След "мразя маските" шуменец отнесе 300 лв. глоба

Самият нарушител дал такова сведение за постъпката си
Обновена: 12 ное 2020 14:55 | 12 ное 2020 14:55,
60
След "мразя маските" шуменец отнесе 300 лв. глоба
Снимка: БГНЕС

Шуменец, който бил засечен на улицата без маска по време на първата COVID вълна и глобен първоначално от полицаите със сума, която не е известна, сега ще плаща 300 лева глоба.

Причина за това станало депозирано от него сведение, в което вместо да измисли добро оправдание, мъжът написал само "не нося маски и няма да нося, защото ги мразя". Последвало наказателно постановление от шефа на ОДМВР-Шумен с глоба в размер на 300 лв. за нарушаване на Закона за здравето, пише "Труд".

Противникът на маските атакувал и това наказателно постановление пред Районен съд - Шумен. Инстанцията обаче потвърдила, че решението на полицаите е било правилно по време на извънредно положение и пандемия. Магистратите поясняват, че мъжът е засечен на обществено място, на бул."Плиска" пред хранителен магазин на 21 април тази година.

Още две дела, образувани по жалби на друг шуменец, са гледали районните съдии. Мъжът бил глобен, че седи на пейка в градски парк и не носи предпазна маска или шал. Забелязали го общински инспектори по Наредба 1 и му съставили два акта. По-късно кметът издал две глоби всяка от по 30 лева, защото била нарушена негова забрана. Съдът потвърждава и двете глоби.

Недоволните от противоепидемичните мерки и санкциите за неспазването им могат да се жалват и пред Административен съд - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми правилно! Има закон, не го спазват, ше ги глобяват разбира се! Нали ревете, че било беззаконие или то за другите само да важи? Още повече, никой не ги ограничава. Човека си мрази маските ОК няма проблем - хващат те, плащаш. После пак те хващат пак плащаш...и така никой не може да те принуди да носиш маска!
12
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Хахаха :D Мразил ги бил :D
11
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
В Шумен има арменска църква. Та тези ако искат могат да се жалват и на арменския поп.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските ще паднат, кагото мнозинството спре да ги носи...........................................Мнозинството ще спре да ги носи, когато *** станат 20%
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските са за маскарите. А то всички са маскари.
8
4
 
10
 
! Отговори
маските са незаконни преди 3 години
Законът забранява прикриване на лицето или части от него.За да се изискват пък е необходимо освен това, да са осигурени безплатно от държавата.Маските са безполезни срещу вируси.Вредни са, като затрудняват дишането.
7
1
 
8
 
! Отговори
ДеЮре преди 3 години
Нивото на районните съдилища е такова, че за мен е обида да се явявам пред тях. Обичайно придвижвам документите до втора инстанция. Младежа просто трябва да заяви, че не му е било предоставено предпазно средство от община, държавна служба и т.н. И се приключва с глобата. Законите не са басни на Лафонтен, че да си ги тълкуваме.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Маски долу!!Маските ще паднат, кагото мнозинството спре да ги носи.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобите падат в съда.Обяснението на мъжът е прекалено първосигнално.Не може на акта да се пишат такива неща.Можеше да напише, че я е забравил, че се е скъсала, че не е разбрал че трябва да се носи, че я е изтървал на земята и я е хвърлил понеже е станала ***, да се обоснове на конституцията че е забранено закриването на лицето и тн.
4
1
 
5
 
! Отговори
1914 преди 3 години
долината на дълбоките ***
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, не беше ли в Шумен сега криза с много заразени?Да бяха носили маски или поне повече шуменско.
2
14
 
22
 
! Отговори
Маски долу!! преди 3 години
това е фашизъм,бойкотирайте маските ,спасете свободата!
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Шумен е пълно с магарeта, така ли излиза?