Платиха кредита на прегазената Юлия, детето й няма да плаща

Застрахователят предпочете да плати преди проверката на КФН
23 мар 2021 13:55,
42
Платиха кредита на прегазената Юлия, детето й няма да плаща
Снимка: БГНЕС

Застрахователят плати кредита на прегазената край Созопол Юлия и върна парите на дъщеря й, съобщава Нова тв. Казусът нашумя в началото на февруари.

Тогава стана ясно, че 9-годишната дъщеря на загиналата на пътя жена се налагаше да плаща по 400 лв. всеки месец, въпреки застраховката. Комисията по финансов надзор започна проверка, но още преди тя да приключи, застрахователят предпочете да изплати цялата сума.

Още по темата

Юлия Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е била причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
мила преди 2 години
родино, ти си земен рай ... хахахааааахахаааа
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идентифицирали са шофьора чрез камера, укривал се е, и накрая няма доказателства? А тая камера, а това укриване?Опасна държава ей... нема такос животну
24
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
До CitizenЗа съжаление законодателството не е реципрочно: В единият случай се квалифицирта като застрахователна измама, а в другия - преценка на застрахователя (да не си изпълни задължението по договора)
23
0
 
4
 
! Отговори
А бе преди 3 години
До ПрограмистДоста банкови служители се уредиха с евтини жилища,ипотекирани в техните банки.Може и да са спомогнали за изпадането в несъстоятелност на длъжниците...
22
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Всеки по-сериозен кредит върви със задължителна застраховка.Всеки застраховател отказва да плаща,усети ли че нямаш пари да се съдиш....
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** народ - слаба държава!
20
0
 
14
 
! Отговори
Що за деб...щина преди 3 години
Дете на 9 г. от къде може да има доходи, та да плаща, че и по 400 лв. на месец. Следващата стъпка е ако детето е имало какво да наследи от майка си, като едното нищо му вземат наследството, дори и да е малка част от жилище.Някой мислил ли е като ги е правил тези закони.
19
1
 
20
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
Защо въобще в държава от ЕС има такъв казус!!!Защото лобито на банките и в нашият и в Европарламента е най-голямото.Защо при тегелене на кредит банката автоматично ви застрахова към избрана от нея компания?Трябва да има информирано съгласие и право на избор.Ако ви дава промоциална лихва да нека ви застрахова автоматично , но преди застраховката да ви представи компанията.Сигурен съм че в случая кредито получателя дори не е знаел къде е застрахован!!!Но такива са ни законотворците
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение дали си бил пиян или дрогиран. Убият ли те - застрахователят е длъжен да плати. Когато плащаш застраховката, никой не те пита дали си пиян или дрогиран или квото и да е. Прибират парата и тва е. Тъй че са длъжни да платят. В договора със застрахователя никъде не пише че ако си пиян, те няма да изплатят. Затова бързо погасиха, че иначе...
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заковаха застрахователите. Сега е ред да бъде закован и убиецът й. Полицията е на ход!
16
3
 
21
 
! Отговори
Citizen преди 3 години
Застрахователите са едни от най безскруполните кръвопийци, наред с кредитните компании, лихварите и естествено политиците. Ти всичките трябва да се прецакват при всяка отдала се възможност, защото ако вие не го направите те няма и да се замислят да го направят с вас без грам жал или съчуствие.И.ЗРОДИ.
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тази жена се вдигна много медиен шум и застрахователите бяха принудени да платят дължимото. А колко са случаите, около които медиен шум няма и застрахователите се гаврят с хората. В България застраховането е легализиран рекет.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли Групама застрахователят ?
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не се беше вдегнал медиен шум детето щеше да плаща цял живот.
12
0
 
22
 
! Отговори
Наполовина добро преди 3 години
Има предвидени ФОРСМАЖОРНИ обстоятелства при договори, които също трябва да се прилагат и за кредитите. Също така да има контрол върху фирмите раздаващи кредити на хора, които очевидно не могат да се справят и ще загубят дори домовете си. Но мошениците дават кредити и заграбват имущество, апартаменти, всичко до кости глождят.
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея ихварски фирми са пълен отврат. До скоро ме влачеха по съдилища, че съм трябвало да погасявам кредит на загинал непряк роднина, при все е кредита е покрит от имот. Амбицирах се, наех стабилен адвокат и решихме проблема. Обаче тея пак не се отказват - сега пък съдят общината.
10
1
 
16
 
! Отговори
Наполовина добро преди 3 години
До ПрограмистМного си зле бе човек. Колко си и програмист, за да можеш да съобразиш и мислиш логически как са определя размера на кредита и риска. На дедо ти няма как да му дадат милион кредит ... На никого не дават милиони кредити.Това са бандити и престъпници самите кредитори. Милион няма да дадат, но пък си правят сметките да оставят без дом на улицата в бедност и мизерия семейства.Къде са милионите? Болен мозък си.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платиха само защото се вдигна шум и тръгнаха да ги проверяват. А иначе при този текст, написан с ужасно малки букви някъде отдолу на листа, че застраховката не се плаща, ако смъртта е вследствие на употреба на алкохол, вероятно щяха да влачат роднините по съдилища и пак да не платят. Разбра се, че загиналата наистина е била пила и върви доказвай, че няма вина. Виждате, че даже шофьорът който я е блъснал не е обвинен.. Така е у нас
8
0
 
35
 
! Отговори
Не мога да разбера, преди 3 години
защо се крие името на застрахователя?Изпишете го,от А до Я,каква по-добра "реклама" от това,та както аз,така и много други хора таман за нищо на света да не стъпим при него!?!Отлива,отдръпването,оттеглянето на клиенти,особенно сега в условията на пандемия ще го довършат окончателно!Много се кефя на такива ***,като "честни частници-уж бизнесмени",като чуят за Данъчни,НАП,Инспекция по-труда,КФКН,Полиция и други такива-стават по-тихи от водата,и по-ниски от тревата!!!МуШЕННИЦИ!!!
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ застрахователи са така.. като вземат няма проблем, но за даване трябва да ги съдиш...