Антикорупционната комисия изземва имущество за 1.3 млн. лв.

Съдилищата в Бургас и Благоевград уважиха исковете на КПКОНПИ
26 яну 2021 11:30, Анисия Иванова
6
Антикорупционната комисия изземва имущество за 1.3 млн. лв.
Снимка: КПКОНПИ

Съдилищата в Бургас и Благоевград уважиха искове на КПКОНПИ за изземване на незаконно придобито имущество за 1.3 млн. лв., съобщиха от Комисията.

Окръжен съд – Бургас постанови решение, с което е уважен иск на КПКОНПИ на стойност 97 600 лв. В полза на държавата се отнемат: апартамент в Бургас, дворно място и 3 поземлени имота в селища в Бургаска област, 2 товарни и 13 леки автомобила (марки „Мерцедес“, БМВ, „Фолксваген“, „Рено“, „Форд“, „Фиат“, „Опел“). Исковата молба е срещу Ал. Х., след привличането му в качеството му обвиняем от прокуратурата за това, че е държал акцизни стоки без бандерол – цигари. В хода на производството Х. е починал, а обезпеченото от съда имущество, което се явява и предмет на отнемане, е преминало по закон в неговите наследници.

С решение на Окръжен съд – Благоевград се отнема незаконно придобито имущество в размер на 1 264 178.83 лв. Искът на КПКОНПИ е уважен изцяло и в полза на държавата е отнето имущество от Руслан Иванов и Жулиета Димитрова от Петрич – суми по сметки, суми по пазарна стойност на лек автомобил БМВ и от продажба на недвижим имот, както и парични средства от продажба на златни бижута, други благородни метали и монети.

Проверката на КПКОНПИ за доходите на Руслан Иванов е започнала след обвинителен акт от прокуратурата за данъчни престъпления - неплащане данъчни задължения в особено големи размери. Установени са значителни несъответствия в доходите на Иванов и Димитрова - като свързано с него лице, за което са предоставени доказателства пред съда.

Няма открит законен източник на доходите от продажба на злато и благородни метали, нито е представено доказателство, че те са наследствени. Руслан Иванов не е упражнявал друга дейност по трудово правоотношение и няма регистрация като собственик или съдружник в търговско дружество, едноличен търговец или земеделски производител. За Жулиета Димитрова също не е установено наличие на трудово правоотношение и така източник на законни доходи.

Съдебните решения на ОС – Бургас и ОС – Благоевград са влезли в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо - това не е корупция а незаконна дейност ( с алкохола). Този е търгувал с акцизни стоки, без да има разрешение. Това е търговия, вярно незаконна, но търговия. Не е корупция.Второ това не е корупция а прикриване на данъци. Просто са изкарвали някакви пари, от продажби на имоти и там квото се сетите, но не са ги декларирали. Това пак е търговия, не е корупцияКорупция е съвсем друго нещо - да дадеш пари и не само пари, на човек който има власт и той да те уреди да изкарш едни пари или имоти
4
2
 
11
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Така наречената "политическа класа"в България открадна милиарди.Тези отпадъци ни залъгват с някакъв си милион.Ами само в чекмеджето на Боко Тиквата имаше толкова.Конпи,момпи.......всичко е за разформироване и извънреден съд.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, ама не пишат колко милиона глоби трябва да платят (платим) когато се откажат от запорите.За тези случаи тук информация никога не се дава.Само един пример: За да продадат Виваком, КПКОНПИ се отказа от запор за над 1 млрд. За това си действие, комисията трябва да плати 40 млн.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе!Само в чекмеджето имаше над 1 милион евра,отделно кюлчетата злато.Не знам с какво се хвалят.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! През 3 месеца по 1-2 милиона, от някой случаен бивш сводник! Не казвам, че е нищо, казвам, че е прах в очите и може МНОГО повече. Разлседвайте за до 30 години назад! Комшията ми смени 4 S класи. Да, завиждам! Завижам, защото на мен ми зпаорираха банковата сметка, зщаото имало 7 лева неплатен данък, а онзи ми се хвали, как регистрирал кола за 150 000 лева, за баничарка и спестил мита и прочие. Сега стана общински съветник и вече недосегаем ... ама още върти ***.