1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас

Такъв случай е без аналог в практиката на съда у нас
13 ное 2020 22:39,
53
1000 лв. глоба за рускиня, гласувала у нас
Снимка: БГНЕС

1000 лв. глоба ще плаща руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща в България, която застана пред съда в Стара Загора по обвинение, че е гласувала на изборите за депутати в Европарламента на 26 май миналата година, без да има право на това.

Неосъжданата до сега майка на едно дете е била дописана в списъка на една от избирателните секции, след като представила документ за постоянен адрес, пише вестник "Монитор". В хода на досъдебното производство така и не стана ясно как членовете на секционната комисия не са видели, че Ксения И. няма единен граждански номер и че личните й документи за самоличност нямат нищо общо с българските.

Жената отказва да даде обяснение какво я е накарало да вземе участие в тези избори, това е случай без аналог в практиката, коментира председателят на съдебния състав. Освен глобата руската гражданка ще трябва да заплати и 318,52  лв. за направените съдебни разходи по сметка на ОД на МВР в Града на липите.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Старозагорския окръжен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
15
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Тя не е гражданин на ЕС, а очевидно на Русия, щом само пребивава в БГ!Руски граждани няма как да гласуват на такъв избор. Може да искат много те да избират нашите евродепутати, но не може!
5
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя има право да гласува. Аз живея в чужбина и получих по пощата покана да гласувам за евроизборите, въпреки, че съм само с българско гражданство. Голям престъпник я изкараха тази жена. Била ли ги, населявали ги е. Така й ПОЗВОЛИЛИ да гласува.
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБЧиновници от ГЕРБ нарушават закона, а съдят жертвите!Типично за Бойко Мутрата!
3
8
 
31
 
! Отговори
ГОГО преди 3 години
До АнонименНе е луд който изяде баницата, а този който му я даде!Още един който ще осъди България!Ще плащаме пак сметката на заспали чиновници!
2
10
 
33
 
! Отговори
36467 преди 3 години
Какво пестъпно има в желанието й да гласува за ЕП? Нали нескончаеман мантра е "интеграция"! Жената се е почувствала достатъчно интегрирана в нашето общество и е подала документите си. Яхниените вариклечковци от комисията са длъжни да знаят кой постоянно пебиваващ има право да гласува и са могли да обяснят на жената какви са правилата. Защо санкционират човек, който се е почувствал гражданин на България и ЕС?!? Санкцията е за комисията. Получават пари, за да спазват закона.
1
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва ли да се глобят членовете на комисията ??