Комисията "Цацаров" иска над 2 млн. лв. от обвинени

В сумата са включени и пет недвижими имота
73
Комисията "Цацаров" иска над 2 млн. лв. от обвинени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася искове за 2 206 795, 48 лв. В цената са включени и пет недвижими имота.

В Софийския градски съд са внесени два от исковете. Единият е срещу Николай Арабаджиев и е за 517 384,05 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за измама, информират от комисията.

Срещу Михаил Динх комисията претендира имущество на стойност 398 912,99 лв., като в цената са включени и два недвижими имота. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в група за подправяне на лични документи, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи. Повдигнато му е и друго обвинение - за избягване на плащането на данъци в особено големи размери.

За участие в същата група за подправяне на лични карти и програми от банкови институции, е повдигнато обвинение и на Тихомир Ганев. След уведомление от прокуратурата, КПКОНПИ е започнала проверка и е установила значително несъответствие в имуществото му. Срещу него има внесен иск в съда във Варна за 720 312,23 лв., както и за три недвижими имота.

Две искови молби комисията внася в съда в Бургас. Срещу Пенчо Манов размерът на претенцията е 401 144,75 лв. Той е обвинен от прокуратурата за съучастие при извършването на кражби в особено големи размери. Срещу Венцислав Белтеков искът е на стойност 103 945,67 лв. Той е с обвинение за това, че е монтирал и използвал технически средства за източване на банкови карти от АТМ-устройства.

А в съда в Габрово искът е срещу Петко Ангелов на стойност 65 095,79 лв., обвинен за това, че е държал с цел разпространение на амфетамини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: обвинениимотицацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САйтът действително е за нормални граждани, които си излагат кненията и за незаконни деяния на служби на МВР или такива , подчинени, като навремето г-н Татарчев казваше, само на Господ. Известно време спецслужбите следяха разговори на шефа на ВВС. Засичат разговори на същия с президента на БГ и започват да го следят.Минават 6 месеци и вместо да унищожат СРС записите ги предават нататък. Впоследствие гръмва скандала с работата на съпругата на ген.Радев. Очевидно тези записи са достигнали до ИГ.
32
0
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Сайтът е за нормални граждани,а не за крадци на ДДС,подправячи на документи,ало измамници,търговци на нелегален тютюн и алкохол,митнически измамници и так дале!!Така,че аз като нормален гражданин високо оценявам работата на Цацаров!!Желая му здраве и по нататъшни успехи в работата!!А на крадците и бандюгите,стягайте ду парите за централния и подарявайте заграбеното на бедните хора,докато КОМПИ не ви е гепила за вратленцата!!Така поне пред Бога ще поизчистите мръсните си досиета!!
31
1
 
1
 
! Отговори
цаци преди 2 години
много се ,,разработи,,-пари ли ти под краката
30
1
 
0
 
! Отговори
факт преди 2 години
а имотите на цацарови!?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр и ББ доведоха ИГ за ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ за гл.прокурор и му осигуриха 2 полка прокурори, следователи, та дори и служители от ОкП и РП да гласуват за него.И те гласуваха като служители от ерата Вишински! Ако има силова структура, останала непокътната още от времето на Сталин, това е Прокуратурата! Сотир Ц. заяви: "Гласувах за Гешев и ако се наложи пак ще гласувам с двете ръце!" И полумилиционерът -полуюрист се отплати, като заповяда на своите подчинени да атакуват Президентството.
28
0
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
А кога на Цацаров ще му бъде потърсена отговорност за фалита на КТБ? Или там говорим за милиарди, та са недосегаеми.
27
0
 
4
 
! Отговори
Т.Е. преди 2 години
Те тези милиони са само от един ''човек'' , бившият Премиер , даже муха го ухапала !
26
0
 
5
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Всияки които са в отпуск по МОЛБА на Бог-Бойко , да не се връщат повече , те са си решили съдбата !Явно има за какво да се покриват , не им е ЧИСТА РАБОТАТА !
25
0
 
7
 
! Отговори
посредственост .. преди 2 години
Изключително *** въпрос , г-н Цацаров !---Защо не оставите милионите , и не подгоните МИЛИАРДИТЕ ???Не искаме милионите а милиардите ,или за тях е забранено ?И , кога Лиляна Павлова ще благоволи да върне парите за язовира в Перник , и да се ИЗВИНИ НА Бг -НАРОД , за своята нагла корупционна постъпка ?
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той целия цирк тръгна като бръкнаха в президентството и в джоба на олигарсите, ама нашия простия *** реши да иска промяна......сега ще има промяна, за олигарсите, които са в ареста, ще има, да ...... за простата българсска овца ще стане по-зле......
23
1
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А тиквиун кога бе цаца?
22
0
 
15
 
! Отговори
митко преди 2 години
Цацаров беше пръв ортак на мутрата от Банкя.Чекмеджета,къщи имоти......през цялото време с гешев се правят на луди.И те са за затвора.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-глуповато изражение не можа ли да докараш,бе цаца/С нищо не те запомнихме като гл.прокурор,с нищо няма да те запомним и като шеф на КП КОМПИ.Ти си един мекушав и безличен човек,изпълняващ поръчките на властта/бившата/.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А оня с кюлчетата кога?Или той ти е приятел и не се пипа?
19
6
 
9
 
! Отговори
Комисията на преди 2 години
Цацаров е известна с това,че не може да си заработи парите за издръжката си.Иска ама не взима.Искивете им падат в съда.
18
4
 
14
 
! Отговори
Даам преди 2 години
Този се разработи РЕЗКО от едни месец нещо.Хахахаххаха
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя му взеха всичко ,и по интересното е че го даряват на други ,които се търкаляха по съдебните пейки като болни
16
7
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Я , цацата се появи и манкира дейност !А къде е каксета гешеФФ ?!Покрил се като вожда си , навярно !!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Шиши иска повече
14
6
 
9
 
! Отговори
Рибар преди 2 години
Цацата не може да уплаши - кашалота , доказан факт