Повдигнаха обвинение на мъж, мятал червена боя по Съдебната палата

Според прокуратурата деянието се отличава с изключителен цинизъм
19 авг 2020 18:20, Красимир Ангелов
88
Повдигнаха обвинение на мъж, мятал червена боя по Съдебната палата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж, обвинен за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Той е обвинен в това, че на 3 август в София, на бул. "Витоша", е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – хвърлял предварително подготвени свивки с червена боя по сградата на Съдебната палата и сериозно зацапал фасадата ѝ.

Още по темата
Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – размазаната боя наподобява петна от кръв, както и с изключителна дързост – деянието е извършено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на сграда, която е един от символите на държавността, над централния ѝ вход, въпреки че същият е под постоянно видеонаблюдение, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването са извършени претърсване и изземване, при които са открити и иззети вещи от значение по делото – дрехите и обувките, с които е заснето лицето при извършване на престъпното деяние и при оттеглянето му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с червено багрило, пулверизатор и ръкавици за направа на самоделни топчета боя, както и множество петна с червен цвят в помещения на адреса, проведени са разпити на свидетели и разпознавания, предстои да бъдат назначени още експертизи.

За извършеното от младият мъж престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 19 август прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
ОХ КОТЬООООО преди 3 години
Ще правите каквото си искате, м?Скоро всички ще сте без работааааааааа.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Известно време преди Милен Цветков да умре,също му е написано името с червено в един вестник!Не се шегувам,господарите на света си имат някакви специални визуални знаци,които ние не виждаме,нито знаем какво означават или как се комбинират и не можем да ги разчитаме,но те си говорят чрез тях.Бесилото,със знаци - само направо и път с предимство също е изключително лош знак за България и означва неще като бавна смърт с предимство!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има обвинение за хулиганство на този, дето на 03. 08.2020 метла топчета червена боя по стените на съд. палата и задържане в ареста. Браво на прокурора. Скъсайте им задниците и на тези от вчера с яйцата по сградата на МВР. Шараните да на записите, нека черепа им плаща адвокатите и глобите. Ей, Генчо, ей бобокянчо, а хвърлете и вие тази вечер, нали сте мъже. Или не сте
10
19
 
9
 
! Отговори
бързо в затвора! преди 3 години
А че Каскета го инсталираха без нито една друга кандидатура не се ли счита за изключителен цинизъм?
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И онзи юнак със синята карирана риза от 17.08.2020,искащ да влезе и хвърлящ яйца по министерството на правосъдието пред очите на цяла РБ не забравяйте. Деянието му е възмутително
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, нека го осъдят!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДОВОЛЕНТези които управляват света,си имат специални визуални знаци,не им ги знам знаците,но знам,че червената боя означава много лошо,убийство или унищожаване на човек или в случая на институции,а бесилото което окачиха означава бавно задушаване и бавна смърт,так че никак не е случаен цвета!Също зависи и как са комбинирани знаците и цветовете.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И онзи юнак със синята карирана риза от 17.08.2020,искаш да влезе и хвърлящ яйца по министерството на правосъдието не забравяйте. Деянието му е възмутително.
5
14
 
8
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
Полицията защо не ни пази?Та ние сме революционери. Ние сме като Ботев. Въстанали сме срещу кървава диктатура. А полицията, вместо да ни пази от хората, когато ги блокираме, се обръща срещу нас и ни съди нас!Още щяхме да сме под турско робство, ако Ботев и Левски бяха получили същото несправедливо отношение едно време.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събитието е от 3ти август. Днес сме 19 ти. Убеден съм, че ще има още дела. В масовката се чувстват безнаказани, но никой не е отменял личната отговорност за противозаконна дейност. Ще има още.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли по-просташки начин да изразиш мнение от домати и яйца?
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,така трябва,но сега открийте и кои са поръчителите,защото това замеряне с червена боя по държавните институции и парламент никак не е случайно,нито цвета е случаен!
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета ли е най-важен, ако боята беше друг цвят нямаше ли да му повдигнат обвинение???