Прокуратурата: ОАЕ екстрадират Георги Попов

По-рано Васил Божков написа, че бизнесменът се връща по собствена воля
21 май 2021 12:45, Красимир Ангелов
74
Прокуратурата: ОАЕ екстрадират Георги Попов
Снимка: БГНЕС

Обединените арабски емирства екстрадират у нас Георги Попов и той ще бъде конвоиран до арест на територията на България, обяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

По-рано през деня Васил Божков съобщи в социалната мрежа „Фейсбук“, че Георги Попов, един от най-приближените до бизнесмена, се връща по собствена воля днес в България. Пред bTV обаче говорителят на главния прокурор уточни, че ОАЕ екстрадират Попов.

„Още на 5 май тази година се получи писмо с особена важност от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ чрез Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на главния прокурор на България“, обясни Милева.

Както е известно, Попов бе обявен за международно издирване по искане на прокуратурата във връзка с участието му в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков и с участието на длъжностни лица. Групата е била създадена с цел извършването на тежки умишлени престъпления – изнудване, принуда, подкупи на длъжностни лица, търговия с влияние и длъжностни престъпления, сочат от държавното обвинение.

Тази сутрин обвиняемият Георги Попов е предаден на служители на Главна дирекция „Охрана“, на които е възложено да го придружават в полета от Дубай за България.

На Попов е издаден временен паспорт. Той ще бъде конвоиран до арест на територията на страната, уточни още Сийка Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
10
 
! Отговори
👤 преди 2 години
Кой лъже?Единия казва,че се връща по собствено желание,другите викат,че е по тяхно искане.Аз по-вярвам на Божков,отколкото на прокурор,който както разбрахме от един запис е казал-Абе аз обичам се пра'им на луд...
25
10
 
12
 
! Отговори
Този ако преди 2 години
Почне да говори,тиквата утече.
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ИМА за какво да трепери. Едно е да си крадец, друго е да продаваш българските национални интереси. С новия Изборен кодекс РАДЕВ НИ ПОДНЕСЕ НА ТЕПСИЯ НА Турция.Това е вторият случай на такова предателство за 1300 години. Първият беше през 1393та година, когато на турците предадоха ключа от Търновската крепост.
23
13
 
12
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Не компютри, а компоти! И не ги изнасяме в Япония, ами ни ги връщат от Виетнам, че били развалени!... Та и Гешефтурата така - ОАЕ не екстрадират Георги Попов - той се връща сам! Знам, че на ГЕРБ-ерастите ви се иска нещата да са различни, *** нещо не ви минава номера!... И май наистина Джипко Бибипков е оцапал пейзажа!... Почва много да мирише!...
22
10
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО ВАСИЛ БОЖКОВ НЕ ТЕ ИЗЛЪЖИ И ИЗМАМИ ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ Е ВАСИЛ БОЖКОВ !
21
0
 
10
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Едно време,в началото на т нар демокаДция, в кравария пускаха само номенклатури от БКП,агенти на ДС,мутри и престъпници наркопласьори.Бедните не ги пускаха да изживеят"американската мечта".
20
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли Радев бърза да разтури спецсъдилищата? Сега остава и да го посрещнат като герой и да му дадат пост в НАП най-добре!
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщат го защото няма златна карта за гражданин на ОАЕ, ама Божков със златната карта дори и с пръст няма да го пипнат.
18
12
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен 15 Тичай да носиш *** на разБойко че неговите покафеняха рязко
17
22
 
19
 
! Отговори
Айдееее преди 2 години
Свидетелят идва БОКО, напълни ли ***.те?
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.15Ген.Радев няма за какво да трепери, защото той не се занимава със спортни хазартни игри, нито с отчисления по тях, а министърът на финансите, две частни фирми до преди 2 години и премиерът като техен шеф. Сетне цялата дейност премина в държаени ръце. Спорът е действително ли В.Б. е носил комисиони на финансовия министър и премиера, ако да - по колко е носил и имат ли вина двамата, особено фин.министър, в ощетяване на държавата.
15
6
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
Тоя само като го видяха кокошките и избягаха, вече два часа не мога да ги събера...
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийче *** , ти приказката за"Лъжливото" овчарче чела ли си я ?
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярва се на този, който държи документите за направените разходи, т.е. на Васил Божков.Мин.Вл.Горанов,К.Ананиев,премиерът са позволили да има две методики за пресмятане на отчисленията и понеже и тримата са били на държавна служба това означава, че умишлено са ощетили държавата.И.Г. много добре знае това, понеже то се учи във 2-и курс на ЮФ, а Гешев е юрист, но си замълча и прехвърли вината на В.Б. и за загуба на 700 млн.лв. конфискува ист.сбирка на стойност 2 млрд. и картинна за около 0,5-1 млр
12
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев трепери защото този може да рязкаже за връзките на Радев с Васил Божков и патериците от новите партии.
11
9
 
19
 
! Отговори
Арабска история 1001 преди 2 години
ОАЕ помага на хора с пари. И с Израел се гушкат, нищо, че за пред хората са врагове. Ако спре Васко да им плаща, ще го заменят за една щайга домати, родно производство. Арабите са така.
10
7
 
15
 
! Отговори
пилето преди 2 години
за мен че има ли формички пак. че се обадим на премиера да съдейства на границата.
9
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахахахахах. Започнаха да се връщат, когато комунистите дойдоха на власт. СлучаЕност? Не мисля!
8
3
 
12
 
! Отговори
шейх бил абдал преди 2 години
фурми само ако самолетя е пълен с палети кешовица на идване. дали ще е на подрисоф дали ще е на някой друг от шайката нас само паричките ни интересуват. че ви пратим фурми колкото искате и даже няколко каци с камилски гуйна и урина. лекуват всякви болести.
7
16
 
17
 
! Отговори
и те така преди 2 години
разболел се е тежко и си идва за да се лекува . след първия месец в ареста влиза е болница . фигуранта е на власт !