Лютви Местан отива на съд заради катастрофата с починалото бебе

Бащата на детето също е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост
131
Лютви Местан отива на съд заради катастрофата с починалото бебе
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Кърджали внесе в съда обвинителен акт срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

За причиняване на смърт по непредпазливост пред съда ще се изправи и бащата на детето Юсеин Ахмед.

ПТП-то стана на 14 април 2019 г. на кръстовище край момчилградското село Загорско.

Още по темата
При опит на Местан да се включи в главния път за Маказа е последвал сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали за Кирково. В колата пътува Юсеин Ахмед със семейството си.

След удара колата им изхвърча от пътя и пада в близкото дере. Загива 6-месечното момиченце.

Според държавното обвинение Местан е нарушил правилата за движение по пътищата и правилника. Той не се съобразил с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на детето.

Юсеин Ахмед не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и не спрял, когато е възникнала опасност за движението. За бебето не е осигурил всички условия за безопасното превозване, като не му поставил обезопасителните колани на системата за обезопасяване на деца в колата.

Делото е над 1 200 страници, разпределени в 12 тома. По време на разследването са били разпитани като свидетели 22 лица, приобщени са множество веществени доказателства, сред които и двата леки автомобила БМВ и „Фолксваген Фаетон“, които се намират на съхранение в база на МВР, изготвени са четири съдебно-медицински експертизи и др.

Няма наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи. Към момента Юсеин Ахмед е под гаранция в размер на 1000 лева. Лютви Местан е със същата мярка, но в размер на 10 000 лева.

Предстои Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още димки ще ви пуснатизведнъж започнаха да се движат работи дено са запецнали от годинии само като го оставите банкянския комунист пак всичко ще потъне в забвение
26
1
 
9
 
! Отговори
marhaba преди 3 години
местан трябва да ходи в затвора, ако не го пратят властите да има линч
25
5
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Там има остров - нашия герой с бмв-то влиза с висока скорост в завоя,надценява уменията си на шофъор и се озовава в насрещната лента за движение.Тоест в момента на удара,колата на местан си е вече в платното.Нашия герой е карал с над 32 километра превишена скорост - тоест над 120 километра.По GPS.Иначе над 130 по показател.Леко разсейване - телефон разговор и колата е в насрещното.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПепиОтиди да си теглиш ку ршума, ще спасиш много хора :)
23
1
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
До АнонименСамо дето се движат в различни посоки . Та как така единия се оказва в лентата на Местан - еми много просто.Скоростта е висока и не е могъл да овладее колата.Затова е пуснал колата в завоя.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Обедих се че са пеевска медия., дори и на собствения си човек ще кажат че е загубил детето си, щото г-н Местан е важен...хаха. Все едно тъ пата пекинска патица и НСО :)
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1200 страници? Уау!
20
0
 
3
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Напълно справедливо. Отнел е човешки живот.
19
0
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
От снимки на катастрофата става ясно, че Местан ага не знае точно от къде се навлиза към главният път там на това Т-образно кръстовище!
18
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До До 17Ти на знак "СТОП" спираш или даваш *** газ! На път без предимство!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се обеждавам че в Днес работят български турци! Знаех че Тихина имат взимане даване с Доган, всъщност нямам нищо против да работят от малцинството, но чак пък толкова :(
16
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Ами щото иначе ще се блъсне. Нали знаеш поговорката: Пешеходеца е прав докато е жив.Та така и за шофьорите
15
5
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 11Той си е виновен поначало! Какво е търсил там на Местан на пътя! Виновен е още откато е врътнал ключа да запали двигателя на колата и да тръгне на среща с Местан! Трябвало е да знае и да спре, да направи път на Великия!А това, че Местан изобщо не е спрял и се е изфучил като Фитипалди от път без предимство и "по непредпазливост" ги метнал в дерето! Това е нищо!За милиони няма закони!Да видим какво ще осъдят и оня дето отнесе Милен Цветков!
14
5
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ти пак не си разбрал нещо или се правиш на неразбрал? Тоя с БМВ-то е минал в насрещното платно и там се е блъснал в колата на Местан.Българина разбира от всичко друго в държавата само не и от това което работи.
13
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Бащата е виновен, глyпaко, защото е возил детето без никакви обезопасителни средства. В ЕС влизаш директно в затвора за подобно престъпление. Вземи поне изчети 2те изречения, написани в материала.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много праявилно са формулирани отговорностите на водачите каквито и глупости да пишат пристрастните ***. Искате или не искате закона така казва.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те се сетиха, добре че е обществения натиск :) Той дори е убил в катастрофата дете от българотурски произход, представям си българските турци как са се чувствали :)
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безотговорен турчин, возещ турчето без никакви обезопасителни средства, е пометен от друг. Първият е за директен затвор. Вторият- по-скоро условно.
9
6
 
10
 
! Отговори
инструктора преди 3 години
Защо Юсеин Ахмед да спира като се движи по път с предимство?!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БарселонаКаквото баба знае, това си бае. Прокуратурата си е свършила работата, щом има обвинение. Какъв Гешев? Сега съда е наред, той решава, ако не знаеш. Има един ваш там, Лозан Спасов се казва, шеф на ВСС, да ти напомня.