяснение,освен това,че над Местан има чадър!
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурора и съдията да почерпят! Падна им се богат урожай
21
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам Местан, но в този случай виновника е бащата на загиналото дете, който не се е съобразил, че пред него има Т-образно кръстовище и е летял с много над разрешената скорост, не давайки никакъв шанс на излизащите от пътя без предимство да се съобразят с него. Всеки от нас, без да е Местан, е попадал в такава ситуация.
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има ускорителни ленти за включващите се в един път. Нали имаме институт за пътна безопасност и още поне 5 агенции. Защо никой не говори за тези проблеми?
19
2
 
26
 
! Отговори
баси "съпричини преди 3 години
С колко се е движил другия е съвсем друг въпрос!Тук става дума за Местан,за неспазване на правилата за движение по пътищата,и съответната отговорност за предизвикване на тежко пътно транспортно произшествие!!И тук другия няма нищо общо!