Каракачанов към Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?

Вицепремиерът с гневна позиция по дело на мъж, който иска женско име
21 мар 2021 13:23,
363
Каракачанов към Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?
Снимка: БГНЕС

Дело за забрана на половата дискриминация стана повод за остра реакция от страна на министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата пряко засягат националната сигурност. В България думата "майка" е свята", заяви в позиция до медиите Каракачанов.

По думите му са внесени от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация.

Върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието "пол", което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като "самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?".

По думите на Каракачанов това разпореждане за образуване на тълкувателно дело е на Председателя на ВКС Лозан Панов, касаещо правата на мъж, определящ се като "трансджендър", който иска от общинска администрация имената му от мъжки да се сменят с женски.

"Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността", категоричен е  още в позицията си вицепремиерът Каракачанов.

Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената - майка се ползва от особена закрила.

"В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото. Не разбирам хората, които са си позволили да искат тълкуване на тези ценности, защитени и в Конституцията на България. Защо? Кому е нужно? Чии интереси защитават хората в подопечния Ви съд, г-н Панов?", пита още в обръщението си Каракачанов.

"Спирам с Вас и се обръщам към българските граждани. В качеството ми на заместник министър-председател и министър на отбраната, заедно с депутатите на ВМРО в 43-ото и 44-ото Народно събрание, спряхме всякакви подобни опити за налагане на извращението като норма в българското общество.

Аз заставам зад огромната част от българското общество, което се противопостави именно на това. И съм убеден, че заедно ще продължим да се борим извращението да не става норма в държавата ни.

Убеден съм също така, че заедно с Вас - нормалните български граждани - няма да допуснем и занапред подобни неадекватни политики, насочени срещу нормалността, семейството, християнството, държавността и националната сигурност на България", завършва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ И КАРАКАЧАНОВ ИЗПЪЛНЯВАТ ГЕОПОЛИТЕЧСКАТА ПРОГРАМА НА МОСКВА И АНКАРА.
143
4
 
11
 
! Отговори
Джендърт преди 3 години
Взех да се чудя Лозанчо да не се е пръкнал от някое мое отверстие, но не се сещам ! Може пък от възрастта да е.. !
142
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
АЗ НЕ СЪМ ВЛЯЗЪЛ В ЕС ЗА ДА ГЛЕДАМ ОТ КАКВО СЕ БИЛ ОТКАЗАЛ ЕРДОГАН! НЕ МИ ПУКА ЗА ТУРЦИЯ! ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! И впрочем Каракачанов колко деца има? Едно?!!! Аууу, ми то от пиене и мурафети в централата сигурно вече не му се вдига самолета ли? Така ли ще се бори против еднополовите бракове?
141
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ердоган се бил отказал от истанбулската конвенция, но от претенции към България и имперски фантазии НЕ.И на нашия патриот Краси, и на нашия любим премиер Бойко това или не им пречи или не го виждат ли? Или какво?
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашния политически модел прилича на рожба от брак между Митьо Гестапото и Любен Гоцев.
139
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Красю си иска Московската конвенция и дружба с Ердоган. Сложи феса той отдавна...
138
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До до СтранджатаИ Ердоган се бил отказал значи? Ама вие от него ли вземате пример? Нищо чудно че сте против България, фесове жалки.А Ердоган е с Путин, редовно се срещат и се обясняват в любов и дружба..
137
3
 
11
 
! Отговори
Откъде накъде преди 3 години
Ще правят тълкувания за всичко. Това прилича на шизофрения. Съдии щели да кажат какво е пол.....лудост.
136
9
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Абе Краси като сте толкова против еднополовите бракове защо издигнахте за евродепутат едно човече, което е антиевропейско и прилича на резултат от еднополов брак между родител 1 и още един родител 1.... като и двамата родители са били с пагони от ДС????
135
5
 
6
 
! Отговори
до Странджата преди 3 години
Вчера и Ердоган се отказа от Истанбулската Конвенция. "Моделите" на Русия или Турция ше запазят народите си, за разлика от джендърския ЕС.
134
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Днешното ВМРО и в частност Каракачанов налагат като норма в българското общество моделите съчинени в руските служби и прилагани от Путин в Русия.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов е патриот ама македонски.
132
4
 
3
 
! Отговори
до Германец преди 3 години
Сигурно на тебе то харесва, понеже някакси свързваш двата края малко по-добре отколкото ако си в България. На на мен, който е в 5-тя процента от горния слой на населението в Германия, с деца и внучета, зелено-лявото-социалистическо бъдеще на Германия ме плаши. Да, ще се преместим всички в България, не в Русия. Който веднъж е успял, навсякъде ще успее. И в България сме се устроили добре, като че ли сме предвиждали накъде се развива джендърския Германистан.
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качанов, колкото и да се напиняш, другарче, под твое командва аз пушка няма да нося. Не ми пука за пропадналата ВИ държава, която вие сте превзели и абюзвате / малтретирате. Нито признавам Гешев, нито Борисов, нито тебе. Задължения към вас аз НЯМАМ.
130
3
 
8
 
! Отговори
до 137 преди 3 години
от Германия:Човече, аз живея от 33 години в Германия, завършил съм тук инженерство. Много добре мога да сравня Германия (ФРГ) от преди 30 години с днешната, която скоро ще стане Германистан. Не знам ти къде живееш, но си с остарели представи за Германия.
129
2
 
5
 
! Отговори
Германец преди 3 години
до Един от Германия.---Като не ти харесва тук - чемодан, вокзал, Москва.За маргинали като тебе никой няма да плаче.
128
0
 
3
 
! Отговори
един нещастен преди 3 години
И аз отдална искам да се казвам п.итка заспала, ама ми викат, сакън , не може, женско име е, трябва да е буйо заспал. И мъки, мъки, не е за говорене...
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент"ИВАН"защо не е арестуван?
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либ-ералните под-метки трябва да ги вкарват в затвора или лудница!
125
1
 
9
 
! Отговори
Дрън, дрън преди 3 години
Конвенция, това е *** пропаганда. Като че ли един закон за домашно насилие не върши същата работа.